07 Aralık 2018, Cuma 00:00:11

Bakan Turhan'dan Dünya Sivil Havacılık Günü mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
  • Seni oraya getirenler sayesinde ülkemiz belki havacılıkta çağ atladı ama diğer tüm konularda iyice geriye gitti.
  • Üzülüyorum!.. Daha havacılık sektöründe bulunan tüm personele ait bir yasa bile ülkemizde yokken geliştik, ilerledik, büyüdük denmesine üzülüyorum!.. Yazık bize!..
  • Bunlarin gelismeden anladiklari tek sey ucak sayisi
  • hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarını verin sayın bakan. meslek tanımımız yok, en basitinden romanya ve bulgaristandaki kontrolörlerden en az iki katı daha fazla iş yükümüz var ve maaşımız yarı yarıya daha az. hava sahamız avrupanın en ucuz hava sahasıdır. ve bu durum övünülecek birşey değildir.
  • Hepinizi sırtımızda taşıyoruz sayemizde sektör güvenle büyüdü halada bize hakkımızı vermiyorsunuz. Acız ac. Çocuklarımız elinize bakıyor. Arkadaşlarım twitterlarda sesini duyurmaya çalışıyor. Çocuğunu bile kullanıyor bunun için. Ama sizde hic vijdan kalmamış.
  • kabin memurlarinin yassasi ve meslek kanunu olmayan ülke çağ atlamış :D

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İşte Bakan Turhan'ın Dünya Sivil Havacılık Günü mesajı;
Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) kuruluş günü olan 7 Aralık’ı, 26 yıldan bu yana Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutluyoruz. Başta Türk Sivil Havacılığına emek veren, katkı koyan çalışma arkadaşlarımız olmak üzere tüm dünya havacılarının gününü kutluyor, başarılar diliyorum.

Ulaşım, her insan için önemli ve vazgeçilmez bir unsur. Bu nedenle ülkelerin ulaşımda en iyi standartları yakalaması gerekiyor. Ülkemiz 16 yılda ulaşımın her alanında yapılan yatırımlar ile ulaşımda muasır medeniyetler seviyesine çıktı. Havacılıkta ise gerçek anlamda çağ atladı.

Ancak ülkelerin ulusal anlamda havacılıklarını geliştirmesi yetmiyor;  dünyada “sivil havacılık sektöründe ben de varım” demek, dahası büyük oyunculardan biri haline gelmek için atılacak adımlar var. Türkiye, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı başta olmak üzere 16 yılda altyapıda sağladığı büyük değişimle, sektörde serbestleşme sonrasında yakaladığı büyümeyle bunu başardı. Bir yandan bölgesel ve uluslararası sivil havacılık örgütlerinde aktif rol alırken, ülkelerle ikili sivil havacılık anlaşmaları yaparken bir yandan da sivil havacılığın evrensel kriterlerinden taviz vermeden yoluna devam etti. Dahası dünya sivil havacılığında en hızlı gelişen ülkelerden biri oldu.

Sonuçta ortaya çıkan tablo sivil havacılık çalışanlarımızın başarısı olduğu kadar milletimizin de başarısıdır.

Bu çerçevede ben Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün değerli yönetici ve çalışanları başta olmak üzere sivil havacılığa hizmet eden tüm kamu-özel sektör kurum ve kuruluşlarımızın Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü tekrar tebrik ediyorum.

Sivil havacılığımızın daha ileri noktalara taşınması temennisiyle tüm havacılık camiasını sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Mehmet Cahit Turhan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı​

Bakan Turhan'dan Dünya Sivil Havacılık Günü mesajı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bakan bey ~ 5 yıl önce
Seni oraya getirenler sayesinde ülkemiz belki havacılıkta çağ atladı ama diğer tüm konularda iyice geriye gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKLAR?.. İNSANLIK?.. ~ 5 yıl önce
Üzülüyorum!.. Daha havacılık sektöründe bulunan tüm personele ait bir yasa bile ülkemizde yokken geliştik, ilerledik, büyüdük denmesine üzülüyorum!.. Yazık bize!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacilik nedir? ~ 5 yıl önce
Bunlarin gelismeden anladiklari tek sey ucak sayisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarını verin sayın bakan. meslek tanımımız yok, en basitinden romanya ve bulgaristandaki kontrolörlerden en az iki katı daha fazla iş yükümüz var ve maaşımız yarı yarıya daha az. hava sahamız avrupanın en ucuz hava sahasıdır. ve bu durum övünülecek birşey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc'ye ~ 5 yıl önce
Ne yarı yarıyası , Romanya'daki hava trafik kontrolörlerinin çeyreği kadar bile değil maaşınız. Romanya'da,evet halkının fakirlikten bize pis işler yapmaya geldiği Romanya'da, atc maaşı 8 bin euro.
Arff teknikeri ~ 5 yıl önce
Hepinizi sırtımızda taşıyoruz sayemizde sektör güvenle büyüdü halada bize hakkımızı vermiyorsunuz. Acız ac. Çocuklarımız elinize bakıyor. Arkadaşlarım twitterlarda sesini duyurmaya çalışıyor. Çocuğunu bile kullanıyor bunun için. Ama sizde hic vijdan kalmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cilali tas devrinden tunc devrine atladik ~ 5 yıl önce
kabin memurlarinin yassasi ve meslek kanunu olmayan ülke çağ atlamış :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000