26 Mayıs 2022, Perşembe 09:26:43

Bakan Murat Kurum'dan yeni Atatürk Havalimanı açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Kurum burada yaptığı açıklamada "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Mllet Bahçesi yapacağız." dedi.
  • Bu ülkenin halkı ekonomiyle savaşırken tek derdimiz Atatürk havalimanina yapılacak olan millet bahçesimi oldu siz neyin kafasındasınız halka kulak verin.bu halk size darbeyi 2023 seçimlerinde vurar bak vuracak ta zaten siz herseyı biz yaptık diyorsunuz ataturkten sonra 1999 yılına nasıl geldi siz olmasanız bu ülke var olmayacak gibi bir algı ıcerisinde siniz
  • masallah, nasil bakan oldugu belli.
  • Dunya nin hicbir ne central park ne de hyde parkta.yani buyuk parklarda cami kilise vs yok. Ama buraya yapilacak. keske okul, müze ya da hayvanat bahcesi vs falan yapsaniz. Cocuklar icin birsey yapin
  • Millet borç harç içinde, Milletin karnı aç, Ülkedeki enflasyon almış başını gitmiş hiç kimsenin umurunda değil. Millet bahçesi yapılınca herşey yoluna girecek galiba tek derdimiz Millet bahçesi aman ne güzel padişahım çok yaşa...
  • Bu adam çok çalışıyor, işinin ehli
  • Nsallah ilk secimde gideceksiniz, vakif tarikat insaat burokrat tayfasi, insallah mahkemelerde hesapta vereceksiniz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Kurum burada yaptığı açıklamada "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Mllet Bahçesi yapacağız." dedi.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilecek. Birisi Kuzey Güney yönünde diğeri denize paralel olan. Biz 8 buçuk milyon metre karelik alanın 5 milyonluk alanına Mllet Bahçesi yapacağız.

"HAVALİMANININ KALDIRILMASININ ARDINDAN TRAFİK YÜZDE 30-40 AZALDI"

Bu pist içindeki tüm değerleri kullanarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam geçireceği Millet Bahçemizi İstanbul'umuza armağan edeceğiz.

Buradaki bütün binalar korunacak. Kültür merkezi ulusal ve uluslararası fuarlar kütüphaneler olacak. Buradaki bütün yapıları koruyacağız. İstanbul'un merkezinde Türkiye'nin ilk havalimanının korunduğu, bu pistin afet alanında hizmet vereceği aynı zamanda toplanma alanı olacak. Havalimanının kaldırılmasının ardından trafik yüzde 30-40 azaldı.

KILIÇDAROĞU'NUN AÇIKLAMALARI

İşte dün yurt dışına kaçacaklarmış. Bunlar akşam düşünüyorlar nasıl bir iftira atsak da milleti boş işlerle meşgul etsek.

Hani kendisi diyordu ya bu ülkede darbe olsa tankın üzerine ilk ben yatarım. Yatsaydınız. Biz bu söylemleri hayretle izliyoruz. Bizim milletimiz de bunların zihniyetini o kadar iyi biliyor ki...

"6'LI MASA ETRAFINDA KÖŞE KAPMACA OYNUYORLAR"

Bizim yaptığımız havalimanı olmaz, şehir hastanesi olmaz, millet bahçesi yapıyorsunuz betonları yıktırmayız. Biz onların yaptığı gibi heykeller yapsak ona da olmaz derler. Maalesef bunları neden yapıyorlar biliyor musunuz? Onlar 6'lı masa etrafında köşe kapmaca oynuyorlar.

Milletimiz bunu çok iyi biliyor. Biz büyük yürüyüşümüze devam edeceğiz. Her alanda kendine yeten muasır medeniyetler seviyesini yakalayacağız.

17 milyon metre kare yeşil alan kazandırıyoruz. Havalimanı buradayken sabahın beşinde dördünde inen uçakların gürültü kirliliğinden trafikten bizim insanlarımız neler çekti. İstanbul Havalimanı dünyaya örnek olmuş bir havalimanı....

Biz diyoruz ki "imara açmıyoruz, ranta açmıyoruz, millete açıyoruz." Katarlılar gelip burada ne yapacak? Muhalefetin kendi söylemlerinin dayanağı yok. Akla ziyan açıklamalar yapıyorlar.

