10 Nisan 2017, Pazartesi 09:51:18

Bakanlık kazayı inceleyecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kapadokya’da meydana gelen balon kazasını incelemek üzere Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanlarını görevlendirdi.
  • SHGM pilot ücretlerine bir standart getirmelidir. Bu ücretin altında pilot çalıştıramazsın demelidir. Nasıl ki sosyal güvenlik kurumu yabancı pilotların ücretlendirilme olayına bir kota koyuyor sende koy çok mu zor bunu yapmak.? Bak o zaman kaza oluyor mu.? Tecrübeli pilotlar bölgeye geri dönerler. !1500 Tl ücretle uçan adamdan başka ne bekleyebilirsin.? Bu işi hakkını veren yapsın..
  • Eyy SHGM bu işi de Türk Standartları Enstitüsüne ver. Sen hiç bir şeyi beceremiyorsun.
  • Türkiye de bir kaza olduğu zaman eğer zarar gören bir Avrupalı ise bakanlık özel bir önemle incelemeyi ele alıyor. Ama Eczacıbaşının helikopter kazası gibi ise, devletin Valisi önce çıkıp kulede çarpma izi yok diye örtbas etmeye çalışıyor. Olmadı zamana bırakıp soğutmaya, bu arada bazı troller vasıtası ile algı yaratmaya, en sonunda da pilotaj hatası diyip kapatmaya yelteniyor. Yabancının hayatı her zaman daha önemli. Bakalım O helikopter kazasında hayatını kaybeden Ruslar Fransızlar kadar ilgi görecek mi?
  • Durumu şöyle izah edicem Kapadokya bölgesinde islerin kotu gitmesinden dolayı bütün firmalar pilotlarının maaşlarını düşürdü ve bundan dolayı da eskiden her havada uçabilen tecrubeli pilotlar bu durumu kabul etmedigi icin issiz bırakıldı. simdi Noldu patronlar daha fazla para kazanacak diye en ucuza çalışan çoğu tecrübesiz pilotlari çalıştırmaya basladi. Dünyanın neresinde var 1500-2000 tl karşılığı paralara çalışmak zorunda bırakılan pilotlar. Bundan cok degil 1-2 sene öncesinde bu kadar sık kaza yaşanmıyordu.
  • Bir insan hayatını kaybetmiş. Allah rahmet etsin. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bölgede artık bu işin suyu çıkmıştır. Böyle bir kaza bir ölümle şans eseri atlatılmıştır. Çünkü balon elektirik hatlarına temas ettiği anda infilak eder. Yani balon sepetindeki içerisi propan gazı dolu aynı zamanda da 13 ,14 bar azotla sıkıştırılmış tüpler infilak eder. Gerisini siz düşünün. Eminim kimse o sepetin içerisinde olmak istemez. Bölgedeki bu uçuşlar bütün detayları ile yeniden ele alınmalıdır. Yoksa bu gidişatın sonu çok daha vahim olacaktır. Dünya ya daha fazla rezil olmanın ne gereği var. Yazıktır ölen bu insanlara. Bu iş artık çığrından çıkmıştır. Yapılacak en doğru şey Devlet tarafından sektörün kapatılmasıdır.
  • Uçuş sahasında yüksek gerilim hattının ne işi var!!!!???? Herkesin ihmali var bu kazada.
  • Oncelikle bu ucusa izin veren SHGM kontrol pilotlarini da sorustursunlar,ucusun yapilmasina musaade eden ucuslari acan SHGM yetkilileri,madem ruzgar cikacak neden uçuşa izin verilmis onu bir sorsunlar bakalim neler cikacak
  • şu kontrol denen mekanizmayı bir kere de kaza vs olmadan çalıştırsanız olmaz mı? illa kötü bir olay olması mı gerek? bu ülkede adam gibi kanun ve denetleme neden yok? daha bunu yapamayan bir ülkeden mi dünya korkacak?
  • Büyüteç verelim mi? Yardımcı olur.
  • kazanin yani sira tum lisanslarin ve bakim kayitlarinin incelenmesi icin de calisma yapilmali

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kapadokya’da meydana gelen balon kazasını incelemek üzere Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanlarını görevlendirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açılmada, “Bugün (dün) Kapadokya bölgesinde Göreme Balonculuk işletmesine ait TC-BGJ işaretli gezi balonu, uçuşun 30. dakikasından sonra iniş bölgesine hareket halinde iken Ortahisar mevkiinde rüzgarın etkisi ile elektrik hatlarına çarparak kaza yapmıştır. Balonda 1 pilot, 6’sı yabancı uyruklu 20 yolcu olmak üzere 21 kişi bulunuyordu.

