13 Mart 2019, Çarşamba 10:47:15

Bakan Turhan'dan güvenlik ücreti açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1-3 euro arasında değişen yolcu güvenlik ücreti uygulamasını savunurken, son 10 yılda havalimanlarının güvenliği için 1.1 milyar TL harcandığını bildirdi.
  • Yolculardan güvenlik parası alıyorsunuz ama vatandaşı koruyamıyorsunuz. Örnek ahl baskını. Bu olaydan veya benzerinden zarar gören vatandaş devlete kendisini koruyamadı üstüne de vergi aldı diye dava açsa ne olacak?
  • Pardon ama biz ne bahsi geçen ülkelerdeki gelir seviyesindeyiz ne de aynı güvenlik seviyesindeyiz. Neden yıllarca bütün giderlerimiz avrupalıymışız gibi hesaplanırken gelir seviyemiz bangldeş ile yarışıyor??? Neden lüks yatlarda ya da mücevherlerde ötv alınmazken yada kdv %1 lere düşerken günlük ihtiyaçlarımızda bunları göremiyoruz, neden maaşlarımızdan fahiş vergiler alınırken başkaları bu yükün yarısına bile sahip değil ve tam tersine sürekli vergi indirimleri veya vergi afları oluyor? Neden bahsi geçen ülkelerde en ufak bir güvenlik açığında gerçekleşen bir olayda ya da bir yöneticinin adı geçen herhangi bir olayda istifalar sıralanırken ve mahkemeler açılırken bizde allahın taktiri oluyor??? Neden’ler saymakla bitmezken paramız çok çabuk bitiyor..! Alın onu da , kalmasın..
  • Daha yüksek dediği ücretler bizimkinden ucuz sayılır! 3 Euro = 18.50 TL
  • sn bakanım bakın ALLAH için bu insanlara eziyet etmeyin yazıkdır günahdır bitmeyen bir inşaat halindeki limana 90 yıllık ülkemizin göz bebeği bir havalimanını zorla götürtmeye kalkıyorsunuz orada bu iş 29 ekim 2019 dan önce olmaz olursada emin olum tahmininizden 100 kat daha fazla sorun olur altından ne thy ne siz kalkabilirsiniz akıl var metrosu olmayan bir yere havalimanımı olur ALLAH dan kork un artık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1-3 euro arasında değişen yolcu güvenlik ücreti uygulamasını savunurken, son 10 yılda havalimanlarının güvenliği için 1.1 milyar TL harcandığını bildirdi.

Turhan, milletvekillerinin 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olan ve yolcu başına 1-3 euro arasında değişen, “dış hat yolcu güvenlik ücreti” uygulamasına ilişkin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Yolcu güvenlik ücreti uygulamasının sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de sözkonusu olduğunu belirten Turhan, farklı havalimanlarındaki uygulamalara ilişkin örnekler verdi. Yurtdışındaki pek çok havalimanında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce belirlenen ücretten çok daha yüksek bedeller talep edildiğini vurgulayan Turhan, 25 milyondan fazla yolcu kapasitesi olan Singapur Changi Havaalimanı’nda bu bedelin yolcu başına 8 dolar, Zürih Havaalanı’nda 13.2 dolar, Dublin Havaalimanı’nda yaz döneminde 12.35 euro, Japonya Narita Havalimanı’nda 4.77 dolar, Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda da 10.88 euro olduğunu bildirdi.

Havalimanlarının güvenliğini artırmaya yönelik 10 yıllık harcama tutarının 1 milyar 134 milyon 515 bin TL olduğunu açıklayan Turhan, bu tutarın kullanıldığı kalemleri arasında x-ray bagaj kontrol cihazları, kapı tipi metal dedektörleri, kapalı devre kamera sistemleri, elektronik kartlı geçiş sistemlerini saydı.

Turhan, dış hat yolcu güvenlik tarifesinin bilet ücret ücretlerini artırıp artırmayacağı yolundaki soruları yanıtlarken de, şu bilgileri verdi:

“Tur operatörleri ve charter (tarifesiz) sefer yapan havayolu firmaları yolcu güvenlik ücretinden kaynaklanan maliyetlere yönelik ücret politikalarını kendileri belirlemekle birlikte, 2019 için turizm sektörüne yönelik destekler kapsamında özellikle tur operatörleri tarafından ağırlıklı olarak sefer düzenlenen Antalya, Muğla, Dalaman, Milas Bodrum ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında yolcu güvenlik ücretleri 1.5 euro olarak belirlenerek, turizm sektörüne ilave katkı sağlanmıştır.”

