06 Temmuz 2009, Pazartesi 08:09:01

Bakan'dan iddialı sözler!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, birçok sorunun yer aldığı Ercan Devlet Havaalanı için iddialı konuştu...
  • Bu bir vizyon meselesi. Bahsi geçen konular bir hafta da yapılacak cinsten. Ama havalimanını bilmeden oturulan koltuktan ahkam kesince böyle oluyor işte.
  • Baba gel sırtımı kaşı der gibi birşey. Saydıklarınız iş mi sayın bakanım bu gün başlasan yarın biter.Çok lükse şatafata israfa gerek yok.Asıl olan işlevin yürümesi.Tıkır tıkır çalışması vede personel temini. Bir yerden başlamak lazım.Hiç el deymediki.Kıbrıstaki bu tesisleri çökertmek Hem KKTC ye hemde T.C. ye ihanettir.
  • KKTC DE ERCAN HAVAALANINI YAPACAK VEYA ONARACAK HİÇ TEKNİK KALMADI ..YAZIK ÜLKENİN 4 ŞEHRİNDE NEREDEN BAKSANIZ EN AZ 7 ÜNİVERSİTE VAR ..BU MEKANLAR ÜLKENİN ÇOCUKLARINA PLAN PROJE ÜRETMELERİ İÇİN DERS VERDİLER.NEDEN KENDİ ÜLKENİN İNSANINA ŞANS VERMİYORSUN..TÜRKİYEDEN TABİKİ YARDIM ALACAKSIN ANCAK ÇALIŞMAYAN KAPI KULLANILMAYAN TUVALAETLER İÇİN DEĞİL..ÇOK AYIP ÇOK AYIP NEDEN EROĞLU SİZİ ULAŞTIRMA BAKANI YAPTI BİLEMİYORUM.. SİZİN YARDIM İSTEDİĞİNİZ SN BAKAN DA GEÇMİŞTE BEN KKTC DE İKEN ODA BENDEN BİR ŞEYLER SORUP ÖĞRENMEYE ÇALIŞTI.. ÇOK ÇALKANTILI BİR ZAFER YILDIRIM DÖNEMİ ODA BİLMEZDİ ..ONUN İÇİN LÜTFEN KENDİ İNSANINIZA ÖNEM VERİN
  • LÜTFEN YAZI VEYA AÇIKLAMA YAPACAK SÖZ LERDEN EVVEL MADEM BİLİYORSUNUZ..NEDEN İCRAAT YAPMIYORSUNUZ..ÜLKEDE BİRÇOK KAPI FİRMASI VAR VERİN BİRİNE YAPSIN KAÇ PARALIK İŞ BU ..OTO PARK ..ALANI NEDİR BE GARDAŞ İSTERSENİZ MORA YA KADAR GİDERSİNİZ.
  • bakan ne kadarda guzel soylemis oyle... ercan kktc nin aynasi olacak diye... cok haklisin sn bakan ercan kktcnin cok iyi bir aynasi zaten, aynasi olucak bir durum yok,, zaten aynasi,,,

“Ercan Devlet Havaalanı KKTC’nin aynası olacak” diyerek iddialı konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, burada yaşanan sorunları bildiklerini ve çözümü için çalışacaklarını söyledi. Ercan Devlet Havaalanı’nı ülkeye yaraşır bir konuma getirmenin en büyük hedefleri olduğunu anlatan Taçoy, bunun için hazırlıkların aralıksız sürdüğünü belirtti. Ercan’ın 5 yıldır ellenmediğini ifade eden Taçoy, Ercan’ın yapımından sonra atıl durumda bırakıldığını, bu sorunların giderilmesini kendilerine görev bildiklerini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan’da yaşanan sorunları bildiklerini ve çözümü için çalışmaya başlayacaklarını belirterek, “Ercan Havaalanı KKTC’nin aynası olacak” diye iddialı konuştu.

Ercan Devlet Havaalanı’nı ülkeye yaraşır bir konuma getirmenin en büyük hedefleri olduğunu anlatan Taçoy, bunun için hazırlıkların aralıksız sürdüğünü de belirtti.
Ercan’ın 5 yıldır ellenmediğini, yapımdan sonra atıl durumda bırakıldığını ifade eden Taçoy, havaalanının şanına yakışır bir duruma getirilmesini kendilerine görev addettiklerini söyledi.

“Birçok unsur verimsiz”

Ercan Devlet Havaalanı’nın Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı olduğunu ve birçok unsurun havaalanı içerisinde görevleri olduğuna da dikkat çeken Taçoy, bu unsurların geçmiş yıllar içerisinde ne denli verimli çalıştırıldığı yönünde soru işaretleri bulunduğunu belirtti.

