04 Ekim 2019, Cuma 11:02:14

Baykar'a iki ilçede 18,2 hektar alan tahsis edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insansız hava aracı ihtiyacını da karşılayan Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye özel alan tahsisi yapılmasına karar verildi.
  • ooo hayırlı işler şimdi baykar yarın orman vasfını kazanan arazi misali dik kuleleri rezidenzleri ooo yakışır
  • Ben bile iha siha Male hale yaparım...
  • Bu yatırım gerçekten stratejikse istanbula yapilmamalidiir. Eskişehir gibi havacılık sehri varken yada buna aday olacak onlarca il ilçe merkezi varken olmaz. Gerekirse bir yerleske yaparsınız personel icin ama istanbuldan uzak tutarsiniz.
  • Zavallı mühendis anadolu diyince aklına tarım işçisi mi geliyo
  • Hala daha istanbula endustri yatirimi yapiliyor. Kac milyon kisilik sehir dolup tasmadi mi daha? Endustri baska bolgelere yonlendirilip nufus ve istihdam dagiliminin duzenlenmesi gerekirken 20 milyonluk sehir desteklenmeye devam ediyor.
  • Kabul etme bunu, eger az akilli ve gercek adamsan bu yardimi kabul etmezssin, o zaman sana yuzde yuz halk destegi olur bunu bilesin, senin icin gercek firsat kabul etmemek
  • Bu tür stratejik önemdeki şirketlerin devlet tarafından özel olarak desteklenmesi lazım, bu işin bir devlet politikası haline gelmesi lazım, yoksa gelecekte söz sahibi olamazsınız. Amerikada bu tür çok sayıda şirket var, geleceği şekillendiriyorlar
  • Kisilere vakiflara tarikatlara yandaslara akrabalara verilmesini tasvip etmiyorum
  • Anadoluda herhangi bir şehirde yer mi kalmadı neden istanbul ?
  • Kimsenin itiraz edemeyeceği adil bir teşvik. Baykar makina’nın başarılarının devamını dilerim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle üç ilde belirlenen alanlar, bazı şirketlere ait özel endüstri bölgesi ilan edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan yaklaşık 18.2 hektarlık alan Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

TEŞVİK KARARI ALINMIŞTI

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından İstanbul'da toplam sabit yatırım tutarı 600 milyon lira olan insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi yatırımı gerçekleştirilecek. Bu tesisle bin 112 kişi yeni bir işe kavuşacak. Son yıllarda özellikle savunma sanayisinde öne çıkan İHA'ların yerli ve milli imkanlarla üretilmesiyle dışa bağımlılık azalacak, ihracat artacak, cari açığın kapanmasına katkı sağlanacak. Bu yatırımla 393 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve ihracata 413 milyon dolarlık katkı verilecek.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi, ithalat bağımlılığını azaltma, nitelikli iş gücünün istihdamına öncülük etme, arz güvenliği sağlama, teknolojik dönüşümü gerçekleştirme ve yenilikçi, Ar-Ge yoğun, katma değeri yüksek projeleri desteklemek gibi beş ana hedefle 2016 yılında hayata geçirilmişti.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile bugüne kadar savunma sanayi teknolojileri, tıbbi cihaz sağlık teknolojileri, petro kimya ve entegre metalürji yatırımı alanlarında 40 milyar lira tutarında 19 proje için destek kararı alınmıştı.

YÜZDE 120 DESTEK VERİLECEK

Baykar Makine Sanayi AŞ'ye yüzde 100 vergi indirimi, yüzde 120 katkı oranı sağlanacak. Bu tutarın yatırım döneminde kullanılabilecek oranı da yüzde 100 olarak belirlendi. Şirkete ayrıca azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıl gelir vergisi stopaj desteği, yatırım yeri tahsisi verilecek. Şirkete, izin, tahsis, ruhsat gibi işlemler için yasal ve idari düzenleme sözü de verildi. Yapılan teşvikler arasında KDV iadesi, KDV istisnası ve Gümrük Vergisi istisnası da yer aldı.



Baykar'a iki ilçede 18,2 hektar alan tahsis edilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

