01 Şubat 2010, Pazartesi 12:13:46

Barış Kartalı için bir adım daha atıldı

Boeing ve HAVELSAN, Türkiye’nin Barış Kartalı AEW&C Programı için simülatör ve donanım desteği kurulumunu tamamladı...
  • gerçekten ordumuzun bu uçağa ihtiyacı var.

Boeing Firması ve endüstri tedarikçisi HAVELSAN, bugün, Türkiye’nin Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) programı için Görev Simülatörü ve Görev Destek Merkezi donanımının kurulumunu tamamladıklarını duyurdu.

Donanımın kurulumu Ekim ve Kasım 2009’da Konya’daki Barış Kartalı Yer Destek Merkezi’nde tamamlandı. Ekip tamamladığı kurulumun ardından şimdi yazılımı kuracak ve ardından entegrasyon ve kontrol programını yürütecek.

10 görev konsolu, eğitmen operatör istasyonları ve uçağın malzeme raflarının montajından oluşan Görev Simülatörü, Türk Hava Kuvvetleri ekiplerinin tüm AEW&C görevleri konusunda eğitimini sağlayarak uçakta eğitime ilişkin maddi ve çevresel maliyetleri azaltacak.
 
Görev Destek Merkezi donanımı, hem görev planlama, uçuş planlama ve tekrar terminallerini, hem de Elektronik Destek Önlemleri iş istasyonlarını içeriyor. Merkezin iki ana işlevi var: görev yazılımını Barış Kartalı uçağına yüklemek ve bir görevin ardından ilk veri analizlerini sağlamak.
 
Boeing Barış Kartalı Program Müdürü Mark Ellis, “Bu kurulumlar program için atılan önemli bir adımdır ve hem donanım ve yazılımın resmi entegrasyonu, hem de 2010 ilkbaharındaki geliştirme testi ve değerlendirme için bir zemin oluşturuyor. Konya’daki üste Türk Hava Kuvvetleri’nin bize sağladığı önemli işbirliği ve destekten memnuniyet duyuyoruz. Aynı şekilde, HAVELSAN, bizimle birlikte bu iki karmaşık tasarım ve kurulum görevinin yerine getirildiği 15 ay boyunca üstün yeteneğini, konsantrasyonunu ve istekliliğini göstermiştir” dedi.
 
HAVELSAN, alt sistemleri tasarlamasının yanı sıra, ekipman tedarik ederek iki kurulumu gerçekleştirdi. Boeing, Türk müşterisinin gereksinimleri doğrultusunda toplam sistem entegrasyonunu sağlamak için teknik rehberlik ve gözetim hizmeti vermiyor.
 
HAVELSAN Barış Kartalı program müdürü Buyurman Baykal, “Boeing, bu önemli dönüm noktasının gerçekleşmesinde bizimle eşsiz bir işbirliği gerçekleştirmiştir. HAVELSAN, Havadan Erkan Uyarı ve Kontrol alanındaki uzmanlığını göstermeye devam edecektir” dedi.
 
Üçüncü alt sistem olan Yazılım Destek Merkezi’nin kurulumunun Konya’da 2010 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Yazılım testleri ve yükseltmeleri için kullanılacak olan bu merkez, Barış Kartalı uçağı ile etkileşim için canlı iletişim kabiliyetine sahip...

Barış Kartalı Programı dört adet 737 AEW&C ile birlikte görev ekibinin eğitimi, görev desteği ve sistem bakım desteği için gereken yer destek ünitelerini kapsıyor.
 
Boeing 737-700, 21. yüzyıl aviyonikleri, seyir ekipmanı ve uçuş güvertesi özelliklerini taşımaktadır.  İleri teknolojisi ve dünya çapındaki tedarikçi, parça ve destek ekipmanı sayesinde, uçağın bakım süresi minimum düzeyde...

Barış Kartalı için bir adım daha atıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekten ordumuzun bu uçağa ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000