15 Nisan 2015, Çarşamba 07:55:37

BAKAN'DAN VİZE MÜJDESİ

Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016, G-20 zirvesi, NATO ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantıları, Antalya'nın turizm alternatifleri ve ulaşımı hakkında açıklama yaptı.
  • Çin bütün Dünya'ya vize uyguluyor bir tek Japonlar'a 15 gün izin veriyor o kadar ve bazı ülkelerin yeşil (kamu) pasaportlarına. İnşalah bu da Schengen gibi yalan olmaz. Vize harbiden kalkarsa Bakanı tebrik ederim , nede olsa Çin Dünya'nın en büyük 2. Ekonomisi.
  • 4 yildir cin de yasiyorum bakan bey vize mujdesi verecegine son 4-5 ayda kapilarda yarim saat isid militani gibi sorgulanmamizi cozsun once,amerikali ve avrupalilarin bile vizeyle girdigi ulkeye bizim vizesiz girmemiz hayalden oteye gecemez
  • Türkiye Polonya'ya vizeyi kaldırdı Polonya bir EU ülkesi olduğundan Türkler Polonya'ya Schengen Vize si alarak gitmek mecburiyetindeler Vize tek taraflı yani bir tek Türkiye tarafından kaldırılmıştır Geçerli Schengen vizesi olmayan Türk vatandaşları Polonya ya seyahat edemezler Bakanımızın ifadelerinde sanırım bir yanlış yazışma söz konusu olmuş.
  • Sayin Bakan vizeleri kaldirmaya lutfetmeden once son 3-4 aydir Cin e girislerde isid militani gibi sorgulanmamiza bir cozum bulsaniz?reklam kokan hareketler bunlar 4 yildir cinde yasiyorum amerikali avrupalinin vizeyle girdigi yere biz mi vizesiz girecekmisiz peh anca gulerim
  • Bakanımıza teşekkür ediyorum. Rusya ile vizeler kalktığında, kalkan sadece vizeler değildi. Çin ile de aynı durumun gerçekleşeceğini umuyorum. Tekrar teşekkürler.
  • 10 bin km yol :)) hesap kitap az sallamasyon lutfen...
  • Polonya ile vizeleri kaldırdık demek kolay . Sadece türkiye ye gelecek polonyalilara kaldirildi. shengen icinde olan polonya vize istemesin de göreyim . valla göz boyamayı çok iyi biliyorsunuz .

Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016, G-20 zirvesi, NATO ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantıları, Antalya'nın turizm alternatifleri ve ulaşımı hakkında açıklama yaptı.

Önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini veren Çavuşoğlu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç ile birlikte 55 iş adamının karşıladığı Çavuşoğlu’na Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Köse eşlik etti. 

MOĞOLİSTAN’A THY UÇUŞU

Türklerin ilk yazılı anıtlarının bulunduğu Orhun Vadisine gittiğini ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Moğolistan’da Türk tarihi için önem arz eden ilk yazıtları görmeye gittim. Tarihimiz çok değerli. Burada artık bir müzemiz olacak. Bu anıtlara ulaşma noktasında toprak yola biz asfalt attık. 10 bin km’lik yol yaptık. Müzenin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak” Çavuşoğlu, ayrıca Moğolistan’a havadan ulaşımı kolaylaştırmak adına Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuş seferleri yapmaya başladığı müjdesini verdi.

ÇİN’E VİZE KALKIYOR

Salı Grubu’ndaki sohbette birçok müjde veren Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin’e vizenin kaldırılacağını duyurdu. Vizeleri kaldırmak adına çalışmalara devam ettiklerini ve Türkiye ile arasında vize olmayan ülkelerin sayısını artıracaklarını Salı Grubu üyelerine anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Polonya ile aramızda vizeyi kaldırdık. Tek şartımız THY seferlerini artırmak. Ancak, kendilerinin bu konuda gelir kaybı kaygısı taşıdı. Bu talebimize olumlu bakmadılar. Aslına bakarsanız gelir kaybı değil daha fazla kazanacaklardı.”

BAKAN'DAN VİZE MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Önce bir kalksın ~ 9 yıl önce
Çin bütün Dünya'ya vize uyguluyor bir tek Japonlar'a 15 gün izin veriyor o kadar ve bazı ülkelerin yeşil (kamu) pasaportlarına. İnşalah bu da Schengen gibi yalan olmaz. Vize harbiden kalkarsa Bakanı tebrik ederim , nede olsa Çin Dünya'nın en büyük 2. Ekonomisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
4 yildir cin de yasiyorum bakan bey vize mujdesi verecegine son 4-5 ayda kapilarda yarim saat isid militani gibi sorgulanmamizi cozsun once,amerikali ve avrupalilarin bile vizeyle girdigi ulkeye bizim vizesiz girmemiz hayalden oteye gecemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye Polonya'ya vizeyi kaldırdı Polonya bir EU ülkesi olduğundan Türkler Polonya'ya Schengen Vize si alarak gitmek mecburiyetindeler Vize tek taraflı yani bir tek Türkiye tarafından kaldırılmıştır Geçerli Schengen vizesi olmayan Türk vatandaşları Polonya ya seyahat edemezler Bakanımızın ifadelerinde sanırım bir yanlış yazışma söz konusu olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayin Bakan vizeleri kaldirmaya lutfetmeden once son 3-4 aydir Cin e girislerde isid militani gibi sorgulanmamiza bir cozum bulsaniz?reklam kokan hareketler bunlar 4 yildir cinde yasiyorum amerikali avrupalinin vizeyle girdigi yere biz mi vizesiz girecekmisiz peh anca gulerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler ~ 9 yıl önce
Bakanımıza teşekkür ediyorum. Rusya ile vizeler kalktığında, kalkan sadece vizeler değildi. Çin ile de aynı durumun gerçekleşeceğini umuyorum. Tekrar teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
10 bin km yol :)) hesap kitap az sallamasyon lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Polonya ile vizeleri kaldırdık demek kolay . Sadece türkiye ye gelecek polonyalilara kaldirildi. shengen icinde olan polonya vize istemesin de göreyim . valla göz boyamayı çok iyi biliyorsunuz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000