15 Mayıs 2016, Pazar 10:20:38

Başörtü davasında ilk duruşma görüldü

New Mexico eyaletinde görülen duruşmada 37 yaşındaki ABD vatandaşı Gill Parker Payne, 2015 yılının aralık ayında bir uçakta K.A. adlı Müslüman bir kadının başörtüsünü zorla çıkarttığını itiraf etti.
  • bagimsiz yargi onemli .. siyasi dini dusuncelerle yargiyi seklilendirmek ulkelere zarar verir.. amerikan yargisi bagimsizdir,darisi bizim baas partisi yarginin basina ..
  • American dream has become American horror story!
  • saygisiz yolcu. insanlar cok kati davraniyor :(
  • erkeklerimiz neden dişi bireyin vücudunu örttüğü tekstil parçalarına bu kadar müdahale etmekten zevk alıyor? güya kadınlar 2. sınıf vatandaş değil artık..sizin gibi kadınlara durduk yere müdahale etmekten bu kadar keyif alan adamlara kalsa kadınlar şu an 5. sınıf vatandaş olurdu herhalde. banane ve sanene kavramlarını çocuklarınıza öğretin
  • Yav okkadar muslimseniz gitmeyin ABD ye :))
  • Herhangi bir Arap Emirliği ülkesine gittiğinizde henüz uçaktan inmeden önce kadınların baş örtüsü takması zorunludur, yoksa ülkeye alınmazlar, Arabistan gibi bazı ülkelerde ise Abaya (Çarşaf) giyilmesi zorunludur.. Hatta erkeklerin kısa şort ile gezmesi bile bazı yerlerde yasaktır. Iran'da erkekler kısa kol giydiğinde kolları boyanarak ceza verilirdi (halen uygulanıyor mu bilmiyorum) Şimdi hal müslüman ülkelerde buna saygı duyulması beklenirken. Batıda batının kültürüne göre yaşamamayı seçme özgürlüğü talep etmek ve bunun demagojisini yapmak ne yaman bir çelişki ve nasıl bir iki yüzlülüktür.
  • Hiç şaşırmadım. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Buzul dağının altını orada yaşayanlar biliyor.
  • Burası Dunya, insanlar hayvanlar ve bitkiler yasar. Defol burdan başörtüye ve inançlara el uzatan zavallı!! deseler mahkeme kararıyla uygun olur herhalde.
  • Bir insanın durduk yerde düğmesine dokunamazsın. Kim ve ne olduğunun hiç önemi yoktur. Birisine müslüman diye bu muameleyi layık görenler insalıktan nasibini almamış alçak zorbalardır.
  • Gevur teknolojisini kullanmaya utanmiyon mu eyy kardesin. Sen sana yakisan esek at arabasina bin. Oyle gevur icaatlarina binme gunahtir gunah

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, New Mexico eyaletinde görülen duruşmada 37 yaşındaki ABD vatandaşı Gill Parker Payne, 2015 yılının aralık ayında bir uçakta K.A. adlı Müslüman bir kadının başörtüsünü zorla çıkarttığını itiraf etti.

İlk duruşmanın ardından yapılan açıklamaya göre, olay, 11 Aralık 2015'te Chicago'dan New Mexico'nun Albuquerque şehrine gidecek Southwest Havayolları uçağında gerçekleşti.

Mahkeme kayıtlarında Payne'in, henüz uçak kalkmadan önce, birkaç sıra arkasında oturan K.A'nın kadının yanına giderek, "Burası Amerika! Çıkar şunu!" diye bağırdığı kaydedildi. Ardından başörtüsünü arkadan tutup çeken Payne, kadının başının tamamen açılmasına neden oldu. Kadın, endişe içinde geri aldığı başörtüsünü yeniden bağladı.

Olayın ardından K.A.'nın açtığı davada ilk duruşmada Payne, başörtüsünün İslam'ın bir gerekliliği olduğunu bildiğini, kadını hiç tanımadığını ve hareketini bilinçli olarak yaptığını kabul etti.

Adalet Bakanlığı Sivil Haklar Bölümü Başkanı Vanita Gupta ise, "Hangi inançtan olursa olsun tüm Amerikalılar, herhangi bir ayrımcılığa veya şiddete maruz kalmaksızın dini inançlarını barışçıl bir şekilde yerine getirme hakkına sahiptir" açıklamasını yaptı.

Savcı Damon Martinez de yaptığı değerlendirmede, "Bu yargılama, Müslüman toplum dahil, bireylerin dini haklarına müdahale etmeyi düşünen herkese açık bir mesajdır" ifadelerini kullandı.