Havacılıkta ciro 110 milyara ulaştı

Türkiye’de sivil havacılık sektörünün 2003’te 3 milyar lira olan cirosu, geçen yılın sonu itibarıyla 110 milyar liraya ulaştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) Faaliyet Raporu’na göre, 1.5 milyar insanın uçakla 4 saatte erişebileceği coğrafyada yer alan Türkiye, hava yolu ulaşımına talebin en çok arttığı bölgede bulunuyor. Türkiye, hava yolu yolcu sayısında dünyada 10’uncu, Avrupa’da 4’üncü. Uçulan nokta sayısı ise 374.

Bakan Turhan'dan güvenlik ücreti açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

haraç ~ 5 yıl önce
Yolculardan güvenlik parası alıyorsunuz ama vatandaşı koruyamıyorsunuz. Örnek ahl baskını. Bu olaydan veya benzerinden zarar gören vatandaş devlete kendisini koruyamadı üstüne de vergi aldı diye dava açsa ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon.. ~ 5 yıl önce
Pardon ama biz ne bahsi geçen ülkelerdeki gelir seviyesindeyiz ne de aynı güvenlik seviyesindeyiz. Neden yıllarca bütün giderlerimiz avrupalıymışız gibi hesaplanırken gelir seviyemiz bangldeş ile yarışıyor??? Neden lüks yatlarda ya da mücevherlerde ötv alınmazken yada kdv %1 lere düşerken günlük ihtiyaçlarımızda bunları göremiyoruz, neden maaşlarımızdan fahiş vergiler alınırken başkaları bu yükün yarısına bile sahip değil ve tam tersine sürekli vergi indirimleri veya vergi afları oluyor? Neden bahsi geçen ülkelerde en ufak bir güvenlik açığında gerçekleşen bir olayda ya da bir yöneticinin adı geçen herhangi bir olayda istifalar sıralanırken ve mahkemeler açılırken bizde allahın taktiri oluyor??? Neden’ler saymakla bitmezken paramız çok çabuk bitiyor..! Alın onu da , kalmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beko ~ 5 yıl önce
Daha yüksek dediği ücretler bizimkinden ucuz sayılır! 3 Euro = 18.50 TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNEMLİ sayın Bakan ~ 5 yıl önce
sn bakanım bakın ALLAH için bu insanlara eziyet etmeyin yazıkdır günahdır bitmeyen bir inşaat halindeki limana 90 yıllık ülkemizin göz bebeği bir havalimanını zorla götürtmeye kalkıyorsunuz orada bu iş 29 ekim 2019 dan önce olmaz olursada emin olum tahmininizden 100 kat daha fazla sorun olur altından ne thy ne siz kalkabilirsiniz akıl var metrosu olmayan bir yere havalimanımı olur ALLAH dan kork un artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jambon ~ 5 yıl önce
Sen gelme Sevgili Kardeşim, istediğin tarihten itibaren gelir uçarsın, hazır dediysek hazır, 3 tane binanın inşaası devam ediyo diye koca havalimanı mı bekler, Metroda gelir herşey zamanla sabırsız olma bu kadar, Sadece destek ver çelme takma, 100 bine yakın vatandaş istihdam bekliyo sen metro diyosun, Atatürk Havalimanında Metro yok iken paraşütlemi iniyodunuz, Biraz Sabır,
ÖNEMLİ syn Bakan ~ 5 yıl önce
önemli syın Bakanım her kımsen bılmıyorum dığecek tek kelıme var helal olsun sana bakan olmuşlar ama senı kadar duşenemıyorlar
Ben ~ 5 yıl önce
Sen birisiyle iddiaya mı girdin naptın?:) çaresizlikten buraya önemli diye yorum yazıp bakana mı seslenilir? Ha cimere de yazdıysan bilmem ama
Mustafa Kemal ~ 5 yıl önce
Geç bile kalındı bir an önce taşınmalı bu zihniyet Türkiye'yi hep yerinde bıraktı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000