29 Nisan 2015, Çarşamba 08:20:42

BAKAN IŞIK'TAN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli uçak konusunda açıklamalarda bulundu.
  • android uygulamanız berbat bu eleştirimi sık sık yapıyorum ama ne hikmetse bir türlü yayınlanmadığı gibi uygulamada bir güncellemede yapılmıyor.
  • Biri diyoki 2002 de geldiniz 2005 te yapmalıydınız :)) uçaktan bahsediyoruz en az 10-15 yıllık birikim lazım. En erken 2025 te hazır olur. Önemli olan başlamak. Ben doğru hamleler görüyorum siyasi düşünmeyin hepimiz kazanacağız
  • Hehe ... 15 senedir bastasiniz ! Hani nerde ?!? Her secimden once yerli ucak , Yerli araba ,Yerli tren diye cikiyorsunuz ! Hani nerde ?!? Halkin akli ile dalga mi geciyorsunuz ? Dornier 328 in en gec 2005 lerde yapilmasi lazimdi.Turkiyenin boyle kucuk projelerle ugrasmamasi lazim! Pazar 737 ve 320 pazari ! O segmente giricek bir ucak lazim ! Geri kalani fasa fiso ! Yok antonov yok sukhoi yok dornier .... Bunlar olu ucak olu !!
  • Kaldırımlarınızı düzgün yapın ilk önce.
  • Hep Türk politikacılar üreteceğiz, yapacağız diye konuşurlar,diğerleri (AlAlmanlar, Japonlar, Fransızlar, Ruslar, Amerikalılar, Koreliler vs.) yapar. 42 yıl önce boğaz köprüsünü Japonlar yaptı yine 3.cü köprüyüde onlar yapıyor, değişen birşey yok. Harekiri yapan Japon mühendise yazık oldu, sandıki Türkiye de Japonya gibi.
  • Kendini aşağılayan bir toplum değiliz, biz yapamayız diyen de yok. Pekala yapılabilir. TAI ve TEI isimli kuruluşlarımız uça imalatı ile ilgili oldukça değerli tecrübe ve bilgi birikimine sahipler. Zaten bunu da uluslararası alanda değerlendiriyorlar. Bu birikimi dünden bugüne değil 30 yılda kazandılar. Uçak yapmak yerine hali hazırda yapılan uçaklara daha çok innovatif katkı yapabilmenin yolların ararsak ve bulanlara yardımcı olursak daha değerli olur. Dünya'nın dördüncü ekonomik gücü Almanya'nın kendine ait ticari bir uçak markası var mı? Buna karşın hem boeing hem de airbus'a çok ciddi endüstriyel destek veriyor. Biz uçak yaparız gazıyla, kafasıyla olmaz.
  • Dalgami geçiyor?
  • Bu Dornier 328 den derhal vazgeçilsin Piyasada hiç rağbet görmez Embraer Bombardier ler varken , Sukhoi Superjet bile sürünüyor .! Ülke Ekonomisini yıpratmayın yapacaksanız A320 B737 e benzer bişeyler yapın !
  • Tübitak'a Hayvanat Bahçesi müdürlüğünden birini atayan zihniyetin bu işe kimi uygun gördüğünü merak etmiyor değiliz hani.Belki adı da Tayyar olur. Hani şu kadı fıkrasında geçen manası da "uçar" olan. Dişisine de Tayyare deniyor galiba... İlahi komedya...
  • Komik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli uçak konusunda açıklamalarda bulundu.

Işık, ölçek ekonomisi bazında imkan olan her alanda, yerli üretime odaklanmak durumunda olduklarını söyledi. Türkiye'nin iç pazar açısından güçlü ve stratejik konum açısından da çok önemli bir pazarın tam ortasında bulunduğuna dikkati çeken Işık, "3 saatlik bir uçak yolculuğuyla 1 milyarın üzerinde hem de gelir düzeyi çok yüksek insanlara ulaşıyorsunuz. Böyle bir konumda, sizin kendi imkanlarınızı kullanmamanız düşünülemez. Ak Parti iktidarının diğer iktidarlardan en önemli farkı, yerli ve yenilikçi üretime yoğunlaşması, bunu yaparken de yeşil üretimi ihmal etmemesidir" şeklinde konuştu.

Işık, sivil ve askeri amaçla kullanılabilecek bölgesel uçak yapılmasının, ülke için bir lüks olmadığını vurgulayarak, "Türkiye bunu yapabilir, yapmalıdır ve yapacaktır. Önümüzdeki süreçte, Türkiye'de bugüne kadar üzerinde çok da kafa yorulmayan pek çok proje duyacaksınız. Biz insanımıza güveniyoruz. Türkiye'nin en büyük kaybı, kendi insanına güvenmemesi ve öz güven olmamasıydı. Türkiye AK Parti iktidarlarında bunu da kazandı. Evet biz yerli uçağı yaparız, bunu yapmak için altyapımız var, yeterli insan kaynağımız var. Bunu yapmak için dünya ile çok iyi entegre olacak bir sanayi altyapımız da var" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de, dünyanın en iyi helikopterlerini, en kritik parçalarını üreten sanayiciler bulunduğuna işaret eden Işık, şöyle devam etti:

"Helikopterin, uçağın en kritik parçalarını üretip de o uçağın tamamını üretmezsiniz diye bir şey düşünülebilir mi? Savunma Sanayi İcra Komitesinde alınan kararı büyük bir heyecanla karşıladık ve bakanlık olarak da sanayi olarak da bu yerli bölgesel uçağın yapılmasıyla ilgili elimizden gelen tüm katkıyı vereceğiz, tüm gayreti göstereceğiz. İnşallah, bu proje başarıyla sonuçlanacak."