Bakanlık olarak amaçlarının Ercan’ı turizm ülkesine yakışır bir şekilde, yılda 3 milyon kişiye hizmet verebilecek bir konuma getirmek olduğunu ifade eden Taçoy, bunun ilk çalışmasının ise Ercan’ın güvenliği ile ilgi olduğunu söyledi. 

Ercan’ın Chicago Sözleşmesi’ne (İKAO Sivil Havacılık Sözleşmesi) göre dünya standartlarına uygun bir hale getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını anlatan Taçoy, bunun yıllardır Meclis gündemine getirilmediğini kaydetti. 

Ercan’da sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve bu sorunları en kısa zamanda çözmeyi amaçladıklarını anlatan Taçoy, “Ercan’da yolcu gönderirken veya karşılarken size ön tarafa park izini vermezler. Bu fırsat, yeni düzenlemeyle engelleniyor. Ancak, park yerinde 20 dakikalık bir park için ücret alınmıyor. Park yeri için yeni düzenleme yapacağız ve araçların kalış saati ileriki günlerde daha da artırılacak veya park ücretleri daha da düşürülecek” dedi.

Ercan için Türkiye’den ekip geliyor

Ercan’ın etrafında güvenlik tehlikesi yaratan araç parkları olduğunu ve bunların tek bir düzene girebilmesi için Türkiye’deki Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ile işbirliğine gittiklerini anlatan Bakan Hasan Taçoy, Türkiye’den bir ekibin gelerek Ercan’da çalışma yapacağını söyledi.

Taçoy, Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Dairesi’nin ortak yapacakları çalışmalarda havaalanının dış tarafındaki park yerlerinin düzenleneceğini kaydetti.

   Yoğun saatlerde Ercan’ın girişinde oluşan uzun kuyruklar için polis ile görüştüklerini ve personel yetersizliği olmasına rağmen polisin X-ray’lerde gerekli tedbirleri alacağını, hatta 2 veya 3’üncü X-ray’in açılacağını anlatan Taçoy, “Ancak, biz bununla da yetinmedik ve buradaki kontrol memurlarının sayısını artırarak daha rahat bir geçiş tedbiri alacağız” dedi.

“Chek-in’lerde yavaşlık vardı”

Taçoy, chek-in’lerde bir yavaşlığın yaşandığını ve bu sorunun internetin yavaş çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Hemen harekete geçerek havaalanına ADSL sisteminin fiber optik hatlarla ulaşmasını sağladıklarını ve interneti hızlandırdıklarını ifade eden Taçoy, chek-in’lerin hızlandırıldığını kaydetti.

Pasaport kontrollerinde 8 kabinlik bölümde sadece 3 veya 4 kabinin hizmet vermesi nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu anlatan Bakan Taçoy, bunun bilgisayarların yavaşlığından kaynaklandığını, bu sorunu da bilgisayarları değiştirerek giderdiklerini belirtti. 

Taçoy, tüm kabinlerin çalıştırılması için muhaceret polisine ihtiyaç duyulduğunu, bu sorunu da halletmeye çalışacaklarını söyledi.

KKTC-TC ve yabancı girişleri ayrılacak

Bakan Taçoy, KKTC-TC ve yabancı uyruklu vatandaşların Ercan’dan girişleri için ayrı kapılar yapılacağını söyledi. Bu uygulamanın 2010 yılından itibaren başlayacağını ifade eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan’ın gidiş salonunda birçok problemler yaşandığını kaydetti. 

Tuvaletlerin kirli olduğunu ve bunun aşıldığını ifade eden Hasan Taçoy, duty freeleri alt kata alıp, üst katı geliş ve gidiş salonu yapacaklarını belirtti.

Türkiye’den gelecek ekibin ortaya koyacağı düşünceler ile bu projelerin üretileceğini kaydeden Taçoy şöyle devam etti:

“Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katkılarıyla Ankara’dan gelecek plan ve proje ekibi, bizim ekiple birlikte çalışacak ve Ercan’da yeni düzenleme ve uygulamalar yapılacak. Daha modern ve güvenli uçuşlara geçiş olanağı sağlanacak.”

“Güvenlik tehlikesi var”

Ercan’da petrol tankerlerinin yanında park edilmiş araçların tehlike arz ettiğini ifade eden Taçoy, bunların düzene girmesi gerektiğini söyledi.

Geliş ve gidişlerde 8 tane açılması gerekirken 3 kapı açıldığını ve bunların sayısının arttırılmasının şart olduğunu kaydeden Taçoy, bu sorunların ortak çalışma ile aşılacağını, yaz döneminde halka daha iyi hizmet vermenin yollarını arayacaklarını belirtti. 