Kazada ilk belirlemelere göre Fransız uyruklu bir yolcu hayatını kaybetmiş, 4’ü Türk, 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Diğer yolcuların da kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir” denildi.

Bakanlık kazayı inceleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 7 yıl önce
SHGM pilot ücretlerine bir standart getirmelidir. Bu ücretin altında pilot çalıştıramazsın demelidir. Nasıl ki sosyal güvenlik kurumu yabancı pilotların ücretlendirilme olayına bir kota koyuyor sende koy çok mu zor bunu yapmak.? Bak o zaman kaza oluyor mu.? Tecrübeli pilotlar bölgeye geri dönerler. !1500 Tl ücretle uçan adamdan başka ne bekleyebilirsin.? Bu işi hakkını veren yapsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 7 yıl önce
Eyy SHGM bu işi de Türk Standartları Enstitüsüne ver. Sen hiç bir şeyi beceremiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransız ~ 7 yıl önce
Türkiye de bir kaza olduğu zaman eğer zarar gören bir Avrupalı ise bakanlık özel bir önemle incelemeyi ele alıyor. Ama Eczacıbaşının helikopter kazası gibi ise, devletin Valisi önce çıkıp kulede çarpma izi yok diye örtbas etmeye çalışıyor. Olmadı zamana bırakıp soğutmaya, bu arada bazı troller vasıtası ile algı yaratmaya, en sonunda da pilotaj hatası diyip kapatmaya yelteniyor. Yabancının hayatı her zaman daha önemli. Bakalım O helikopter kazasında hayatını kaybeden Ruslar Fransızlar kadar ilgi görecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 7 yıl önce
Durumu şöyle izah edicem Kapadokya bölgesinde islerin kotu gitmesinden dolayı bütün firmalar pilotlarının maaşlarını düşürdü ve bundan dolayı da eskiden her havada uçabilen tecrubeli pilotlar bu durumu kabul etmedigi icin issiz bırakıldı. simdi Noldu patronlar daha fazla para kazanacak diye en ucuza çalışan çoğu tecrübesiz pilotlari çalıştırmaya basladi. Dünyanın neresinde var 1500-2000 tl karşılığı paralara çalışmak zorunda bırakılan pilotlar. Bundan cok degil 1-2 sene öncesinde bu kadar sık kaza yaşanmıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL 1 ~ 7 yıl önce
Bir insan hayatını kaybetmiş. Allah rahmet etsin. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bölgede artık bu işin suyu çıkmıştır. Böyle bir kaza bir ölümle şans eseri atlatılmıştır. Çünkü balon elektirik hatlarına temas ettiği anda infilak eder. Yani balon sepetindeki içerisi propan gazı dolu aynı zamanda da 13 ,14 bar azotla sıkıştırılmış tüpler infilak eder. Gerisini siz düşünün. Eminim kimse o sepetin içerisinde olmak istemez. Bölgedeki bu uçuşlar bütün detayları ile yeniden ele alınmalıdır. Yoksa bu gidişatın sonu çok daha vahim olacaktır. Dünya ya daha fazla rezil olmanın ne gereği var. Yazıktır ölen bu insanlara. Bu iş artık çığrından çıkmıştır. Yapılacak en doğru şey Devlet tarafından sektörün kapatılmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPD ~ 7 yıl önce
Uçuş sahasında yüksek gerilim hattının ne işi var!!!!???? Herkesin ihmali var bu kazada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 7 yıl önce
Oncelikle bu ucusa izin veren SHGM kontrol pilotlarini da sorustursunlar,ucusun yapilmasina musaade eden ucuslari acan SHGM yetkilileri,madem ruzgar cikacak neden uçuşa izin verilmis onu bir sorsunlar bakalim neler cikacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy bakanlık ~ 7 yıl önce
şu kontrol denen mekanizmayı bir kere de kaza vs olmadan çalıştırsanız olmaz mı? illa kötü bir olay olması mı gerek? bu ülkede adam gibi kanun ve denetleme neden yok? daha bunu yapamayan bir ülkeden mi dünya korkacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S Holmes ~ 7 yıl önce
Büyüteç verelim mi? Yardımcı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unk ~ 7 yıl önce
kazanin yani sira tum lisanslarin ve bakim kayitlarinin incelenmesi icin de calisma yapilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000