BAKAN IŞIK'TAN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
android uygulamanız berbat bu eleştirimi sık sık yapıyorum ama ne hikmetse bir türlü yayınlanmadığı gibi uygulamada bir güncellemede yapılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biri diyoki 2002 de geldiniz 2005 te yapmalıydınız :)) uçaktan bahsediyoruz en az 10-15 yıllık birikim lazım. En erken 2025 te hazır olur. Önemli olan başlamak. Ben doğru hamleler görüyorum siyasi düşünmeyin hepimiz kazanacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi len teneke ! ~ 9 yıl önce
Gorende Dornier 328 i sifirdan uretilicek zaneder ! altarafi dandik 5 kurusa yaramayan bir ucaga uretim bandi acilicak ! Bu 1 sene bile almaz.Ustune istluk iran antonov un modelerini uretiyor.Ben cok iyi hatirliyorum 2003 senesinde de anadalu universitesi sivil havacilik fakultesi baskani canli yayina cikip ben basbakanla gorustum 2 sene ye is jeti ureticez demisti ! sene 2015 ortada hurkus bile yok!Yazik ,valla cok yazik !!!
Rezilsin ! ~ 9 yıl önce
23 senede bir bolgesel ucak uretmek mi ? Ne kulaniyorsan bana da ver bende kulaniyin !
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hehe ... 15 senedir bastasiniz ! Hani nerde ?!? Her secimden once yerli ucak , Yerli araba ,Yerli tren diye cikiyorsunuz ! Hani nerde ?!? Halkin akli ile dalga mi geciyorsunuz ? Dornier 328 in en gec 2005 lerde yapilmasi lazimdi.Turkiyenin boyle kucuk projelerle ugrasmamasi lazim! Pazar 737 ve 320 pazari ! O segmente giricek bir ucak lazim ! Geri kalani fasa fiso ! Yok antonov yok sukhoi yok dornier .... Bunlar olu ucak olu !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaldırımlarınızı düzgün yapın ilk önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hep Türk politikacılar üreteceğiz, yapacağız diye konuşurlar,diğerleri (AlAlmanlar, Japonlar, Fransızlar, Ruslar, Amerikalılar, Koreliler vs.) yapar. 42 yıl önce boğaz köprüsünü Japonlar yaptı yine 3.cü köprüyüde onlar yapıyor, değişen birşey yok. Harekiri yapan Japon mühendise yazık oldu, sandıki Türkiye de Japonya gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Kendini aşağılayan bir toplum değiliz, biz yapamayız diyen de yok. Pekala yapılabilir. TAI ve TEI isimli kuruluşlarımız uça imalatı ile ilgili oldukça değerli tecrübe ve bilgi birikimine sahipler. Zaten bunu da uluslararası alanda değerlendiriyorlar. Bu birikimi dünden bugüne değil 30 yılda kazandılar. Uçak yapmak yerine hali hazırda yapılan uçaklara daha çok innovatif katkı yapabilmenin yolların ararsak ve bulanlara yardımcı olursak daha değerli olur. Dünya'nın dördüncü ekonomik gücü Almanya'nın kendine ait ticari bir uçak markası var mı? Buna karşın hem boeing hem de airbus'a çok ciddi endüstriyel destek veriyor. Biz uçak yaparız gazıyla, kafasıyla olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
portos ~ 9 yıl önce
Özal 1986 da uçak (F-16) üretiyoruz demişti ve hala inananlar var...TAI yi 23 yıl önce gezmiştim, F-16 lar üzerinde birşeyler yapılıyordu çok sevinmiştim ama boşunaymış...
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dalgami geçiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu Dornier 328 den derhal vazgeçilsin Piyasada hiç rağbet görmez Embraer Bombardier ler varken , Sukhoi Superjet bile sürünüyor .! Ülke Ekonomisini yıpratmayın yapacaksanız A320 B737 e benzer bişeyler yapın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyare ~ 9 yıl önce
Tübitak'a Hayvanat Bahçesi müdürlüğünden birini atayan zihniyetin bu işe kimi uygun gördüğünü merak etmiyor değiliz hani.Belki adı da Tayyar olur. Hani şu kadı fıkrasında geçen manası da "uçar" olan. Dişisine de Tayyare deniyor galiba... İlahi komedya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baktım ~ 9 yıl önce
O atamayı yapan bakanlıkta bu bakanlıkmış.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000