19 Haziran 2010, Cumartesi 17:31:44

BALIKESİR-KÖRFEZ HAVAALANI DÜNYAYA AÇILDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde uluslararası standartlara getirilen Körfez Havaalanı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından hizmete açıldı.
  • Insallah dis hatlari terminali en kisa zamanda acilirda,bizde Düsseldorf Havaalimanindan direkt ucus yapariz BalIkesir Körfez´e,. seneye insallah....!
  • körfez halkına hayırlı olsun....iyi yolculuklar olsun inşallah...
  • edremit burhaniye çekişti AYVALIK kazandı...:)
  • bos bos yok havaalanin adi edremit mi yok körfezmi ne güzel ilin adi BALIKESIR verildi,böyle biyere varilmaz bunu tartisa caklarina nasil verimli olur Havaalani diye düsünsünler....vakit nakit dir...yur termin ali nezaman acilcak onu yapsinlar!!!
  • Hava alani acildi ama bir allhin kulu cikipta uluslararasi ucuslar su tarihte yapilacak diyemiyor.Eger biz yurt disinda yasayan Edremit veya körfez halki olarak hic bir bilgi alamiyorsak yazik.Hep eski haberler yayinda,madem ucus yapilmayacakti da neden ucak pistine dünya para harcadiniz?Yazik,biz körfez liler olarak her gün yeni haberler bekliyor ve hava alanimizin biran önce uluslararasi ucuslara acilmasini istiyoruz.Umarim birileri bu yazimi okurda bir seyler yaparlar.Yoksa yazik olur o emeklere...
  • Havalimanimiza Edremit Körfez Havalimani ismi daha cok yakisiyordu. Bence Balikesir ilimz olsa bile o Körfezde degil! Neyse olan oldu artik neyapalim yurtdisindan da ucuslar acilsinda bize memleketimmize biran önce direk olarak ucalim
  • rahmetli melih pabuccuoğlu istese sadece burhanıye sınırları içinde de yaptırabilirdi bu havaalanını o körfeze bir butunluk içinde bakardı ayrım yapmaksızın ama bakıyorum şimdi bazıları kaptı kaçtı usulune başlamışlar bıle bu yakışmıyor..
  • havaalanı isminde burhaniye -edremit çekişmesi vardı ilk kurulduğundan beri şimdi o ortadan kalktı ilin adı verildi gayet mantıklı ve olması gereken bir yaklaşımdı
  • ne guzel degilmi? Havaalaninin adini caktirmadan degistir.
  • bu havalimanında ciddi turizzm potaniyeli var

Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile çok sayıda yetkili ve vatandaşın katıldığı törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, "Körfez Havaalanı 1997 yılında açılmış. İhtiyaca cevap veremeyecek şekilde, tabiri caizse kasaba havaalanı olarak inşa edilmiş. Bırakın yurt dışı uçuşları, yurt içindeki uçaklarımız bile inip kalkamıyordu. 25 milyon TL harcadık. Artık dünyanın dört bir yanından insanlar gerek turizm, gerek tedavi için buraya gelecek. 7 yılda havacılığı 4 kat büyütmüşsek, 10 milyon insanımız ilk defa uçağa binmişse, bu kervana Balıkesirlilerinin de katılması lazım. Uçağa binmeyi imtiyaz olmaktan çıkardık. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Balıkesirlileri uçuracağız. 79 yılda bu ülkeye yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometre. Biz buna 11 bin 520 kilometre daha ilave ettik. Türkiye'nin dört bir tarafı şantiye haline geldi" dedi.

Törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. Ardından Körfez Havaalanı'nın kurdelesi kesildi.

Bakanların araçlara bindiği sırada bir kişi "Koruma istiyorum" diyerek araçlara yöneldi. Güvenlik güçleri, şahsı ağzını kaparak bakanların yanından uzaklaştırdı.

Uluslararası standartlara getirilen Körfez Havaalanı'nın uzunluğu 2 bin metreden 3 bin metreye, terminal de 600 metrekareden bin 600 metrekareye çıkarıldı.

Havaalanında yolcu potansiyeline bağlı olarak yılda 2 milyon kişi taşınabilecek.







BALIKESİR-KÖRFEZ HAVAALANI DÜNYAYA AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Insallah dis hatlari terminali en kisa zamanda acilirda,bizde Düsseldorf Havaalimanindan direkt ucus yapariz BalIkesir Körfez´e,. seneye insallah....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
körfez halkına hayırlı olsun....iyi yolculuklar olsun inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
edremit burhaniye çekişti AYVALIK kazandı...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bos bos yok havaalanin adi edremit mi yok körfezmi ne güzel ilin adi BALIKESIR verildi,böyle biyere varilmaz bunu tartisa caklarina nasil verimli olur Havaalani diye düsünsünler....vakit nakit dir...yur termin ali nezaman acilcak onu yapsinlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava alani acildi ama bir allhin kulu cikipta uluslararasi ucuslar su tarihte yapilacak diyemiyor.Eger biz yurt disinda yasayan Edremit veya körfez halki olarak hic bir bilgi alamiyorsak yazik.Hep eski haberler yayinda,madem ucus yapilmayacakti da neden ucak pistine dünya para harcadiniz?Yazik,biz körfez liler olarak her gün yeni haberler bekliyor ve hava alanimizin biran önce uluslararasi ucuslara acilmasini istiyoruz.Umarim birileri bu yazimi okurda bir seyler yaparlar.Yoksa yazik olur o emeklere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havalimanimiza Edremit Körfez Havalimani ismi daha cok yakisiyordu. Bence Balikesir ilimz olsa bile o Körfezde degil! Neyse olan oldu artik neyapalim yurtdisindan da ucuslar acilsinda bize memleketimmize biran önce direk olarak ucalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rahmetli melih pabuccuoğlu istese sadece burhanıye sınırları içinde de yaptırabilirdi bu havaalanını o körfeze bir butunluk içinde bakardı ayrım yapmaksızın ama bakıyorum şimdi bazıları kaptı kaçtı usulune başlamışlar bıle bu yakışmıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havaalanı isminde burhaniye -edremit çekişmesi vardı ilk kurulduğundan beri şimdi o ortadan kalktı ilin adı verildi gayet mantıklı ve olması gereken bir yaklaşımdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne guzel degilmi? Havaalaninin adini caktirmadan degistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu havalimanında ciddi turizzm potaniyeli var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000