24 Mart 2022, Perşembe 16:45:10

Bakan Karaismailoğlu Tokat Havalimanı'nı İnceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Yeni Tokat Havalimanında incelemede bulundu.
  • Hep inşaat açılması. Allah için bir tane de fabrika açın. Teknoloji merkezi açın.
  • Eee neye baktin ne inceledin beyefendi, bir standartin bir is analizin varmi? Zaten is yukaridan baglaniyor sen bize oynuyorsun
  • Bakanımız bir de SAW daki 2. Pisti incelese Yazın taksi süreleri 1 saat oluyordu. Pasaport tan geçebilmek ise oldukça zor oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Yeni Tokat Havalimanında incelemede bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın hizmete girecek olan Tokat havalimanında son kontrollerini yaptıktan sonra basın karşısına geçerek açıklama yaptı. Tokat Havalimanını ülkeye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Karaismailoğlu, "Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart'ta açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun ardından şimdi de Tokat Havalimanı'nı hizmete kazandırmanın mutluluğunun arifesindeyiz. Hayata geçen dev hizmet ve eserler zincirine Tokat'ta bir yenisi daha ekliyoruz. Yarın, Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile Tokat Yeni Havalimanımızı ülkemize kazandıracağız" dedi.

"DIŞ HAT UÇUŞ NOKTALARI 60'TAN 277'YE ÇIKTI"

Bakan Karaismailoğlu, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş noktalarını 277'ye çıkarttıklarını aktararak, "Türkiye hava sahasını uluslararası havayolu ağları ile ördük. 'Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak' dedik ve çok şükür bu hedefimizi de büyük oranda gerçekleştirdik. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 277 yeni nokta ekledik. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 sağlık krizine rağmen havacılık sektöründe uyguladığımız kurallar bütünüyle tüm dünyaya örnek olduk. Güvenli uçuş sertifikası, havalimanlarına girişteki kontroller, sosyal mesafe kuralları havacılık sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Aldığımız önlemler sayesinde pandemi süreci başarılı bir şekilde yönetildi" diye konuştu.

UÇUŞ AĞI 129 ÜLKEDE 337 NOKTAYA ULAŞTI

Karaismailoğlu, 2003 yılında 34 milyon olan yolcu sayısının toplamda 128 milyona yükseldiğinin altını çizerek, "Uçuş ağımız, 2022 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla 129 ülkede 337 noktaya ulaştı. En büyük ve önemli havacılık yatırımımız olan İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biridir. 2003 yılında 34 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılında yüzde 507 artış göstererek 210 milyona ulaşmıştı. 2021 yılında ise pandeminin etkisinin azalması ile birlikte toplam yolcu sayısı 128 milyonu aştı. Bu yılın Şubat ayı sonunda ise toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 76 artışla 18 milyonun üstüne çıktı. Uluslararası Havalimanları Konseyinin açıkladığı veriler ışığında; İstanbul Havalimanı ağırladığı 36 milyondan fazla yolcu ile 2021 yılında Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. İstanbul'da bulunan diğer havalimanımız Sabiha Gökçen 24 milyon 991 yolcu ile Avrupa'nın en yoğun 6. havalimanı olurken, Antalya Havalimanı da, 21 milyon 333 bin yolcu ile 9. sırada yer alarak büyük başarılara imza attılar" ifadelerini kullandı.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce ihale edilen havalimanı, 550 milyon TL'ye mal edildi. 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanı son teknoloji ile donatıldı. Türkiye'nin 57. havalimanı olan Tokat Havalimanında ASELSAN tarafından üretimi yapılan yerli ve milli X-Ray cihazları kullanıldı. İstanbul Havalimanında kullanılan aletli iniş sistemi Tokat Havalimanında da pilotlara büyük kolaylık sağlayacak.

1987 yılında inşa ettirilen eski Tokat Havaalanı, pist yönü ve uzunluğu nedeni ile risk taşıdığı için 2017 yılında seferlere kapatılmıştı.

Bakan Karaismailoğlu Tokat Havalimanı'nı İnceledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

İnşaat ~ 2 yıl önce
Hep inşaat açılması. Allah için bir tane de fabrika açın. Teknoloji merkezi açın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eminim ~ 2 yıl önce
Bak burdan bir sürü. İnsan ekmek yiyecek sonuçta burasıda bı işyeri Birde teknoloji merkezleri de açılsa bile bir memnuniyetsizlik var Yaa
Eee ~ 2 yıl önce
Eee neye baktin ne inceledin beyefendi, bir standartin bir is analizin varmi? Zaten is yukaridan baglaniyor sen bize oynuyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW 2. Pist ~ 2 yıl önce
Bakanımız bir de SAW daki 2. Pisti incelese Yazın taksi süreleri 1 saat oluyordu. Pasaport tan geçebilmek ise oldukça zor oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasıl İş ~ 2 yıl önce
2017 de bitecek denildi üzerinden 5 yıl geçti. Ne oldu da bitmedi. 3. Havalimanı bitti, osman gazi köprüsü, çanakkale köprüsü, Ordu Giresun, Rize Arvin havalianları bitti. Tokat havalianı da bitmiş Hayırlı olsun. SAW da istambul a yakışmıyor artık. Bitirin bu pisti yapın güzel bir de terminal. Olmaz mı?
Her yer kuyruk ~ 2 yıl önce
Bu SAW da her yer kuyruk oluyor Kuyruk devri geri gelmiş gibi. Güvenlik, kontuar, pasport hep kuyruk. Dönüşte pasaport ayrı bir dünya. Burası gecekondu gibi kaldı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000