09 Ağustos 2010, Pazartesi 07:38:05

Balon turizmine ilgi tavan yaptı

Kapadokya bölgesinin güzelliklerini gökyüzünden seyretme imkanı sunan balon turlarına yabancı turistlerin yanı sıra artık yerli turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Artan talepler karşısında 3 yıl önce 6 olan balon işletmeciliği yapan şirket sayısı 16'ya, gökyüzünde süzülen balon sayısı da 71'e çıktı. Bölgede balon turları düzenleyen Atmosfer Balloons'un İşletme Müdürü Buket Dirican, Peribacaları'yla ünlü Kapadokya bölgesinin özellikle son yıllarda sıcak hava balonculuğunda oldukça iddialı bir merkeze dönüştüğünü söyledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 4 yıl önce yeni işletmelere izin vermesiyle balon turizminin önünün açıldığını belirten Dirican, şirket sayısının artmasıyla bölgedeki doğal ve kültürel güzellikleri gökyüzünden kuş bakışı seyretmek için gelen turist sayısının da artış gösterdiğini kaydetti.

Turlara katılan turistlere Kapadokya'yı 500 ile 1000 metre arası yükseklikten izlettirdiklerini, kimi zaman vadiler arasında alçak uçuşlara da yer verdiklerini ifade eden Dirican, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren balon turu ile Kapadokya uygarlığının yürüyerek ulaşılamayacak en uzak kesimlerinin bile keşfedildiğini ifade etti.

Balon turizmine ilgi tavan yaptı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000