26 Haziran 2009, Cuma 13:14:34

Bakan Yıldırım: "Havadan 18 milyar dolar kazanacağız"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: “Havadan 18 Milyar dolar kazanacağız" dedi...
  • Yüzümüzün akı ile havacılığı becerebilirsek.Denilenler olur ama Bu kadrolar ve bu yönetimler le biraz zor.
  • Türkiye'nin D-8 veya Afrika ülkeleri ile birlikte yapacağı havacılıkla bir yere gideceğine kim inanır. Adres bellidir Türkiye Avrupa ülkeleriyle birlikte havacılık yapmaya ve onlarla rekabet etmeğe devam etmelidir.
  • Gerçekten iyi çalışıyorlar aman iyi çalışın çalışınki siz ve yandaşlarınız en guzel yerlerde olunuz sırtınız yere gelmesin kriz teyet gecsin... Tabi kriz halkı değil baştaki milletin oyları ile gelen insanlara insan gibi muamele yapmayan yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olanlar için teyet geçiyor. Halkı tam 12 den vuruyor kriz. Havadan 18 milyar dolar kazanılacakmış inşallah bu guzel rakam butcemize girer... Ayrıca guzelim ülkemizi konut ile beton ile cevreleyen insanlar sanayişye tarıma ciddi bir yatırım yapsalardı kriz cidden o zaman halk için teyet geçerdi. Havacılık konusunda yatırımların çoğu reklam ve görmememişlik için yenilik katmak için yapılıyor ciddi bir yatırım için havayolu yerine sanayi ve tarım en önemli teşkildir.
  • HAVA YOLUNA VERİLEN ÖNEM İLERDE TURİST OLARAK BİZE DÖNECEKDİR. YOLUNUZ ACIK OLSUN.

Dünyadaki ekonomik krize rağmen büyümeye devam Türk Sivil Havacılığı, uluslararası işbirlikleri ile yeni atılımlara hazırlanıyor…

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sivil havacıkta edinilen tecrübeyi uluslararası arenaya taşıma kararı aldıklarını ve Endonezya’dan Pakistan’a, Afrika’ya kadar bölgesel işbirliklerini attırrarak 18 Milyar Dolarlık pazara açılmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Bölgesel İşbirliği Projesi”ni hayata geçirmek için düğmeye basıldığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, “Projenin hayata geçirilmesi ile havayolu işletmeleri kendilerini 18 Milyar Dolarlık bir pazarın içinde bulacaklar.  Bölgesel işbirliği projesinin ilk ayağını yaklaşık 1 Milyar nüfusu bulunan D-8 ülkeleri oluşturuyor. Türkiye, Malezya, Endonezya, Nijerya, Mısır, İran, Bangladeş ve Pakistan’dan oluşan D-8 ülkelerinin havayolu ile yaptığı yolcu taşımacılığı yaklaşık 250 milyon kişiyi buluyor. Ayrıca, uçak bakım ve onarım maliyetlerinin üzerine bir de kargo taşımacılığı eklendiğinde ortaya 185 Milyar Dolarlık bir ticaret hacmi çıkıyor.  Projeyle bu rakamın ilk etapta yüzde onu olan 18.5 Milyar Dolarlık kısmını Türk şirketlerinin almasını planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu paranın Türkiye’ye gelmemesinde hiçbir neden bulunmadığının altını çizen Bakan Yıldırım, D-8 ülkelerinin yeterli sayıda uçak sayısı ve havayolu şirketleri olmadığını ve Türkiye’nin bu trafiği yönetebilecek ve yönlendirebilecek kabiliyette olduğunu söyledi.  Türk sivil havacılığının 2003 yılında 2.2 Milyar Dolar olan ülke içi ticaret hacmininin 5 yıl içinde 7 Milyar Dolar’ın üzerine çıkarttığını hatırlatan Bakan Yıldırım,  2003 yılında 150 olan filodaki uçak sayısının bugün 289’e çıktığını ve yıl sonu itibariyle bu sayının 330-340’ı bulacağını ifade etti.

Küresel krizin Türk sivil havacılığını etkilemediğini belirten Bakan Yıldırım, “2002’deki krizde iş adamları jetlerini satıyordu. Krizin ortası denilen 2008’de 6 business jet girişi oldu.” diye konuştu.

Bakan Yıldırım: "Havadan 18 milyar dolar kazanacağız"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yüzümüzün akı ile havacılığı becerebilirsek.Denilenler olur ama Bu kadrolar ve bu yönetimler le biraz zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye'nin D-8 veya Afrika ülkeleri ile birlikte yapacağı havacılıkla bir yere gideceğine kim inanır. Adres bellidir Türkiye Avrupa ülkeleriyle birlikte havacılık yapmaya ve onlarla rekabet etmeğe devam etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekten iyi çalışıyorlar aman iyi çalışın çalışınki siz ve yandaşlarınız en guzel yerlerde olunuz sırtınız yere gelmesin kriz teyet gecsin... Tabi kriz halkı değil baştaki milletin oyları ile gelen insanlara insan gibi muamele yapmayan yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olanlar için teyet geçiyor. Halkı tam 12 den vuruyor kriz. Havadan 18 milyar dolar kazanılacakmış inşallah bu guzel rakam butcemize girer... Ayrıca guzelim ülkemizi konut ile beton ile cevreleyen insanlar sanayişye tarıma ciddi bir yatırım yapsalardı kriz cidden o zaman halk için teyet geçerdi. Havacılık konusunda yatırımların çoğu reklam ve görmememişlik için yenilik katmak için yapılıyor ciddi bir yatırım için havayolu yerine sanayi ve tarım en önemli teşkildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAVA YOLUNA VERİLEN ÖNEM İLERDE TURİST OLARAK BİZE DÖNECEKDİR. YOLUNUZ ACIK OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000