09 Şubat 2019, Cumartesi 16:07:43

Batı Antalya Havalimanı ne zaman açılacak?

Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilen Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Batı Antalya Havalimanı için açılış tarihi verdi.
  • Şimdi bu sistem WS alert verdi diye approach radar yaklaşmaları mı iptal edecek yoksa meydan mı kapatılacak. Sadece pilotlara advisory verilecek. ATIS sonuna WS all runways ikazı eklenecek. Zaten uçaklarda PWS sistemi mevcut. Gereksiz yere takılmış bir sistem. Onboard sistem ikaz vermezse yaklaşmaya devam, verirse G/A.
  • bu sistemi kurduğunuz ve rekorlar kıran havalimanında kontrolörleri 70 model bir döküntü otobüsle mevsimlik işçi gibi taşımak da ironi olsa gerek. o kuleyi apronun ortasına gereksiz bir bicimde yapanların da kulağı zaten durmaksızın çınlıyordur. bu dhmi ne zaman ilkellikten hantalliktan liyakatsizlikten kurtulacak gerçekten merak konusu
  • Yerli uçağımız göklerde.Since 2011.
  • Bırak masalı da yapılan sistemler kimin malı? Sayenizde ithalat rekorları kırılıyor ne mutlu size! Güya uçak,jet,motor vs yapıyoruz bunları niye yapamıyoruz? Anca inşaat ki o da dünya paraya,tarım ve hayvancılık ne olacak? Seçim var diye işiniz gücünüz tribüne oynamak,milleti kandırmak...Gerçi haklısınız makarnacı millete herşey müstahak.

Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilen Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Batı Antalya Havalimanı için açılış tarihi verdi.

Oktay, "Uyarı sistemi sayesinde 100 kilometre yarıçaplı bir kapsama alanındaki yağışlı hava kütleleri ve rüzgar hareketleri tespit edilerek gerekli önemleri almaya imkan tanınmaktadır" dedi. Sistemin Türkiye’de ilk olduğu bildirildi. 

"Kat ettiğimiz mesafe ile de özellikle gurur duyuyoruz"

16 yıldır vatandaşla omuz omuza çalıştıklarını bildiren Fuat Oktay şöyle konuştu:

"Bütün mesele insana hizmetkar olabilmektir. Bu anlayışla kalkınma yolunda durmadan ilerliyoruz. Demokrasimize, kalkınmamıza ve ekonomimize, milletimizin desteği ile sahip çıkıyor; 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonlarımıza milletimizle omuz omuza yürüyoruz. Geride bıraktığımız 16 yıllık dönemde, ekonomimiz, hızlı ve istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ve liderliğinde gösterdiğimiz gayret ve çabalar neticesinde oluşan, Türkiye’nin 16 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerlidir. Türkiye, istikrarlı politikalarımız sayesinde 16 yılda 200 milyar doları aşan doğrudan yabancı yatırıma ev sahipliği yapmıştır. Yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam oluşturan uzun vadeli yatırımları ülkemize çekmeye yönelik politikalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bu amaçla çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Havacılıkta kat ettiğimiz mesafe ile de özellikle gurur duyuyoruz."

"2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Antalya’nın sadece turizm alanında değil tarım alanında da çalışmaların yapıldığı bir şehir olduğuna dikkat çekti. Oktay, "Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle Antalya’da 472 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Antalyalı çiftçilerimize 199 bin dekar zirai arazinin daha sulamaya açılacağının müjdesini verdi. Antalyalı çiftçilerimize toplam 1,1 milyar liralık tarımsal destek verdik. 2014 seçimlerinde çiftçiye sulama suyunda ücretsiz elektrik vaat etmiştik. Biz vaad ettiğimizi unutmayız, söz verince yaparız. Seçimden hemen sonra güneş tarlaları kurduk, buradan elde ettiğimiz elektriği çiftçimize bedava kullandırdık. Bundan sonra da Antalyalı çiftçimizin bereketine bereket katmaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya Havalimanı’nın yolcu trafiğini ele alan Oktay, son 16 yılda 3 kat artış yaşandığını söyledi. 2003 yılında 10 milyon 371 bin olan Antalya Havalimanı yolcu trafiğinin, geçtiğimiz yıl 31 milyon 566 bine ulaştığının altını çizen Fuat Oktay sözlerine şöyle devam etti:

"2018 yılı Antalya’ya gelen turist sayısı 12,4 milyondur. Antalya’ya kazandırdığımız Gazipaşa Havalimanı’nından sonra şimdi Antalya’ya üçüncü bir havalimanı Batı Antalya Havalimanı’nın yapımı için çalışmalara başladık. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın maruz kaldığı afetler, altyapı yatırımlarının önemini bir kez daha göstermiştir. Bu felaketlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Antalya’mıza bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Hortum, deprem gibi beşerin tedbirini aşan afetlerin önüne geçmek mümkün değildir, ama zararlarını azaltmak için gereken önlemleri almak bizlerin elindedir."



Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi’nin bu yönde yapılan teknolojik altyapı çalışmalarına bir örnek olduğuna dikkat çeken Oktay, "Uyarı sistemi sayesinde 100 kilometre yarıçaplı bir kapsama alanındaki yağışlı hava kütlelerini ve rüzgar hareketleri tespit edilerek gerekli önemleri almaya imkan tanımaktadır. Havacılık sektörünün faaliyetlerini olumsuz şekilde etkileyen ve uçuş emniyeti açısından risk oluşturan tehlikelerden birisi, uçakların iniş ve kalkışları esnasında karşılaştıkları ani rüzgar kırılımlarıdır. Yani özellikle kara ve deniz etkileşimi sebebiyle havalimanlarında alçak seviye rüzgar değişimleri yaşanabilmektedir. Antalya Havalimanı’nın ani rüzgar değişimlerine açık olması ve yoğun bir uçuş trafiğinin olması sebebiyle Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz bu uyarı sisteminin ilk olarak Antalya Havalimanı’nda yapılmasını kararlaştırmıştır" dedi. 

Batı Antalya Havalimanı ne zaman açılacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

LLWAS ~ 5 yıl önce
Şimdi bu sistem WS alert verdi diye approach radar yaklaşmaları mı iptal edecek yoksa meydan mı kapatılacak. Sadece pilotlara advisory verilecek. ATIS sonuna WS all runways ikazı eklenecek. Zaten uçaklarda PWS sistemi mevcut. Gereksiz yere takılmış bir sistem. Onboard sistem ikaz vermezse yaklaşmaya devam, verirse G/A.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dehamei ~ 5 yıl önce
bu sistemi kurduğunuz ve rekorlar kıran havalimanında kontrolörleri 70 model bir döküntü otobüsle mevsimlik işçi gibi taşımak da ironi olsa gerek. o kuleyi apronun ortasına gereksiz bir bicimde yapanların da kulağı zaten durmaksızın çınlıyordur. bu dhmi ne zaman ilkellikten hantalliktan liyakatsizlikten kurtulacak gerçekten merak konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşiniz zor ~ 5 yıl önce
Amma velakin takmayın o otobüsleri aldığınız para onemli
TK ~ 5 yıl önce
Yerli uçağımız göklerde.Since 2011.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 5 yıl önce
Bırak masalı da yapılan sistemler kimin malı? Sayenizde ithalat rekorları kırılıyor ne mutlu size! Güya uçak,jet,motor vs yapıyoruz bunları niye yapamıyoruz? Anca inşaat ki o da dünya paraya,tarım ve hayvancılık ne olacak? Seçim var diye işiniz gücünüz tribüne oynamak,milleti kandırmak...Gerçi haklısınız makarnacı millete herşey müstahak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 5 yıl önce
Normalde bu tür yorumları sevmem ama bu konuda haklısın.
Canıtın ~ 5 yıl önce
Dandik britiş pilotları işte onlarda uçak var bizde pilot bi thy pilotu olaydı..
Davut ~ 5 yıl önce
Secimler yaklasiyor. Müjdeler veren verene. Hepsi palavra. 2022 de acilacakmis. projesi daha hazir degil.
Avrupali ~ 5 yıl önce
Sizin gibi millete veripte oyu aldiktan sonra millette sirt dönmüyorsuz begenmiyorsan terket git memleketimizden, sen ayakta uyurken Turkiye kendi yerli mallarini kendi üretme basladi bile simdiden siz zamaninda ne üretiniz bol bol ulkeyi sattiniz amerikalilara para icin
Abrupalıya ~ 5 yıl önce
Hangi zaman mesela
Avrupalı'ya ~ 5 yıl önce
Memleketi abd'ye ilk Menderes sattı sonra aynı kafada olan Özal,Demirel,Çiller,Mesut ve son olarak mevcut zat da satmaya devam ediyor. Aleyhimize ne varsa yapan,teröristlere ve hainlere destek veren ülkelere boyuna iş,ihale saçan,onlardan durmadan ithalat yapan,borç alan, çocukları gemicik işinde onlarla ortak olan,vatandaşlarını kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin veren iktidara laf söyle olur mu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000