12 Eylül 2011, Pazartesi 18:34:06

BAŞINIZA UYDU DÜŞEBİLİR!

NASA, 1991 yılında uzaya gönderilen 6.5 ton ağırlığındaki araştırma uydusunun bu ayın sonu veya ekim başında kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya çarpacağını açıkladı
  • :)))) 3200 ' de bir...
  • Yörünge hesaplarından uydunun nereye düşeceğini kesin olarak hesaplanıyor. Yani Amerikalı bunu biliyor. Düşüş yariyapi jetstrem denen yüksek irtifa rüzgarlarının hız ve yönündeki saatlik degisiminden bagli olarak 20 km lik bir alan oluyor. Buna göre aylar oncesinde yaklaşım 40 km lik bir alanı bulabiliyorsunuz. Sonuç uyduyu istediğiniz sahaya veya sehire yonlendirebilirsiniz. Hata sapmanız 40 km dir. Bir gün önce düşüş noktasini 4 km kadar dogrulukla hesaplanır. Neden herzaman bu kadar hassas düşüş alanı söylenmez. Muhtemelen askeri ve tazminat sorunlarından hukuksal kurtulma olabilir.
  • kaynak olarak belirtilen yerde de o şekilde yazıyordu. Burada belirtilen olasılığa göre iki önceki haberi okuyan (şu an itibarıyla) kişilerden birinin başına uydu düşmesini bekleyebiliriz.
  • bu uydu parçalarının hepsinin tek bir kişinin başına düşme ihtimali mi 3200 de 1 mi ne hesabı bu o enlemler arasında sadece 1 kişi mi yaşıyor ?
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 1991 yılında uzaya gönderilen 6.5 ton ağırlığındaki araştırma uydusunun bu ayın sonu veya ekim başında kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya çarpacağını açıkladı.

NASA, uydunun Dünya üzerinde 57 derece kuzey enlemi ile 57 derecedeki güney enlemi arasında bulunan bir yere çarpacağını belirtti.

Bu enlemler arasında, Türkiye de bulunuyor. Açıklamada, "Uydunun ana gövdesinin yanarak atmosferde yok olmasını bekliyoruz. 532 kilogram ağırlığındaki 26 parça ise yeryüzüne düşecek. Parçaların nereye düşeceğini hesap edemiyoruz. Ancak büyük bir risk söz konusu değil" ifadelerine yer verildi.

2005 yılında başıboş kalan uydunun parçalarının bir kişinin kafasına düşme ihtimali 3 bin 200'de 1 olarak görülüyor.

(Habertürk)

BAŞINIZA UYDU DÜŞEBİLİR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
:)))) 3200 ' de bir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yörünge hesaplarından uydunun nereye düşeceğini kesin olarak hesaplanıyor. Yani Amerikalı bunu biliyor. Düşüş yariyapi jetstrem denen yüksek irtifa rüzgarlarının hız ve yönündeki saatlik degisiminden bagli olarak 20 km lik bir alan oluyor. Buna göre aylar oncesinde yaklaşım 40 km lik bir alanı bulabiliyorsunuz. Sonuç uyduyu istediğiniz sahaya veya sehire yonlendirebilirsiniz. Hata sapmanız 40 km dir. Bir gün önce düşüş noktasini 4 km kadar dogrulukla hesaplanır. Neden herzaman bu kadar hassas düşüş alanı söylenmez. Muhtemelen askeri ve tazminat sorunlarından hukuksal kurtulma olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaynak olarak belirtilen yerde de o şekilde yazıyordu. Burada belirtilen olasılığa göre iki önceki haberi okuyan (şu an itibarıyla) kişilerden birinin başına uydu düşmesini bekleyebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uydu parçalarının hepsinin tek bir kişinin başına düşme ihtimali mi 3200 de 1 mi ne hesabı bu o enlemler arasında sadece 1 kişi mi yaşıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000