13 Haziran 2017, Salı 12:02:16

Bakan'dan Ercan Havalimanı işletmecisine çok sert sözler!

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı’nda ne mali ne de inşaat anlamında sağlıklı bir denetim olmadığını söyledi.
  • Tipik burokrat laflari. Devlet onlar. Kanun onlar. Denetim onlar. Ama yapamiyoruz edemiyoruz diyorlar? Anlayana helal olsun?
  • Bu KKTC den bi cacuk olmazzzzzz.
  • Valla Tahsin Bey, Sizden daha iyi bakanlık yapacaklarda var. Lakin el mahkum idare edeceyik sizi bir süre daha.....
  • İlk defa birisi doğruları söylemiş. Helal olsun sayın bakan. Türkiyenin başarılı şirketleri yerine kooperatifçiyi tercih ettiler.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı’nda ne mali ne de inşaat anlamında sağlıklı bir denetim olmadığını söyledi.

Ertuğruloğlu, KKTC Meclisi'nde Ercan Havalimanı ihalesine ilişkin iddialara yönelik konuştu.

Ercan Araştırma Komitesi’nin çalışmasına işaret eden Bakan Ertuğrloğlu, “Komitede de söyleştim, ihalenin araştırılması bitmemesi gereken bir olay. İhaleyi kazanan şirket büyük bir samimiyetsizlik içinde, devleti hiçe saymış, ‘KKTC siyaseti, bürokrasisi cebimde’ diyen bir adamdan söz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ercan Havalimanı ihalesinin her aşamasının araştırılmasını talep ettiğini anımsatan Ertuğruloğlu, bu konuda haklı olduğunun görüldüğünü, Ercan İhalesinin Araştırma Komitesi’nin çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu söyeldi.

“Görevli şirket iyi niyetli davranmadı. Açacağı dava varsaydı buyursun açsındı. Benim kişisel görüşüm, Ercan’la ilgili ihale yanlış şirkete verildi” diyen Dışişleri Bakanı, “Türkiye’nin çok daha başarılı şirketleri vardı” şeklinde konuştu.

Şirketin Ercan Havalanı’nın binasının her noktasını kiralayarak para kazandığını, denetimsiz inşaata başladığını ifade eden Tahsin Ertuğruloğlu, ödediğini gösterdiği paranın gerçek ödeme olmadığı görüşünü dile getirdi.

Tahsin Ertuğruloğlu, “Ödemesi gereken meblağ bu mu değil mi, emin değilim” dedi.

Tahsin Ertuğruloğlu, Mecliste tartışma konusu olan sözleşmeye işaret ederek, “Ek sözleşmenin imzalandığını ilgili bakandan şimdi öğrendim, bu kararda onayım yoktur. Karar benim katılmadığım bir toplantıda alındı ama tartışmanın Bakanlar Kurulu’na yönelik bir yıpratma kampanyasına dönüşmesine rızam yok” dedi.

Bakan'dan Ercan Havalimanı işletmecisine çok sert sözler!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

KKTC ~ 7 yıl önce
Tipik burokrat laflari. Devlet onlar. Kanun onlar. Denetim onlar. Ama yapamiyoruz edemiyoruz diyorlar? Anlayana helal olsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLmaz ~ 7 yıl önce
Bu KKTC den bi cacuk olmazzzzzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha iyisi ~ 7 yıl önce
Valla Tahsin Bey, Sizden daha iyi bakanlık yapacaklarda var. Lakin el mahkum idare edeceyik sizi bir süre daha.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi ~ 7 yıl önce
Doğruları söyleyince idare mi etmek gerekiyor. Keşke ulaştırma bakanı olaydı.
Doğru ~ 7 yıl önce
İlk defa birisi doğruları söylemiş. Helal olsun sayın bakan. Türkiyenin başarılı şirketleri yerine kooperatifçiyi tercih ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000