Alanın en büyük sorunlarından bir tanesinin de gelişlerde bavul elenmesi olduğuna dikkat çeken Bakan Taçoy, bunun standartların dışında olduğunu ifade etti ve bavul sisteminin yanında check-in’lerde otomatik bavul sistemine geçilerek günün koşullarına uygun bir şekle dönüştürüleceğini anlattı. 

Hasan Taçoy, “Gidiş bölümünde yer alan bir diğer sıkıntı ise, buradaki mağazaların küçük olmasından dolayı işyeri sahipleri eşyalarını el arabalarında tutuyorlar. Bu yanlıştır, bunları da planlayacağız” dedi.

“Apronda sivil gezemez”

Taçoy, KKTC hariç dünyanın hiçbir yerinde apronda gezen sivil olmadığını, görüldüğü zaman ise sivil ile çalışanın ayırt edilebildiğini belirtti.

Herkesin elinde bir kart olduğunu ve kartların eski olduğunu bildiklerini ifade eden Taçoy, bu kartlarla herkesin aprona girebileceğini, bunun da güvenliği tehdit eden unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Taçoy, bir çok projenin uygulamaya geçirilmediğini ve yarım kaldığını ifade ederek, bunları düzelteceklerini söyledi.

“Apron yıprandı”

Uçakların kalkış ve inişlerinden apronun yıprandığını anlatan Bakan Taçoy, bunların giderilerek alanın boyanması ve işaretlerin de yenilenmesi gerektiğini vurguladı. 

Taçoy, şu anda 8 uçağın park edebildiği apronun genişletilmesi veya ek bir apron yapılması gerektiğini ifade etti.
  
“Birçok tuvalet kapalı”

Havaalanında bir çok tuvaletin kapalı durumda olduğunu da ifade eden Taçoy, bunun nedeninin bakımlarının tam yapılmaması ve gerekli tedbirlerin alınmaması olduğunu belirtti ve “Biz bunların hepsine baş koyduk” dedi. 

Kıbrıs Gazetesi

Bakan'dan iddialı sözler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu bir vizyon meselesi. Bahsi geçen konular bir hafta da yapılacak cinsten. Ama havalimanını bilmeden oturulan koltuktan ahkam kesince böyle oluyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Baba gel sırtımı kaşı der gibi birşey. Saydıklarınız iş mi sayın bakanım bu gün başlasan yarın biter.Çok lükse şatafata israfa gerek yok.Asıl olan işlevin yürümesi.Tıkır tıkır çalışması vede personel temini. Bir yerden başlamak lazım.Hiç el deymediki.Kıbrıstaki bu tesisleri çökertmek Hem KKTC ye hemde T.C. ye ihanettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KKTC DE ERCAN HAVAALANINI YAPACAK VEYA ONARACAK HİÇ TEKNİK KALMADI ..YAZIK ÜLKENİN 4 ŞEHRİNDE NEREDEN BAKSANIZ EN AZ 7 ÜNİVERSİTE VAR ..BU MEKANLAR ÜLKENİN ÇOCUKLARINA PLAN PROJE ÜRETMELERİ İÇİN DERS VERDİLER.NEDEN KENDİ ÜLKENİN İNSANINA ŞANS VERMİYORSUN..TÜRKİYEDEN TABİKİ YARDIM ALACAKSIN ANCAK ÇALIŞMAYAN KAPI KULLANILMAYAN TUVALAETLER İÇİN DEĞİL..ÇOK AYIP ÇOK AYIP NEDEN EROĞLU SİZİ ULAŞTIRMA BAKANI YAPTI BİLEMİYORUM.. SİZİN YARDIM İSTEDİĞİNİZ SN BAKAN DA GEÇMİŞTE BEN KKTC DE İKEN ODA BENDEN BİR ŞEYLER SORUP ÖĞRENMEYE ÇALIŞTI.. ÇOK ÇALKANTILI BİR ZAFER YILDIRIM DÖNEMİ ODA BİLMEZDİ ..ONUN İÇİN LÜTFEN KENDİ İNSANINIZA ÖNEM VERİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
LÜTFEN YAZI VEYA AÇIKLAMA YAPACAK SÖZ LERDEN EVVEL MADEM BİLİYORSUNUZ..NEDEN İCRAAT YAPMIYORSUNUZ..ÜLKEDE BİRÇOK KAPI FİRMASI VAR VERİN BİRİNE YAPSIN KAÇ PARALIK İŞ BU ..OTO PARK ..ALANI NEDİR BE GARDAŞ İSTERSENİZ MORA YA KADAR GİDERSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakan ne kadarda guzel soylemis oyle... ercan kktc nin aynasi olacak diye... cok haklisin sn bakan ercan kktcnin cok iyi bir aynasi zaten, aynasi olucak bir durum yok,, zaten aynasi,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000