2018'de Atatürk Havalimanı'nın bir kısmını park yapacağız diye kendi söylüyor,. Yine aynı yıl Tüm Türkiye'de iklim değişikliği ile mücadelede yeşil alan projelerinı Cumhurbaşkanımız paylaşmıştı. O zaman bu projeyi paylaştığımızda milletimizden onay almadık mı? Bunlar temcit pilavı gibi aynı şeyi çevirip çevirip söylüyorlar. Kendi söylemlerine bile ters düşüyorlar.

MİLLET BAHÇESİNİN MALİYETİ

Buranın maliyeti 2 milyar 175 milyon TL. Orada da yandaşlara verdiler deniliyor. TOKİ Başkanlığı buranın ihalesini yaptı. Haftanın 5 günü Sayıştay personelleri yapılan her şeyi sabahtan akşama kadar takip ediyor. Bunların tamamını denetliyorlar. Neyi tartışıyoruz?

NE ZAMAN AÇILACAK?

Fethin 570. yıldönümüde Millet Bahçe'mizi hizmete açacağız. 2023 seçimlerinden önce hizmete açılacak.

FAHİŞ KİRA

Dünyanın en büyük ülkeleri enflasyon sorunu yaşıyor. Hollanda, Almanya gibi ülkelerde konut satışı ile alakalı problemler yaşanıyor. Biz bu süreçte dünyaya örnek olan bir süreç yönetiyoruz. Devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bize tüm desteklerin yapılması talimatı verdi. Tüm bakanlıklarımız yapılması gerekli iş ve işlemleri yürütüyor. Vatandaşlarımıza tüm desteği verdik vermeye de devam ediyoruz. Emin olun dokunmadığımız yer kalmadı. Yaşanmışlıklar içinde verilmesi gereken destekleri vermeye devam ediyoruz.

Konut arzında yaşanan sıkıntıları da takip ettik. Sayın Berat Albayrak ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile büyük bir proje gerçekleştirdik. Dolayısı ile biz bu noktada Cumhuriyet tarihinin en büyük konut satışını gerçekleştirdik.

Bakan Murat Kurum'dan yeni Atatürk Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

SIRADAN BİR ÇALIŞAN ~ 2 yıl önce
Bu ülkenin halkı ekonomiyle savaşırken tek derdimiz Atatürk havalimanina yapılacak olan millet bahçesimi oldu siz neyin kafasındasınız halka kulak verin.bu halk size darbeyi 2023 seçimlerinde vurar bak vuracak ta zaten siz herseyı biz yaptık diyorsunuz ataturkten sonra 1999 yılına nasıl geldi siz olmasanız bu ülke var olmayacak gibi bir algı ıcerisinde siniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipe gel ~ 2 yıl önce
masallah, nasil bakan oldugu belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No name ~ 2 yıl önce
Dunya nin hicbir ne central park ne de hyde parkta.yani buyuk parklarda cami kilise vs yok. Ama buraya yapilacak. keske okul, müze ya da hayvanat bahcesi vs falan yapsaniz. Cocuklar icin birsey yapin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Millet borç harç içinde, Milletin karnı aç, Ülkedeki enflasyon almış başını gitmiş hiç kimsenin umurunda değil. Millet bahçesi yapılınca herşey yoluna girecek galiba tek derdimiz Millet bahçesi aman ne güzel padişahım çok yaşa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan bey ~ 2 yıl önce
Bu adam çok çalışıyor, işinin ehli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insallah ~ 2 yıl önce
Nsallah ilk secimde gideceksiniz, vakif tarikat insaat burokrat tayfasi, insallah mahkemelerde hesapta vereceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heygidi ~ 2 yıl önce
Sen de ahitette hesap vereceksin. Kimin nere gidecegini Allah daha iyi bilir. Çalışan ı taşlamak kolay. Senin tuttugun takim seksen senede ne dikmis. Bos konusma
Hey gidi CEVAP ~ 2 yıl önce
İyi insan olmak için Müslüman olmak gerekmiyor İmam Hatip mezunu olmakta gerekmiyor.80 yılın hesabı verilirde asırlardır camiilerden çıkmadınız ne değişti aynı tas aynı hamam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000