18 Temmuz 2021, Pazar 11:50:00

Balıkesir Merkez Havalimanı'na 18 aydır uçak inmiyor

Yılda 1 milyon yolcunun geleceği umuduyla yapılan Balıkesir Merkez Havalimanı’na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.
  • Derhal hastane yapilsin butun insaat ihalelerinide bana versinler)))))
  • Osmanlının çöküşüne bir devletin yok oluşunun son yıllarına bakarsanız son 20-30 yıl hep ihtişamlı saraylar köşkler yapılarak geçirilmiştir (dolmabahce gibi) Vatandaşın parası o zaman ihaleler olmasada farklı yollardan yenilmeye başkanmıştır. Kanun denen Şeriatı sadece kendilerine ve yandaşlarına yontmuşlardır. Yöneticiler halktan uzak sayfiye yerlerinde zevkü safa yapmaktadır. Yazın ayrı kışın ayrı saraylarda takılmaktadırlar. Millet gözünü açtığında savaş kapıya geldiğinde de yani sıkışınca kaçıp gitmişlerdir. kabirleri bile bu topraklar dışında kalmıştır. Bakınız vahdettin. Sizce de bu devirde benzerlik yok mu ?
  • Bilen var mı VFR gidebiliyor muyuz?
  • çok güzel olmuş zaten orayı maksat muhabbet olsun diye yaptılar:)
  • Bunlara harcanan enerjiyle saw güçlendirilebilirdi.bu tipik güç zehirlenmesidir.heryerde güçlü olma arzusu.geçmiş olsun.
  • Bu ülkeyi dindar,alınları secdeye değen,haramı,helali bilenler yönetiyor ya aksi olsaymış ne olurmuş Allah bilir...
  • Pandemi olmasa rahat rahat 1 milyon yolcu hedefi karşılanırdı zaten. Bak Kütahya Zafer 1.2 milyon garantili, pandemi yokken 250 bin yolcuyu bulamadı. Neyse biz ne için çalışıyoruz zaten?
  • Sırası gelmişken şunu da ilave edeyim: 1950 - 1970 yılları arasında, o zamanki adıyla Yeşilköy Havaalanından THY'nın DC-3 ve Fokker F-27 uçakları, komşu meydan olan Bandırma'ya (ki orası da aslında Balıkesir gibi askeri meydandır) düzenli uçuşlar yapıyordu... Tabi bunlar pervaneli ve küçük kapasiteli (30-50 koltuklu) uçaklardı ama demek ki o tarihlerde bunlar iyi kötü verimli kullanılabiliyordu. Ama bu saatten sonra Balıkesir ancak mevsimsel (iç ve dış) uçuşlar ve bölgesel havacılığı doğru dürüst yapabilecek, ne yazıktır ki şu anda var olmayan bir şirket tarafından verimli kullanılabilir. Ve Türkiye'de şu an faaliyette ya da inşaat aşamasında olan Balıkesir dahil bu kategoride (ve makûs talihte) en az 15 ayrı meydan bulunmakta. Hemen hepsi yarı ölü seçim yatırımları...
  • Haber öyle bir yapılmışki gören koskoca bir havalimanı yapıldı sanacak, orda zaten 9.ana jet üssü vardı pisti herşeyi vardı, sadece eskiden kümes gibi bir terminal binası vardı onun yerine büyük şehire yakışır bir terminal binası yapıldı. Zaten pandemiden yeni toparlanıyor sektör ileri
  • Borajeti batırmasalardı biz giderdik oraya ve birçok anadolu meydanına

Yılda 1.3 milyon yolcu garantisi verilerek özel sektöre yaptırılan ancak yıllık yolcu sayısı bine bile ulaşmayan Kütahya'daki Zafer Havalimanı'ndan sonra şimdi de Balıkesir'de ‘hayalet havalimanı' şoku yaşanıyor. Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.

Hükümet, 2016'da nüfusu 1 milyon 187 bin olan Balıkesir'e bir havalimanı yapma kararı aldı. Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.

NE UÇAK NE YOLCU GELDİ
Teknik uzmanından güvenliğe kadar havalimanında çalışacak 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020'de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı. Her gün tam kadro yolcu ve uçak bekleyen 99 personel aradan geçen 18 ay boyunca alanda bir tek uçak, bir tek yolcu göremedi.

COVID BAHANESİ BOŞ ÇIKTI
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Balıkesir'e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan, COVID-19 nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir'e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. Ancak 1 Temmuz'da yasakların kalması sonrası birçok ile uçaklar inip kalkarken Balıkesir'e yine uçak gelmedi. CHP'li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz” dedi.