afa7th ~ 4 yıl önce
ooo hayırlı işler şimdi baykar yarın orman vasfını kazanan arazi misali dik kuleleri rezidenzleri ooo yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oha okadar yardımla ~ 4 yıl önce
Ben bile iha siha Male hale yaparım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul sevdası ~ 4 yıl önce
Bu yatırım gerçekten stratejikse istanbula yapilmamalidiir. Eskişehir gibi havacılık sehri varken yada buna aday olacak onlarca il ilçe merkezi varken olmaz. Gerekirse bir yerleske yaparsınız personel icin ama istanbuldan uzak tutarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendise cevap ~ 4 yıl önce
Zavallı mühendis anadolu diyince aklına tarım işçisi mi geliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hala marmara ~ 4 yıl önce
Hala daha istanbula endustri yatirimi yapiliyor. Kac milyon kisilik sehir dolup tasmadi mi daha? Endustri baska bolgelere yonlendirilip nufus ve istihdam dagiliminin duzenlenmesi gerekirken 20 milyonluk sehir desteklenmeye devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam ~ 4 yıl önce
Derhal Kars'a taşıyalım projeyi
aynen ~ 4 yıl önce
Koskoca ülkenin nüfusunun suriyelisi,ermenisi,afganı bilmem nesi ile beraber 20-25 milyonu bir bölgede yaşıyor sonra şöyle büyüdük böyle geliştik masalları anlatılıyor koyunlar ve çıkarcılar da inanıyor...Geçen tv'de profesör de açıkladı Marmara bölgesinde fay hattı üstünde binlerce fabrika,sanayi tesisi vs var deprem anında bunlar da yıkılırsa ülke ekonomik olarak toparlanamaz,acilen taşınmaları gerekli diye ama kimin umurunda? Bu kafayla iç göç de bitmez yatırımların ağırlıklı olarak bir bölgeye yapılması da geri kalmışlığımız da.
Baykar ~ 4 yıl önce
Kabul etme bunu, eger az akilli ve gercek adamsan bu yardimi kabul etmezssin, o zaman sana yuzde yuz halk destegi olur bunu bilesin, senin icin gercek firsat kabul etmemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mr. maker ~ 4 yıl önce
zihniyete bak!! baykar, ürettiği iha’ları siha’ları kendini tatmin etmek için üretmiyor herhalde. tamamını ülkemizin, devletimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini daha üst seviyede tutmak için yine devletimizin yetkilendirdiği/görevlendirdiği askerlerin hizmetine sunuyor. devletimiz de doğal olarak ilgili firma ve firmalara gereken kolaylıkları gösteriyor. size kalsa ne gerek var iha/siha üretimine! ver parayı al israilden heronları dimi??
Stratejik ~ 4 yıl önce
Bu tür stratejik önemdeki şirketlerin devlet tarafından özel olarak desteklenmesi lazım, bu işin bir devlet politikası haline gelmesi lazım, yoksa gelecekte söz sahibi olamazsınız. Amerikada bu tür çok sayıda şirket var, geleceği şekillendiriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee gorduk ~ 4 yıl önce
Tank zirhli arac fabrikasinin hali ortada, Arab Sevici Ethem verildi bedava, ne diyon sen kardesim alooo
Kapasite ~ 4 yıl önce
Amerika ile ortak üretse çıktın çıkmazdı vallaha, herkesin herşeye aklının ermesini de beklemiyorum zaten
Vergilerimi helal etmiyorum ~ 4 yıl önce
Kisilere vakiflara tarikatlara yandaslara akrabalara verilmesini tasvip etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal/Haram ~ 4 yıl önce
Eger birsey yapmayip rant icin yapiliyorsa bende sonuna kadar haram ediyorum hakkimi. Ama rasyonel olmak lazim,ciddi ciddi baykar bunu hakediyor cunku adam damat olsa bile herkesten cok fazla iyilik yapti bu ulkeye. Bu konu inkar edilemez. Diger dusuncende seninle hemfikirim.
Ggaa ~ 4 yıl önce
Kac lira vergi veriyorsun. Soyle verelim. Bos bos sacma sapan laflarla demogoji yapmayin artik.
Hahhahhaa ~ 4 yıl önce
Hangi yandas ve akrabalara hangi tarikatlara Mesela kocasini mudur yapan chp libaskanlar Mesela butun sulalesini yonetici yapan diger chp li baskanlar .mesela vatan dusmanligi konusunda tescillenmis gazetelere aylik kacbinlira para yatiran chp li baskanlar. Mesela cydd tarikatina her turlu destek veren chp li baskanlardan bahsediyorsun herhalde
Abdullah kahveci ~ 4 yıl önce
Uretene hak edene kim olursa olsun sonuna kadar destek.
777 ~ 4 yıl önce
Anadoluda herhangi bir şehirde yer mi kalmadı neden istanbul ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planörcü ~ 4 yıl önce
Ticaret devi bir şehir oldugu için olabilirmi
Mühendis ~ 4 yıl önce
Bu projelerde tarım işçisi değil mühendisler çalışıyor da ondan.
Taşra ~ 4 yıl önce
Böyle devasa bir proje ile bir çok il kalkındırılır. Oralarda, rahatlıkla yaşam alanları oluşturulur. Aklı olan şu 3 5 senede istanbuldan göçmenin yolunu bulur.. bahsi geçen bölgenin böyle bir yatırımı alması ileride buraların konutla dolacağının göstergesidir.
Mühendis e ~ 4 yıl önce
Neden? Anadolu da mühendis yok mu veya çalışamıyor mu? Anadolu da vatan toprağı değil mi?
Mühendisim ~ 4 yıl önce
Almanya ve Fransayı ve bir de Abd yi araştır Bak bakalım nasıl dağıtmışlar sanayii ülkenin köylerine kasabalarına ucra köşelerine.
Teşvik ~ 4 yıl önce
Kimsenin itiraz edemeyeceği adil bir teşvik. Baykar makina’nın başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Tai bunun agababasini yapiyor, agam sen aklimla dalga mi geciyorsun?
Boş yapma ~ 4 yıl önce
Biri şu arkadaşa TAI nin devlete ait olduğunu söylesin. Tai ye her yer Trabzon teşviğe ihtiyacı yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000