16 Mart 2011, Çarşamba 08:43:06

"BAŞBAKAN NİYE A330 ALIYOR?"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Devlet filosunda 5 uçak, 1 helikopter olmasına rağmen yeni bir uçak siparişi verilmesinin nedeni nedir" diye sordu.
  • Gerceketen elestırmek ıcınmı yazıyoruz yoksa bunlar ne yapsa karsı olalım ıcınmı yazıyoruz.Duyanda basbakan kendısıne alıyo zannedecek sankı hazıranda veya bır sonrakı secımde kazanacagı garantı.Bılırsınızkı devlette devamlılık esastır,basbakandan sonra gelen kısıler bınmeyecekmı neden ulkemı temsıl edenler uzunucuslarda bır yere ınıp yakıt alsınkı.Yakısır bu mıllete ve mılletı temsıl edenlere......
  • Tanrının sevgili kuluna çok doğal olarak uzun menzilli uçak gerek. Neden mi? diye de sormayın şimdiye dek anlıyamadınız mı? Tanrıya daha yakın olabilmek için.
  • bizi almanya fransa seviyesine getirdi demiş dünyadan haberi olmamak böyle oluyor demekki, saf. biz ne seviyedeydik senin haberin yokmuş geriye gittik geriye... şimdi ayranımız yok içmeye, atla gidiyoruz....
  • gemi dediler kendileri 4 trilyonluk yeri ucuza bagladilar antalyada ve hatta secmen yemedi ve tozz duman etti akp.sen daha oradamisin?
  • aahh onlar basta olsa aldiklari bile duyulmaz!!
  • Sarkozy de ilk basta 2 adet A319 almisti ve geçen sene bir A330-200 "SARKOZY-ONE" aldi ve A319 lari Senegal hükümetine satti. Erdogan da Sarkozy ne yapsa onu yapiyor.!!!!! Zavalli Senegal havayollarinda 2 adet A320 var ve gariban hükümetin de 2 adet uzun menzilli A319 u var. Belki Senegal TC-ANA yi satin alabilir.!!!!!
  • ürdün krali A340 la ucuyorsa benim ülkemin ekonomisini 3 e katlamis sn basbakanim icin AZ bile!burada hesap soranlar elindeki TL ye bakipta KONUSSUN!!
  • havayolu şirketi kuracak galiba..habire uçak alayu da.. uşaklar..
  • bnim babam thy'de 330-340 pilotu ve şirket babama davet ediyo yeni gelcek uçağa hatta uçağın ismi tc-ece olcakmış şuanki ismi öyleymişş
  • "Edep Ya Hu" başlıkla yourm yapan sayın yorumcuya. Atatürk ile Erdoğan'ı nasıl karşılaştırırsınız? Atatürk ne oğluna gemicik aldırdı ne de kişisel çıkarlar peşinde koştu. Öldüğünde tüm mal varlığını da devlete bağışladı. Erdoğan başbakan iken edindiklerini devlete bağışlar mı???
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesini eleştiren Ekici, "Memurlar, emekliler, çiftçiler, esnaf, yoksul halk söz konusu olduğunda kaynak yetersizliğinden dem vuran AKP iktidarının, 5 makam uçağı ve 1 helikoptere rağmen yeni bir uçak için sipariş vermesi kamuoyunun tepkisine neden olmaktadır" dedi. Ekici, şöyle dedi:

"Son model makam araçları alınırken, Cumhurbaşkanlığı'na lüks yat yaptırılırken, Başbakanlık filosuna sürekli yeni uçaklar eklenirken hiçbir masraftan kaçınmayan AKP Hükümeti, bu savurganlığının bedelini halkın sırtına yüklemektedir. Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesi bu uygulamanın son örneğidir."

"AKP HÜKÜMETİ LÜKS HARCAMALARA SON VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?"
Neden yeni bir uçak siparişi verildiğini merak eden Ekici, Başbakan'dan şu sorulara yanıt istedi:
"Airbus firmasına sipariş edilen A 330-200 model uçağın, VIP özellikleri de eklendiğinde bütçeye "külfeti' ne kadar olacaktır? Ödeme hangi kalemden yapılacaktır? Satın alım hangi usulle yapılmıştır?

Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısından bahseden iktidar mensuplarının lüks harcamalarına devam etmesi tezat oluşturmamakta mıdır?

AKP Hükümeti lüks harcamalarına son vermeyi düşünüyor mu, yoksa tasarruf tedbirlerini çiftçiler, işçiler, memurlar, emekliler, yoksul halk üzerinde uygulamaya devam mı edecek?"

(Haberx)
"BAŞBAKAN NİYE A330 ALIYOR?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gerceketen elestırmek ıcınmı yazıyoruz yoksa bunlar ne yapsa karsı olalım ıcınmı yazıyoruz.Duyanda basbakan kendısıne alıyo zannedecek sankı hazıranda veya bır sonrakı secımde kazanacagı garantı.Bılırsınızkı devlette devamlılık esastır,basbakandan sonra gelen kısıler bınmeyecekmı neden ulkemı temsıl edenler uzunucuslarda bır yere ınıp yakıt alsınkı.Yakısır bu mıllete ve mılletı temsıl edenlere......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tanrının sevgili kuluna çok doğal olarak uzun menzilli uçak gerek. Neden mi? diye de sormayın şimdiye dek anlıyamadınız mı? Tanrıya daha yakın olabilmek için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizi almanya fransa seviyesine getirdi demiş dünyadan haberi olmamak böyle oluyor demekki, saf. biz ne seviyedeydik senin haberin yokmuş geriye gittik geriye... şimdi ayranımız yok içmeye, atla gidiyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gemi dediler kendileri 4 trilyonluk yeri ucuza bagladilar antalyada ve hatta secmen yemedi ve tozz duman etti akp.sen daha oradamisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aahh onlar basta olsa aldiklari bile duyulmaz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sarkozy de ilk basta 2 adet A319 almisti ve geçen sene bir A330-200 "SARKOZY-ONE" aldi ve A319 lari Senegal hükümetine satti. Erdogan da Sarkozy ne yapsa onu yapiyor.!!!!! Zavalli Senegal havayollarinda 2 adet A320 var ve gariban hükümetin de 2 adet uzun menzilli A319 u var. Belki Senegal TC-ANA yi satin alabilir.!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ürdün krali A340 la ucuyorsa benim ülkemin ekonomisini 3 e katlamis sn basbakanim icin AZ bile!burada hesap soranlar elindeki TL ye bakipta KONUSSUN!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havayolu şirketi kuracak galiba..habire uçak alayu da.. uşaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bnim babam thy'de 330-340 pilotu ve şirket babama davet ediyo yeni gelcek uçağa hatta uçağın ismi tc-ece olcakmış şuanki ismi öyleymişş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Edep Ya Hu" başlıkla yourm yapan sayın yorumcuya. Atatürk ile Erdoğan'ı nasıl karşılaştırırsınız? Atatürk ne oğluna gemicik aldırdı ne de kişisel çıkarlar peşinde koştu. Öldüğünde tüm mal varlığını da devlete bağışladı. Erdoğan başbakan iken edindiklerini devlete bağışlar mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000