07 Aralık 2022, Çarşamba 13:52:29

Bakanlık bütçesiyle ailece dünya turu!

Ulaştırma Bakanlığı bürokratları, 4 bin 693 kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise bazı bürokratların seyahatlere aileleriyle katıldığına dikkat çekti.
  • kopenhag elciliginde calisan thyde akrabası olan birisi vardi ilkokul mezunu bile degil bu dedigimde cok ciddiyim
  • Harami denmiştı haklı olabilirler mi!
  • Soruları yanıtlamamasına şaşıran var mı? Ya da haklarındaki soruşturma taleplerinin tamamına red verilmesine? Ya da yolsuzlukların araştırılma taleplerine red vermelerine? Herşeyin örtbas edilmesine hatta yolauzlukla adı geçenlere plaket verilerek farklı görevler verilmesine? Peki ya bunları savunanlara ne demeli? Oy verip savunanlara..? Allah kitap edebiyatı yapıp hala svunanlara..!!! Kul hakkından haberleri olduğu halde svunmaya çalışanlara ne demeli? Benden yana helal değil, asla..!!!
  • some Mogadişu problems. Mogadişu nun biri gider biri gelmez. Mogadişu bir hayat felsefesidir bazisinda
  • Dış temsilciliklerson 15/20 yıldır asli görevlerini bırakıp, Türkiye menfaatlerine görev yapmaktan çok bu keyfi görevlilere ve ailelerini ağırlama, ziyafet,ikram gibi hizmetleri yerine getirdiler.Tutulacak taraf kalmadı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığı süresince yurtdışına gönderilen personelin bilgilerini paylaşmadı. Ziyaret sayısını aktaran Karaismailoğlu, bu ziyaretlerin hangi ülkelere, kimler tarafından gerçekleştirildiğini ve maliyetini ise açıklamadı.

NE KADAR HARCANDI?

Birgün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, bakanlık personelinin gezilerini sordu. Antmen önergesinde, “Ocak 2017 ile Kasım 2022 tarihleri arasında geçen sürede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kaç kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdi? Bu ziyaretler hangi ülkelere ve kaç günlük süreyle yapılmıştır? Heyette götürülen kaç kişi bulunmaktadır? Ziyaretlere harcanan toplamda harcanan para miktarı nedir? Heyette bulunanlara verilen hediyeler nelerdir?” sorularını yöneltti.

Önergeyi “yanıtlayan” Bakanı Karaismailoğlu, “Ocak 2017 ile Kasım 2022 tarihlerini kapsayan beş yıllık süreçte bakanlığımız personeli 4 bin 693 makam onayı ile yurt dışı resmi seyahat gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı. Bakan, diğer soruları ise cevapsız bıraktı.

AİLEYLE DÜNYA TURU

Bakan Karaismailoğlu’nun sansürlü yanıtı hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Alpay Antmen, “Saray rejiminde bakanlar halka, yani Meclis’e değil Saray’a, tek kişiye hesap veriyor. Tek kişilik bir Saray orkestrası var ve bakanlar bunun nakaratlarını tekrar etmekle yükümlü” dedi.

Antmen, bazı bakanlık personelinin aileleriyle birlikte yurtdışı seyahatleri gerçekleştirdiğine yönelik bilgilerin varlığına işaret etti. Eksik yanıt nedeniyle bilgilere erişemediklerini ifade eden Antmen, şunları dile getirdi: “Bazı bakan ve yetkililerin aileleri ile yurtdışına gittiğini, bazı yandaşları tatil olsun diye gezdirdiklerini, bazı bürokrat ve memurlara işleri olmamasına rağmen vatandaşın parasıyla dünya turu attırdıklarını biliyorum. Korkuları yoksa kimlerle ne zaman nerelere gittiklerini ve ne kadar harcadıklarını açıklasınlar. Yok öyle halkın parasıyla 80 günde devri alem yapmak.”

Bakanlık bütçesiyle ailece dünya turu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

YatıCapt ~ 1 yıl önce
kopenhag elciliginde calisan thyde akrabası olan birisi vardi ilkokul mezunu bile degil bu dedigimde cok ciddiyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip ~ 1 yıl önce
Harami denmiştı haklı olabilirler mi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 1 yıl önce
Soruları yanıtlamamasına şaşıran var mı? Ya da haklarındaki soruşturma taleplerinin tamamına red verilmesine? Ya da yolsuzlukların araştırılma taleplerine red vermelerine? Herşeyin örtbas edilmesine hatta yolauzlukla adı geçenlere plaket verilerek farklı görevler verilmesine? Peki ya bunları savunanlara ne demeli? Oy verip savunanlara..? Allah kitap edebiyatı yapıp hala svunanlara..!!! Kul hakkından haberleri olduğu halde svunmaya çalışanlara ne demeli? Benden yana helal değil, asla..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
some ~ 1 yıl önce
some Mogadişu problems. Mogadişu nun biri gider biri gelmez. Mogadişu bir hayat felsefesidir bazisinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ye kürküm ye.. ~ 1 yıl önce
Dış temsilciliklerson 15/20 yıldır asli görevlerini bırakıp, Türkiye menfaatlerine görev yapmaktan çok bu keyfi görevlilere ve ailelerini ağırlama, ziyafet,ikram gibi hizmetleri yerine getirdiler.Tutulacak taraf kalmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 1 yıl önce
Allahtan sen değilsin
~ 1 yıl önce
Meselesi M.Ö. Dayanır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000