11 Ocak 2013, Cuma 09:00:48

"BATI TARAFINA BİR HAVALİMANI DAHA GEREKİYOR"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Antalya’nın batısında havalimanı ihtiyacı var. Dalaman bu ihtiyacı karşılıyor fakat yeterli değil” dedi.
  • Bir tane yetmez, iki hatta uc tane yapilsin.
  • Minare kılıf, bence. Hizmet getiriyoruz adı altında yandaş taşeron zenginlestirme. Evet bugune kadar kimse bukadar hizmet getirmedi cunku kimse bukadar ac olup bukadar goturmedi. Keske gercekten hizmet olsa amac ne guzel olurdu.
  • antalya'nın doğusundaki havaalanını (GZP) çok güzel işlettiniz de batısı kaldı...

Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) yıl sonu değerlendirme toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Ziraat Bankası tarafından desteklenen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TYD Başkanı Turgut Gür ve çok sayıda turizmci katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Yıldırım, turizm sektörünün hedefinin 30 milyon turist sayısını 50 milyona çıkarmak olduğunu belirterek, 2013 yılı hedeflerini ihtiyatlı bulduğunu söyledi. Gelecek yıllarda Türkiye’nin turizm konusunda önemli hale geleceğine dikkat çeken Yıldırım, turizmin sayısal değerlerinin yanı sıra katma değerinin de yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Devlette ya patron çoktur ya da yoktur” diyen Yıldırım, devlet ile özel sektör çalışmalarının farklılıklarına ilişkin, “Herkes kafayı uzatırsa o iş olmaz. Ya da ‘devlet işi’ deyip çekilirse yine olmaz. Birinin sahiplenip çıkması lazım. devletin görevi vatandaşa sağlık, eğitim, güvenlik, gıda konularında temel ihtiyaçlarını karşılayıp geriye çekilmektir” dedi.

Yıldırım, konuşmasının sonunda toplantıya sponsor olan Ziraat Bankası’na ilişkin, “İşler kesat gidince Ziraat Bankası turizmcilere dadanmış. Bankacılarla iş yaparken dikkat etmek lazım. Amaç sponsoru kötülemek değil, hayatın gerçeklerinden bahsediyorum” diyerek konuşmasını esprili bir şekilde bitirdi.

 

“AKDENİZ BÖLGESİ’NİN HAVALİMANINA İHTİYACI VAR”

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizm alanınında başarı öyküsü yaşadıklarını belirterek, turizm gelirinin 20-25 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Bu rakamın gerçeği yansıtmadığının altını çizen Günay, dolaylı ve dolaysız olarak gelirin 30 milyar doları bulduğunu bildirdi. Turizm sektöründe ulaşım limanında yaşanan sıkıntılardan bahseden Günay, otellerde VİP müşterilerin arabayla alınamadığını ve onlara özel hizmet veremediklerini söyledi. Akdeniz Bölgesi’nin havalimanına ihtiyacının olduğunu kaydeden Günay, havalimanı olmadan Türkiye’ye ulaşmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Anamur’a, Gazipaşa’ya ulaşmak mümkün değil. Antalya’nın da batısında havalimanı ihtiyacı var. Dalaman bu ihtiyacı karşılıyor fakat yeterli değil” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Bakan Günay ve Yıldırım'a plaket takdim edildi. 

"BATI TARAFINA BİR HAVALİMANI DAHA GEREKİYOR"

Yorumlar

bir degil ~ 11 yıl önce
Bir tane yetmez, iki hatta uc tane yapilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Minare kılıf, bence. Hizmet getiriyoruz adı altında yandaş taşeron zenginlestirme. Evet bugune kadar kimse bukadar hizmet getirmedi cunku kimse bukadar ac olup bukadar goturmedi. Keske gercekten hizmet olsa amac ne guzel olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GZP ~ 11 yıl önce
antalya'nın doğusundaki havaalanını (GZP) çok güzel işlettiniz de batısı kaldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000