13 Eylül 2019, Cuma 09:08:15

Balkonda kendi uçağını yapıyor

Kendi atölyesinde ürettiği parçalarla evinin balkonunda kendi uçağını yapan Alper Sarısan, uçağın yüzde 70'lik kısmını bitirdi.
  • Bu uçağı ABD’ye rahat satarız
  • Balkonda imal ettigine gore ilk ucusu free fall olacak :)
  • Kendini desifre etti. Simdi lisans idi yetki , izin derler ve ucmasi engellenir.
  • Önemli olan emniyetli bir şekilde uçuşu tamamlayabilmek.
  • Yaa bu arkadas gaziantepde ciger kebapciligi yapiyor.Esnaf mangallarimiz calindi diye isyanda.
  • Flaşşşş... Projesi büyük gizlilikle yürütülen Yerli ve Milli 15 Temmuz Demokrasi Hainlere Direnme 1453 Diriliş Ertuğrul A.Ş. yürüyen uçak projemiz F-1453, gizli balkondaki imalat alanında ANews tarafından işte böyle görüntülendi.
  • 15 Temmuz maskaraliginda gazi olmus’tan sonra okumadim, bosuna reklamini yapmayin su kepazelerin. Bir de maas aliyor devlettem.
  • saçma iş yapan adama saçmaladığını söyleyince kızıyorlar Ne bu ? sacı almış hurdacıdan uçağa benzetmeye çalışmış el arabası tekerleği takmış sonra da destek istiyorum demiş
  • Uçaktan çok mangala benziyor
  • Oooo bir sazan avcısı daha. Devletimizden hibe bekler bi el atın beyfendiye.

Kendi atölyesinde ürettiği parçalarla evinin balkonunda kendi uçağını yapan Alper Sarısan, uçağın yüzde 70'lik kısmını bitirdi.

Mühendislik Fakültesi mezunu olan Alper Sarısan, 3 yıl önce 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sırasında gazi oldu. Yaralarının iyileşmesi için evde dinlendiği sırada internetten araştırarak Cri-Cri (Tek personelli uçaklara) merak salan Sarısan, 3 yıl önce evinin balkonunda kendi uçağını yapmaya başladı. Masrafların tamamını tek başına üstlendiğini söyleyen Sarısan, uçağın yüzde 70’lik bölümünün bittiğini ifade etti.

15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında yaralanan ve gazi olan Alper Sarısan, “Gazi olmamla birlikte evde dinlenme ve tedavi sürem vardı. Bu süre içerisinde hem Avrupa hem Amerika hem de diğer ülkelerde kendi olanaklarıyla, evlerinde, garajlarında uçak imalatı yapan insanları gördüm. Sonrasında şu anda yaptığım uçağı gördüm. Kendime ‘Neden buna benzer bir şeyi Türkiye’de yapmayalım?’ diye sordum. Yapabileceğimizi düşündüm, sonrasında 3 aylık bir araştırma sonunda, ‘Bunu bizde yapabiliriz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Uçak projesine 3 yıl önce “Türkiye’yi temsil etmek için bu işe başlayacağım” diyerek girişen ve projenin yüzde 70’lik bölümünü bitirdiğini aktaran Sarısan, “Ülkemizi temsil etmek amacıyla ‘bu işe başlayacağım’ dedim ve 3 yıl önce başladım. Kendi maddi imkanlarımla, kendi olanaklarımla projeyi buraya kadar getirdim. Uçağın yüzde 70’lik bölümünü kendi olanaklarımla tamamladım. Bazen evimde bulunan atölyemde parçaları yaptım, bazen de sanayide büyük tezgahlar da yardım alarak projeyi bu noktaya kadar getirdim” diye konuştu.

3 yıllık süre içerisinde tüm masrafları kendisi karşıladığını anlatan Sarısan, “3 yıllık süre zarfında 20 bin liraya yakın bir maliyet oldu. ‘Ülkemizde bunu biz neden yapamayalım’ diyerek başladım. 3 yıllık süre içerisinde yavaş yavaş bu noktaya getirdim” dedi.

Projenin hızlanması için gerekli konularda maddi imkan ve sponsorluk aradığını söyleyen Sarısan, “Projenin, bu noktadan sonra daha hızlı ilerleyebilmesi için gerekli konularda maddi imkan ve sponsorluk arıyorum. Hem ülkemizi temsil etmek için hem de bu konuda çok çok ileri bir noktaya gelebilmemiz için sponsorluklar bekliyorum” ifadelerini aktardı.

Evinin balkonunda yaptığı uçağın özelliklerine değinen Sarısan, “Uçak microlight olarak geçiyor. Tek personelli bir uçak, Türkiye’de tek personelli bir uçak yok. Diğer ülkelerde yaptığım araştırmalarda birçok ülkede kendi olanaklarıyla yapılıyor. Türkiye’de olanlar da yurt dışından ithal edilen uçaklar, ülkemizde microlight bir uçak imal edebiliriz” ifadelerini kaydetti.





Balkonda kendi uçağını yapıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Tolga ~ 5 yıl önce
Bu uçağı ABD’ye rahat satarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balkon ~ 5 yıl önce
Balkonda imal ettigine gore ilk ucusu free fall olacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah ~ 5 yıl önce
Kendini desifre etti. Simdi lisans idi yetki , izin derler ve ucmasi engellenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmak sorun değil ki ~ 5 yıl önce
Önemli olan emniyetli bir şekilde uçuşu tamamlayabilmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 5 yıl önce
Yaa bu arkadas gaziantepde ciger kebapciligi yapiyor.Esnaf mangallarimiz calindi diye isyanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANews ~ 5 yıl önce
Flaşşşş... Projesi büyük gizlilikle yürütülen Yerli ve Milli 15 Temmuz Demokrasi Hainlere Direnme 1453 Diriliş Ertuğrul A.Ş. yürüyen uçak projemiz F-1453, gizli balkondaki imalat alanında ANews tarafından işte böyle görüntülendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maskara ~ 5 yıl önce
15 Temmuz maskaraliginda gazi olmus’tan sonra okumadim, bosuna reklamini yapmayin su kepazelerin. Bir de maas aliyor devlettem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genç ~ 5 yıl önce
çocuğun yaşı küçük, siyasetten pek anlamıyor ve kullanılıyor. Fakat uçak yapması güzel bir uğraş. Okumazsan okuma ey ulu bilge
Tipe bak ~ 5 yıl önce
saçma iş yapan adama saçmaladığını söyleyince kızıyorlar Ne bu ? sacı almış hurdacıdan uçağa benzetmeye çalışmış el arabası tekerleği takmış sonra da destek istiyorum demiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 5 yıl önce
Uçaktan çok mangala benziyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koral ~ 5 yıl önce
Oooo bir sazan avcısı daha. Devletimizden hibe bekler bi el atın beyfendiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000