21 Mart 2011, Pazartesi 08:13:24

BAKAN SİTEYİ ÖNCEDEN SAHİPLENDİ

Mart ayında seferlere başlayacağı duyurulan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları şirketinin yeni web sitesi adresinin bir bakan tarafından satın alındığı ortaya çıktı. www.kkhy.org adresinin sahibi olarak görülen Bakan, ticari şirketlerin kullandığ ".com, .co.uk, .biz, .net" gibi adreslerin alımında geç kaldı.
  • Sürece göz yumanlar belli. Sendika ve CTP. Versinler mahkemeye alsınlar ifadelerini. Her grev 400000 Dolara patlarken akılları neredeydi sendikacıların ? Şirkete 200 kişi sokarken aklı neredeydi CTP nin ?
  • bakan ersan saner aldı..merak edenler olduysa şayet ama neden aldı diye soracak olursanız kıbrısta herkes birşeyler yapmak için değil yemek için uğraştığı için bir payda ben yerim derdinde olduğu için bunu bakanda olsa normaldir açıkçası kınıyorum ülkem adına kktc adına kınıyorum bunları.( Tandem paragliding gençliği)
  • Bence sendika almıştır. Şirketin batması için şimdiden savaş vermeye başlamak için.
 En popüler arama olan ".com, .net, co.uk" adresleri önceden başkaları tarafından alındığından, yeni milli havayolu KKHY'ye, "kar gütmeyen, ticari amaçlı olmayan vakıf, yardım derneklerinin kullandığı "org"lu web adresi kaldı. Henüz adı olup, sanı olmayan KKHY'nin web sitesinin yeni sahibi bir Bakan gözüküyor. Son dönemlerde adı görevden alınacaklar listesinde olan Bakanın, görevinden ayrılması durumunda ise, site adresinin ne olacağı merak konusu…

İngiltere'de kurulu turizm ve havayolu şirket yetkilileri, KKTC Hükümeti'nin web sitesi adresi almakta geç kaldığı ve böyle bir resmi adresin Bakan adına satın alınmasının mahsurları olduğu yolunda birleşti.

BAKANLIK TELEFONU VE ADRESİ ÇIKTI
Halen KKTC'de Bakan olan birinin, resmi telefonu bakanlık adresi, e-mail adresi olan resmi kayıtta bulunması akıllara bazı sorulan getirdi. Bakanın, görevinden ayrılması durumunda, yerine geçecek yeni bakanın web sitesinin yeni sahibi olup olmayacağı, neden web sitesi adresinin yeni kurulan KKHY adına veya bir başkası adına alınmadığı, neden ticari kuruluşların tercih ettiği com, biz, net gibi adreslerin daha çabuk hareket edilerek sahiplenilmediği, Londra'daki havacılık çevrelerinde merak uyandırıyor.
 
Bakanlık'tan daha önce yapılan açıklamada Mart ayında uçuşlara başlayacağı ve personel başvurularının yapılmaya başlandığına ilişkin haberlerin henüz somut hale dönüşmediğini kaydeden aynı çevreler, yaptıkları araştırmada kkhy.com, kkhy.co. uk gibi önemli adreslerin, Türkiye, İngiltere ve KKTC'de kayıtlı özel şahıs ve şirketler taralından Bakanlıktan önce satın alındığını öne sürdüler. Bakanlığın, şirketin ismi belirlenir belirlenmez, şirketler mukayyitliklerine (Companics House) başvurup, bu isimde şirketleri kurup, hemen ardından web sitesi adreslerini de satın alması gerektiğini vurguladılar.

Tüm bu işlemlerin şirketin ortaklarının atayacağı ortak bir administrator (kayyum), avukat veya mali müşavir ile halledilebileceğini ifade eden yetkililer, "KTHY'nin iflasına kadar giden sürece göz yumanlar, yeni şirketin hangi süreçlerden geçip kurulacağını bilmediklerinden, başkalarından da yardım istemedikleri için böyle istenmeyen durumlar ortaya çıktı" yorumunda bulundular.

(Star)
BAKAN SİTEYİ ÖNCEDEN SAHİPLENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sürece göz yumanlar belli. Sendika ve CTP. Versinler mahkemeye alsınlar ifadelerini. Her grev 400000 Dolara patlarken akılları neredeydi sendikacıların ? Şirkete 200 kişi sokarken aklı neredeydi CTP nin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bakan ersan saner aldı..merak edenler olduysa şayet ama neden aldı diye soracak olursanız kıbrısta herkes birşeyler yapmak için değil yemek için uğraştığı için bir payda ben yerim derdinde olduğu için bunu bakanda olsa normaldir açıkçası kınıyorum ülkem adına kktc adına kınıyorum bunları.( Tandem paragliding gençliği)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence sendika almıştır. Şirketin batması için şimdiden savaş vermeye başlamak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000