14 Ağustos 2022, Pazar 09:59:05

BAYKAR yeni İHA üretim tesisi açmaya hazırlanıyor

Baykar, Bayraktar TB2 üretim sayısı ile dünyada yeni bir rekor kırdı. Üstelik siparişlere yetişmek için yeni fabrika açıyor.
  • Bir hata yapıp arabistan veya başka bir ülkeye gitme oralarda üretim yapma. Büyük hata olur. Yurtta kalır inşallah
  • Stratejik bir hava aracını tüm dünya ülkelerine pazarlamanın mantığını açıklayabilir misiniz..

Baykar, Bayraktar TB2 üretim sayısı ile dünyada yeni bir rekor kırdı. Üstelik siparişlere yetişmek için yeni fabrika açıyor.

Baykar, ürettiği İHA ve SİHA sistemleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Çoğunlukla bu araçların sahada ortaya koyduğu performans ve bunun neticesinde gelişen olaylar ile anılıyor olsa da bugün Bayraktar TB2 üretim sayısı ile kırdığı rekor ile gündem oldu.

Bayraktar TB2, üretim sayısı ile rekor kırdı!

Shiftdelete'de yer alan habere göre; Baykar şu anda birden çok proje yürütüyor. Bunların içerisinde en bilineni Bayraktar TB2 SİHA ve Akıncı TİHA modelleri. Fakat bunların yanında TCG Anadolu amfibi hücum gemisinden kalkış yapabilecek olan Bayraktar TB3 ve turbofan motorlu MIUS ya da diğer adıyla Kızılelma'nın geliştirme faaliyetleri devam ediyor.

Haluk Bayraktar ise Bayraktar TB2 üretim sayısı hakkında yaptığı son açıklama ile dünya basınında gündem olmayı başardı. Söylediğine göre üretim kapasitesi 3 katına çıktı ve ayda 20 adet TB2 üretiliyor. Üstelik önümüzdeki 3 yıl boyunca siparişler rezerve edildi.

Bayraktar TB2, S-300 füzesinden sağ çıktı!

Yani yılda 240 adet Bayraktar TB2 üretimi yapılacak duruma geldi. Buna rağmen 2025'e kadar banttan inecek 720 SİHA'nın hepsi şimdiden satıldı. Tabii şu ana kadar resmi olarak 22 ülkeyle anlaşma sağlandığı ve 10'dan fazla ülkenin de satın almak için görüşmelere başladığı biliniyor.

Buna ek olarak 50'den fazla Bayraktar TB3'ün TSK tarafından sipariş edildiği ve yıl sonuna kadar TCG Anadolu'da görev yapması için hazır edileceği, ayrıca her ay düzenli olarak Akıncı A ve B modellerinin teslim edildiği biliniyor. Buna ek olarak 4 ülkeyle de Akıncı satışı için anlaşma imzalandığı söylendi.

Tabii Baykar'ın mevcut üretim kapasitesi ile tüm dünyanın ihtiyacını karşılaması oldukça zor. Bu nedenle İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 600 milyon TL'lik yatırım ile binden fazla kişiyi istihdam edecek yeni üretim tesisi kurulacak. Fakat bu fabrikanın mevcut modeller kadar MIUS üretimine odaklanacağını da belirtelim.

Baykar ise Bayraktar TB2 üretim sayısı ile yeni bir rekora imza atmış oldu. Zira dünyanın en meşhur insansız hava araçlarına baktığımızda bile şu ana kadar TB2 kadar üretilen ve talep gören bir model olmadı.

Üstelik 2025 yılına gelindiğinde birçok pervaneli ve jet motorlu uçaktan daha fazla sayıda üretilmiş olacak. Hatta 2030 hedefine bakacak olursak, dünya çapında Asya'dan Avrupa'ya onlarca ülkenin kullandığı binlerce Bayraktar TB2, TB3 ve Akıncı olacak. 

BAYKAR yeni İHA üretim tesisi açmaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Sakın ~ 2 yıl önce
Bir hata yapıp arabistan veya başka bir ülkeye gitme oralarda üretim yapma. Büyük hata olur. Yurtta kalır inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 2 yıl önce
Stratejik bir hava aracını tüm dünya ülkelerine pazarlamanın mantığını açıklayabilir misiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 2 yıl önce
1-İhraç versiyonu satılıyor 2-Bize karşı kullanılması imkansız3-Donanımdan daha önemli olan yazılım, o da bizde
Sadece dosta ~ 2 yıl önce
Düşmana satmıyoruz. Yani Ermenistan yada Yunanistana satış yok. Genelde arap ve asya ve güney Amerika ülkelerine satılıyor
anonım ~ 2 yıl önce
Tamamen duygusal, Kaldırmasını bilen onu gerektiğinde indirmesini de bilir, onun için şuan nakte ihtiyacımız var satabildiğimiz kadar satalım hacı sonrasına sonra bakarız........
Ahmet ~ 2 yıl önce
Endişelenmeye gerek yok. Satılan Iha veya sihalar her başka ülkelerin yaptığı gibi, sistemler en son güncelleme yapılmamış. Yani kendi elimizdeki sistemler en ilerlemiş sistem. Aynısını ABD ve İsrail de böyle satıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000