16 Ocak 2021, Cumartesi 12:11:01

Bakan Gül havalimanı adliyesini ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yerli ve yabancı milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'ndaki adliyeyi ziyaret etti.
  • Çok garip ya düşünsenize tokyo havalimanına iniyorsunuz karşınızda mahkeme ?!? herkes ninja kılıcıyla birbirine mi dalıyor semtin yakuzaları burda mı kavga ediyo ??! Trajikomik lan
  • Hastanelere de kurmak lazım
  • Bir zamanlar Çağlayan'daki adliyenin yola bakan kısmında dev tabelada 'avrupanın en büyük adliye binası' yazıyordu kamuoyu haklı olarak bu tabelayı elin adamı görünce bu ülkede demek ne kadar çok suç var ki en büyük adliye binasını yapmışlar demesinler diye kaldırın demişti ve kaldırılmıştı. Şimdi havaalanına adliye binası yapmak da öyle, demek ne kadar çok suçlu yakalanıyor ya da adliye sistemi o kadar sorunlu ki giriş çıkışlarda çok sıkıntı oluyor böyle bir yere bunu yapmışlar derler ki yanlış mı?
  • Sanırım artık bakkal, avm ve hastane gibi yerlere de mahkeme kura bilirler dünyada tek garip ve nadir uygulamaların ülkesi olduk havaalanına mahkeme açıp adaletli bir ülkeyiz bunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz cümle aleme.
  • Artık sizin doğru yorumlarınıza iga yöneticileri 81 ilden açmaz oradan dava açarlar doğruları kamuoyuna ilettiniz diye
  • Çok güzel bir uygulama.Tebrikler....
  • Adam adamı vuruyor serbest kalıyor,çocuklara tecavüz ediliyor kadın bakan 'bir kere olmuş' diyebiliyor,kanunlarda hala 'şikayetçi misin ve tazminat alanı zengin etmemeli' diye çağ dışı,hiçbir yaptırım gücü olmayan,millete suç işlemek için cesaret veren maddeler var,sahtekarlık,dolandırıcılık,yolsuzluk,haksızlık,torpil,tecavüz,şiddet,mafya almış yürümüş,nereye baksan olay var,her yer çürümüş,kokuşmuş,insanlar insanlıktan çıkmış sen adaletten bahsediyorsun. Adaleti eşit bir biçimde layıkiyle sağlayacak,insanları eğitecek,yüksek cezalarla suç işleme oranlarını önleyecek ya da azaltacak olan başlıca kurum devlettir,aileler bir yere kadar eğitim verebilir o yüzden de iş bina açmakla,24 saat hizmet ediyoruz demekle bitmiyor sayın bakan.
  • Olmayan adalete erişim mi olur? Bu ülkede gerçek manada adalet,caydırıcı kanunlar,cezalar yok,olsa bile ya olması gerektiği gibi uygulanmıyor ya da adamına göre muamele var,kimse ne devletten ne kanunlardan korkmuyor,çekinmiyor,devlet de bu durumu umursamıyor o yüzden de suç oranı oldukça yüksek ne yazık ki.
  • Adaletiniz at arabası gibi nereye sürerseniz oraya gider.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yerli ve yabancı milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'ndaki adliyeyi ziyaret etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Havalimanı'nda açılan adliyenin amacının vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın, yurt içi ve dışına giderken, yargısal birtakım işlemlerden dolayı mağdur olmamalarını amaçlıyoruz. İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde, 7 gün 24 saat hakim ve savcılarımız, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimiz ve diğer personelimizle birlikte yargı hizmeti veriyor." dedi.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, adliye binası ile Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki hedeflerden birinin daha gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Adalet Bakanı Gül, havalimanında açılan adliyenin amacının vatandaşlara adli hizmet vermek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın, yurt içi ve dışına giderken, yargısal birtakım işlemlerden dolayı mağdur olmamalarını amaçlıyoruz. İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde, 7 gün 24 saat hakim ve savcılarımız, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimiz ve diğer personelimizle birlikte yargı hizmeti veriyor. Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne bağlı olarak bu adli hizmetler gerçekleşmektedir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' mantığından hareketle vatandaşlarımızın işlerini zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir anlayışımız vardır. Adalete erişimi artıran bir uygulamadır. Güven veren, erişilebilir adalet amacını uyguladığımız çok önemli bir model olmuştur. 23.45'te yargı hizmeti veriliyor, bu anlamda dünyada ve Türkiye'de ilk uygulama."

