30 Eylül 2017, Cumartesi 08:08:51

Batan havayolunun sahipleri Türkiye'ye mi kaçtı?

Kısa süre önce iflas ettiği duyurulan Rusya'nın en büyük charter uçuş firmalarından biri olan VIM-Avia'nın sahiplerinin Türkiye'ye kaçtıkları iddia edildi.

Rusya'nın en büyük charter uçuş firmalarından biri olan VIM-Avia, dünya genelinde onlarca charter uçuşu iptal ederek şirketin iflas ettiğini açıklamıştı. Rus basınında yer alan haberlere göre şirketin sahibi Raşid Mursekaev ve eşi Svetlana, 26 Eylül salı günü İstanbul'a uçtu. Mursekaev'e günlerdir ulaşılamıyor.

Rusya'da faaliyet gösteren VIM-Avia, 120 milyon dolara kadar ulaşan borçları nedeniyle tüm uçuşlarını durdurdu. Mağdur olan havayolu çalışanları ve binlerce yolcu ise bir çözüm bekliyor.

Interfax'ın haberine göre, şirkette hisseleri bulunan Raşid Mursekaev ve eşi Svetlana, dolandırıcılıkla suçlanıyor. İsmini vermek istemeyen bir çalışanın ajansa yaptığı açıklamaya göre çift, salı günü Moskova'nın Şeremetyevo havalimanından Türkiye'ye uçtu. Mursekaev ve eşi, polis tarafından aranıyor.

Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin de krizin büyümesinin ardından yaptığı açıklamada Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'u 'görevini tam olarak yerine getirmediği' için uyardı.

VIM-Avia uçaklarındaki toplu gecikmeler 23 Eylül'den itibaren önemli ölçüde artmış, ardından Rusya Soruşturma Komitesi dolandırıcılıkla ilgili bir ceza davası açmıştı.

Batan havayolunun sahipleri Türkiye'ye mi kaçtı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000