01 Mayıs 2015, Cuma 09:01:33

BAŞARAN ULUSOY'DAN BAŞBAKAN'A RAPOR

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin sorunlarını Başbakan Davutoğlu’na rapor edeceklerini açıkladı.
  • Bu kişinin turizmle ilgisi olduğundan şüpheliyim.
  • Başaran Bey, Sizin sektöre katkılarınız asla unutulmayacak.
  • Tüm terminaller özelleştirilmiş. Biri demez mi. Sayın Başaran ULUSOY. Bizde sizin otelde beleş tatil yapsak. Bu yorumu sanamam Ulusoy yapsin akıllı adamdır o.
  • komedi devam ediyor.anlatılacak çok şey var ama işte...........
  • ucaktan korkan bi seyahat acentalari birligi baskani. ucmaktan korkan pilot gibi bisi
  • Şaka mısınız ya... 15€ çok da umrunda sanki adamların. Sizin gibi gözü doymazlar iki kuruş fazla kazansın diye sektör milyonlarca avroluk gelirden mi mahrum kalsın? Yurtiçi uçuşlardan alınan masraflar azaltılsın veya alınmasın deseydiniz o zaman belki samimiyetinize biraz olsun inanabilirdim. Komik olmayın lütfen!
  • Gerekmez landing fee TR ucaklarına kaldırın daha etkili olur
  • Yeterki siz kazanın devlet ne olursa olsun.olmaz olsun böyle bir anlayış

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin sorunlarını Başbakan Davutoğlu’na rapor edeceklerini açıkladı. Ulusoy, raporda ayakbastı parasının kaldırılmasını talep edeceklerini söyledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmdeki kan kaybını durdurmak için turistlerden alınan ayakbastı parasının kaldırılması ve uçaklara yakıt desteğinin potansiyel ülkeler için de verilmesi gerektiğini söyledi.

Ulusoy, Türkiye’nin döviz gelirlerinin yüzde 21’inin turizmden sağlandığını, bütçe açığının yüzde 40’ının turizm gelirleriyle kapatıldığını vurgulayarak, “Bu olumlu tabloda devamlılık için bazı önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

Ulusoy, 2015’te 43 milyon turist ve 36 milyar dolar turizm geliri hedefinin tutturulması ve 2023’te 50 milyon turist hedefine ulaşılabilmesi için gereken önlemleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na rapor halinde sunacaklarını söyledi. Ulusoy, hazırlıkları devam eden raporun ana başlıklarını Milliyet’e şöyle özetledi:

‘Uçaktan korkuyorum ama...’

“Turizmin sorunlarını anlatmakiçin Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan randevu talep ettim. Odalar Birliği’nin Ankara’daki toplantısında görüştük. Kendisi bana, ‘Seçim kampanyası sırasında iki şehir arasında uçağa gelir anlatırsın’ dedi. Ben de, ‘Uçaktan korkuyorum ama sizin hatırınız için geleceğim’ dedim.

Raporumuzu her yönüyle geniş bir şekilde hazırlıyoruz. Başbakanımız randevu verdiği tarihte kendisine sunacağız.”

Ayakbastı kalkarsa   daha 1 milyon turist gelir’

“Kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında güneydeki otellere turist gelmiyor. Bu nedenle Alanya, Dalaman ve Gazipaşa’ya gelen turistlerden 15 euro tutarındaki ayakbastı parası alınmasın. Zaten turist gelmiyor, hiç olmazsa esnaf kazansın. Bu şekilde en aşağı 1 milyon kişi daha gelir.”

‘Ukrayna’ya yakıt desteği verilsin’

“Türkiye’ye Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan ve İran’dan turist getiren uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği veriliyor. Yakıt desteğinin başka ülkelere de verilmesi lazım. Rusya’ya veriyorsan, Ukrayna’ya da vermen lazım. Bazı pazarlarda kan kaybetmeyelim diye vermek lazım. Rakibimiz Mısır koltuk başına 7 euro veriyor. Az para değil.” (Milliyet)

BAŞARAN ULUSOY'DAN BAŞBAKAN'A RAPOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kişinin turizmle ilgisi olduğundan şüpheliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Başaran Bey, Sizin sektöre katkılarınız asla unutulmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 9 yıl önce
Tüm terminaller özelleştirilmiş. Biri demez mi. Sayın Başaran ULUSOY. Bizde sizin otelde beleş tatil yapsak. Bu yorumu sanamam Ulusoy yapsin akıllı adamdır o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pala ~ 9 yıl önce
komedi devam ediyor.anlatılacak çok şey var ama işte...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ucaktan korkan bi seyahat acentalari birligi baskani. ucmaktan korkan pilot gibi bisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şaka mısınız ya... 15€ çok da umrunda sanki adamların. Sizin gibi gözü doymazlar iki kuruş fazla kazansın diye sektör milyonlarca avroluk gelirden mi mahrum kalsın? Yurtiçi uçuşlardan alınan masraflar azaltılsın veya alınmasın deseydiniz o zaman belki samimiyetinize biraz olsun inanabilirdim. Komik olmayın lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerekmez landing fee TR ucaklarına kaldırın daha etkili olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yeterki siz kazanın devlet ne olursa olsun.olmaz olsun böyle bir anlayış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000