Payne hakkındaki ceza, farklı bir tarihte yapılacak duruşmada belli olacak.

Geçen yıl kasım ayında Paris'te ve aralık ayında Kaliforniya'nın San Bernardino kentinde meydana gelen terör saldırılarının ardından ABD'de yükselen İslamofobi, başta Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump olmak üzere bazı diğer Cumhuriyetçi siyasetçilerin negatif söylemleriyle daha da yükselmişti.

ABD'nin birçok bölgesinde Müslümanlara karşı nefret suçlarında ciddi bir artış gözlemlenirken medyaya yansıyan birçok olay, özellikle uçuşlarda başörtülü Müslüman kadınlara yönelik "ayrımcı" uygulamaların sayısında artışların yaşandığını gözler önüne serdi.

Başörtü davasında ilk duruşma görüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

ztk ~ 8 yıl önce
bagimsiz yargi onemli .. siyasi dini dusuncelerle yargiyi seklilendirmek ulkelere zarar verir.. amerikan yargisi bagimsizdir,darisi bizim baas partisi yarginin basina ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
America; Land of Racism. ~ 8 yıl önce
American dream has become American horror story!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 8 yıl önce
saygisiz yolcu. insanlar cok kati davraniyor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkek kafası.. ~ 8 yıl önce
erkeklerimiz neden dişi bireyin vücudunu örttüğü tekstil parçalarına bu kadar müdahale etmekten zevk alıyor? güya kadınlar 2. sınıf vatandaş değil artık..sizin gibi kadınlara durduk yere müdahale etmekten bu kadar keyif alan adamlara kalsa kadınlar şu an 5. sınıf vatandaş olurdu herhalde. banane ve sanene kavramlarını çocuklarınıza öğretin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitmeyin ~ 8 yıl önce
Yav okkadar muslimseniz gitmeyin ABD ye :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o. ~ 8 yıl önce
dunyanin her yerinde muslimanlar yasiyor. is hayat yada dogma buyume. hic kimse basortuye karisamaz. bosortu insanin ozel tercihi.
Araplar ~ 8 yıl önce
Herhangi bir Arap Emirliği ülkesine gittiğinizde henüz uçaktan inmeden önce kadınların baş örtüsü takması zorunludur, yoksa ülkeye alınmazlar, Arabistan gibi bazı ülkelerde ise Abaya (Çarşaf) giyilmesi zorunludur.. Hatta erkeklerin kısa şort ile gezmesi bile bazı yerlerde yasaktır. Iran'da erkekler kısa kol giydiğinde kolları boyanarak ceza verilirdi (halen uygulanıyor mu bilmiyorum) Şimdi hal müslüman ülkelerde buna saygı duyulması beklenirken. Batıda batının kültürüne göre yaşamamayı seçme özgürlüğü talep etmek ve bunun demagojisini yapmak ne yaman bir çelişki ve nasıl bir iki yüzlülüktür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tay gözlüğü ~ 8 yıl önce
sizin ki.. neden ülkelere göre yorumlama gereği duyuyorsunuz ki ! inanç özgürlüğü dediğin şey her din için geçerli hemen arabistan yok o ülke bu ülke kesinliğini bilmediğiniz şeylerle insanların inançlarına laf ediyorsunuz. ki müslümanlığın ne olduğunu zaten yazdıklarınızdan hareketle bilmediğiniz %100 bir gerçek.. Allah akıl fikir versin sana 2016 yılında böyle saçma sapan düşüncelere sahipsin hala. demagojymiş !
Irkçılık Amerikanın genlerinde var. ~ 8 yıl önce
Hiç şaşırmadım. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Buzul dağının altını orada yaşayanlar biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burası Dunya ~ 8 yıl önce
Burası Dunya, insanlar hayvanlar ve bitkiler yasar. Defol burdan başörtüye ve inançlara el uzatan zavallı!! deseler mahkeme kararıyla uygun olur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 8 yıl önce
Bir insanın durduk yerde düğmesine dokunamazsın. Kim ve ne olduğunun hiç önemi yoktur. Birisine müslüman diye bu muameleyi layık görenler insalıktan nasibini almamış alçak zorbalardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gevurteknolojisi ~ 8 yıl önce
Gevur teknolojisini kullanmaya utanmiyon mu eyy kardesin. Sen sana yakisan esek at arabasina bin. Oyle gevur icaatlarina binme gunahtir gunah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000