Balıkesir Merkez Havalimanı'na 18 aydır uçak inmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Derhal hastane yapilsin butun insaat ihalelerinide bana versinler)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarihçi KA ~ 3 yıl önce
Osmanlının çöküşüne bir devletin yok oluşunun son yıllarına bakarsanız son 20-30 yıl hep ihtişamlı saraylar köşkler yapılarak geçirilmiştir (dolmabahce gibi) Vatandaşın parası o zaman ihaleler olmasada farklı yollardan yenilmeye başkanmıştır. Kanun denen Şeriatı sadece kendilerine ve yandaşlarına yontmuşlardır. Yöneticiler halktan uzak sayfiye yerlerinde zevkü safa yapmaktadır. Yazın ayrı kışın ayrı saraylarda takılmaktadırlar. Millet gözünü açtığında savaş kapıya geldiğinde de yani sıkışınca kaçıp gitmişlerdir. kabirleri bile bu topraklar dışında kalmıştır. Bakınız vahdettin. Sizce de bu devirde benzerlik yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VFR ~ 3 yıl önce
Bilen var mı VFR gidebiliyor muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 3 yıl önce
Balıkesir merkez havalimanı Hv.K.K. envanterindedir ve sivil hava araçlarının serbest kullanımına açıktır. Bkz. AIP Turkey AD-1.1-5 Askeri havaalanlarının sivil kullanımı
çok güzel ~ 3 yıl önce
çok güzel olmuş zaten orayı maksat muhabbet olsun diye yaptılar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beton ~ 3 yıl önce
Bunlara harcanan enerjiyle saw güçlendirilebilirdi.bu tipik güç zehirlenmesidir.heryerde güçlü olma arzusu.geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi ki ~ 3 yıl önce
Bu ülkeyi dindar,alınları secdeye değen,haramı,helali bilenler yönetiyor ya aksi olsaymış ne olurmuş Allah bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen Kardişim ~ 3 yıl önce
Pandemi olmasa rahat rahat 1 milyon yolcu hedefi karşılanırdı zaten. Bak Kütahya Zafer 1.2 milyon garantili, pandemi yokken 250 bin yolcuyu bulamadı. Neyse biz ne için çalışıyoruz zaten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 3 yıl önce
Sırası gelmişken şunu da ilave edeyim: 1950 - 1970 yılları arasında, o zamanki adıyla Yeşilköy Havaalanından THY'nın DC-3 ve Fokker F-27 uçakları, komşu meydan olan Bandırma'ya (ki orası da aslında Balıkesir gibi askeri meydandır) düzenli uçuşlar yapıyordu... Tabi bunlar pervaneli ve küçük kapasiteli (30-50 koltuklu) uçaklardı ama demek ki o tarihlerde bunlar iyi kötü verimli kullanılabiliyordu. Ama bu saatten sonra Balıkesir ancak mevsimsel (iç ve dış) uçuşlar ve bölgesel havacılığı doğru dürüst yapabilecek, ne yazıktır ki şu anda var olmayan bir şirket tarafından verimli kullanılabilir. Ve Türkiye'de şu an faaliyette ya da inşaat aşamasında olan Balıkesir dahil bu kategoride (ve makûs talihte) en az 15 ayrı meydan bulunmakta. Hemen hepsi yarı ölü seçim yatırımları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gumushane Havalimani ~ 3 yıl önce
Evet 2023 de bir tane daha yetisiyor.
Sadece Terminal Bina ~ 3 yıl önce
Haber öyle bir yapılmışki gören koskoca bir havalimanı yapıldı sanacak, orda zaten 9.ana jet üssü vardı pisti herşeyi vardı, sadece eskiden kümes gibi bir terminal binası vardı onun yerine büyük şehire yakışır bir terminal binası yapıldı. Zaten pandemiden yeni toparlanıyor sektör ileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal ~ 3 yıl önce
Terminal binası olunca boşa harcama olmuyor mu? Konya meydan da A taksi yoku için de 11 trilyon para harcandı 2 yıl geçti, bu yoldan daha bir tek uçak geçmedi sebep burayı kontrol edecek adam yok. İster terminal ister yeni meydan bir tek çiviyi bile boşa harcamayacaksın. Sanki bedavaya yapıldı, binanın hiç de bakım masrafı yok. Salla gitsin para bedava nasılsa.
Sadece terminal bina ~ 3 yıl önce
Kümes gibi yeri düzeltmek içinmi 76 milyon harcandı
Borajet Teknik ~ 3 yıl önce
Borajeti batırmasalardı biz giderdik oraya ve birçok anadolu meydanına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000