04 Ekim 2022, Salı 08:55:45

Baykar Ukrayna'da Fabrika Mı Kuracak?

Ukrayna, Türkiye ile birlikte uçak motoru üretmeye hazırlanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski, savaşa rağmen iki ülkenin savunma alanındaki ortak projelerinin mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Ukrayna, Türkiye ile birlikte uçak motoru üretmeye hazırlanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, savaşa rağmen iki ülkenin savunma alanındaki ortak projelerinin mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski yayımladığı açıklamada, Ukrayna’nın Türkiye ile ortak hayata geçireceği projelerin arasında uçak üretiminin de yer aldığını ifade etti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak başkanlığındaki heyetin, pazar günü Baykar şirketini ziyaret ettiğini belirten Zelenski, “Bu ziyaret sembolik değil, oldukça pratikti. Biz Ukrayna’da Baykar fabrikası ve eğitim merkezinin oluşturulmasına ayrıca uçak motorlarının üretimine hazırlanıyoruz. Bu projeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Ukrayna’nın her zaman askeri ve havacılık endüstrisinin Avrupa merkezlerinden biri oldu ve böyle kalmaya devam edecek” dedi.

Türkiye’nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2’nin mimarı, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenski tarafından Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, nişanı Selçuk Bayraktar’a takdim etti.

Baykar Ukrayna'da Fabrika Mı Kuracak?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000