15 Temmuz 2020, Çarşamba 09:04:40

Başkanlık uçağına alıcı çıktı

Meksika'da eski devlet başkanı döneminde alınan ve solcu lider Obrador'un satışa çıkardığı 392 milyon dolarlık başkanlık uçağına alıcı çıktı. Hükümet, 120 milyon dolarlık bir teklif aldıklarını, ödemenin bir kısmı için para yerine tıbbi malzeme kabul edebileceklerini açıkladı.
  • Biz alsaydık...!!!
  • Solcular büyük oranda mütevazı,halk adamı,şatafatı,gösterişi ve lüksü sevmez,insanları Allah vs ile kandırmaz,hak,hukuk,adalete inanırlar ama iktidar olamazlar,sağcılar da büyük oranda güya dindar,sofu,softalardır ancak boyuna kutsal değerleri çıkarları için kullanırlar,prestij,itibar ayağına en lüks şeyleri almaktan,kullanmaktan çekinmezler,saraylara,arabalara, hanedan,gösteriş,israfa meraklıdırlar,yolsuzluk, haksızlık,adaletsizlik,suç, sömürü vs ne arasan onlarda bolca vardır,parayı,gücü, hükmetmeyi,çıkarı çok severler ve toplumdan durmadan da oy alıp iktidar olurlar...Meksika başkanının yaptığı doğru ve etik şeyi bu ülkeyi yönetenler yapmaz,yapamaz,yapmak isteseler bile şakşakçıları ve oy verenleri gerekirse aç gezeriz,bizim ülkemize,başkanımıza itibar gereği herşeyin en kralı yakışır derler yaptırmazlar ama bir ülkeye prestiji,itibarı,saygıyı,parayı insanlarına,spor,sanat,eğitim, bilime,adalete verdiği değer, toplumun refahının yüksekliģi getirir uçak,saray vs değil.
  • Koskoca devletin başı ticari bir uçakla üstelik ekonomi sınıfında gider mi hiç? İtibardan tasarruf olmaz diye çok meşhur bir Türk atasözü var bilmiyor musun? Bak bize 500 milyar dolar dış borç var,ithalat,döviz,işsizlik rekorları kırılıyor,dünyada gelire göre en pahalı araba, benzin,elektrik,doğalgaz, internet,cep telefonu,pasaport burada,ekonomi yerlerde,herşeye hergün zam geliyor,alım gücü düştükçe düşüyor,bir tivitle ekonomi mahvoluyor,dolar,euro aşağı inemiyor ama makam uçaklarımız,helikopterlerimiz, arabalarımız var herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

 Meksika’da eski devlet başkanı Enrique Pena Nieto’nun 392 milyon dolara satın aldığı ve geçtiğimiz yıl iktidara gelen solcu devlet başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un “Binmeye utanırım” diyerek satışa çıkardığı lüks başkanlık uçağına alıcı çıktı. Meksika hükümeti, 120 milyon dolarlık bir teklifi değerlendirdiklerini açıkladı.

Satışı gerçekleştirecek olan devlet bankasını yöneticisi Jorge Mendoza, 120 milyon dolarlık teklifin bir kısmının nakit ödeme içerdiği, paranın diğer bölümü karşılığında tıbbi malzeme önerildiğini açıkladı. Mendoza, teklifi veren kişi veya kurumun ismini açıklamadı.

İçinde restoranı ve yatak odası bulunan, banyolarının mermerle döşendiği Boeing 787 Dreamliner tipi uçağın satılması, Obrador’un en dikkat çeken seçim vaatlerinden biriydi. Uçak hakkında  “Ülkede bu kadar yoksulluk varken binmeye utanırım” diyen Obrador, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı zirveye ticari bir uçağın ekonomi sınıfında uçarak gitmişti. 

Başkanlık uçağına alıcı çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Plt. ~ 4 yıl önce
Biz alsaydık...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komünist ~ 4 yıl önce
392 milyon a aldığı bir uçağı neden 120 ye satıyor? Çünkü ticari beceriksiz. Tasarrufsa 300e sat 200e sat ama solcuya satacak ya kaça satacağı önemli değil. Bu solcular hep aynı. İmamoğlu da ölü fiyatına yandaşlarına veriyor duble fiyatına yandaşlardan alıyor. Ondan sonra suya zam gaza zam otobüs e zam metroya zam zamada zam. Allah bu din düşmanı solcuları yok etsin. Ne musibetsiniz bi bitmediniz..
Uçak ~ 4 yıl önce
Solcular büyük oranda mütevazı,halk adamı,şatafatı,gösterişi ve lüksü sevmez,insanları Allah vs ile kandırmaz,hak,hukuk,adalete inanırlar ama iktidar olamazlar,sağcılar da büyük oranda güya dindar,sofu,softalardır ancak boyuna kutsal değerleri çıkarları için kullanırlar,prestij,itibar ayağına en lüks şeyleri almaktan,kullanmaktan çekinmezler,saraylara,arabalara, hanedan,gösteriş,israfa meraklıdırlar,yolsuzluk, haksızlık,adaletsizlik,suç, sömürü vs ne arasan onlarda bolca vardır,parayı,gücü, hükmetmeyi,çıkarı çok severler ve toplumdan durmadan da oy alıp iktidar olurlar...Meksika başkanının yaptığı doğru ve etik şeyi bu ülkeyi yönetenler yapmaz,yapamaz,yapmak isteseler bile şakşakçıları ve oy verenleri gerekirse aç gezeriz,bizim ülkemize,başkanımıza itibar gereği herşeyin en kralı yakışır derler yaptırmazlar ama bir ülkeye prestiji,itibarı,saygıyı,parayı insanlarına,spor,sanat,eğitim, bilime,adalete verdiği değer, toplumun refahının yüksekliģi getirir uçak,saray vs değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekin Kaçar ~ 4 yıl önce
ben bunlar yüzünden camiilere gitmeyi bıraktım Allah ın evini bile siyaset yuvası haline getirdiler
Tank ~ 4 yıl önce
Solcularda az da olsa bazı örnekler vardır dediğin gibi ama hepsini MASUM BİRER KUŞ yaptın ya , ne diyeyim sana !! Dünyada ne kadar solcu iktidar var bir bak, hepsi tasarruf delisi mi dediğin gibi ?
Atakan ~ 4 yıl önce
Yorumun etik değil. Gösterişi seven insanlar solda da var sağda da var. Genelleme yapmak iyi değil. Harcaman cebine göre olur. Hiçbir zengin insana diyemezsin fakir yada sıradan yaşa. Devlet kısmına gelince eğer, gösteriş gerekiyorsa yapılır. Ama gerekip gerekmediğini de analistler anlar. Bilmiyorum tarafsız yazabildim mi?
Eyyyy obrador ~ 4 yıl önce
Koskoca devletin başı ticari bir uçakla üstelik ekonomi sınıfında gider mi hiç? İtibardan tasarruf olmaz diye çok meşhur bir Türk atasözü var bilmiyor musun? Bak bize 500 milyar dolar dış borç var,ithalat,döviz,işsizlik rekorları kırılıyor,dünyada gelire göre en pahalı araba, benzin,elektrik,doğalgaz, internet,cep telefonu,pasaport burada,ekonomi yerlerde,herşeye hergün zam geliyor,alım gücü düştükçe düşüyor,bir tivitle ekonomi mahvoluyor,dolar,euro aşağı inemiyor ama makam uçaklarımız,helikopterlerimiz, arabalarımız var herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyor evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000