Yargı mensuplarının 24 saat hizmet anlayışıyla vatandaşa hizmet verdiğini anlatan Gül, aynı hizmetin turistlere de sunulduğunu dile getirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, seyahat ederken herhangi bir konuda ifadesi alınması gereken vatandaşın, geceyi gözaltında geçirmeden ve 10 dakika gibi kısa bir sürede havalimanı adliyesinde işleminin yapıldığını belirterek, "Böylece vatandaş mağdur olmuyor, uçağını kaçırmıyor, işlemlerini kısa sürede yapabiliyor. Bu hizmet nedeniyle emeği geçen bütün yargı mensuplarımıza, hakim savcı ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın göz bebeği İstanbul Havalimanı'na yakışır, güveni artırıcı bu hizmeti daha da geliştirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Havalimanı Adliyesi, vatandaşın işini kolaylaştırdı

Yılda milyonlarca yerli ve yabancı yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'ndaki adliyede, savcılık 10 Şubat 2020, 21 ve 22. Asliye Ceza Mahkemeleri ise 24 Temmuz 2020'den beri faaliyet gösteriyor.

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde mahkemeler, 7 gün, 24 saat hizmet veriyor.

Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. İşlemlerin havalimanında yapılıyor olması sayesinde yolcular, zaman kaybı yaşamıyor ve uçaklarını kaçırmıyor.

Daha önce seyahatleri için havalimanına gelenlerden hakkında adli işlem yapılması gerekenler, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne götürülüyordu. Gece adli işlemi olanlar ise ertesi gün sabah adliyeye çıkartılıyordu.

Adliye hizmet birimlerinin belli bir saatten sonra hizmet vermemesi nedeniyle yaşanan gözaltıların böylece önüne geçilmiş oldu. Havalimanında meydana gelen olaylara seri biçimde müdahale edilmesi ve delillerin toplanması, ayrıca mağdurların şikayetinin hemen alınması imkanı sağlandı.

Havalimanından hizmet verilmeye başlandığı 10 Şubat 2020'den itibaren yaklaşık 3 bin 500 kişi için yakalama emrine, yaklaşık 2 bin 100 kişi için soruşturmaya ilişkin işlem yapıldı. Böylelikle 5 binin üzerindeki kişinin mağduriyeti önlendi. Uygulama sayesinde adalet hizmetleri aksamadan yürütülürken, vatandaşların da işleri kolaylaştı.

Bu yıl, uygulamanın diğer havalimanlarına yaygınlaştırılması amaçlanıyor. (TRT)

Bakan Gül havalimanı adliyesini ziyaret etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Arigato ~ 3 yıl önce
Çok garip ya düşünsenize tokyo havalimanına iniyorsunuz karşınızda mahkeme ?!? herkes ninja kılıcıyla birbirine mi dalıyor semtin yakuzaları burda mı kavga ediyo ??! Trajikomik lan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 3 yıl önce
Hastanelere de kurmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adliye binası ~ 3 yıl önce
Bir zamanlar Çağlayan'daki adliyenin yola bakan kısmında dev tabelada 'avrupanın en büyük adliye binası' yazıyordu kamuoyu haklı olarak bu tabelayı elin adamı görünce bu ülkede demek ne kadar çok suç var ki en büyük adliye binasını yapmışlar demesinler diye kaldırın demişti ve kaldırılmıştı. Şimdi havaalanına adliye binası yapmak da öyle, demek ne kadar çok suçlu yakalanıyor ya da adliye sistemi o kadar sorunlu ki giriş çıkışlarda çok sıkıntı oluyor böyle bir yere bunu yapmışlar derler ki yanlış mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet!!! ~ 3 yıl önce
Sanırım artık bakkal, avm ve hastane gibi yerlere de mahkeme kura bilirler dünyada tek garip ve nadir uygulamaların ülkesi olduk havaalanına mahkeme açıp adaletli bir ülkeyiz bunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz cümle aleme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kıdık ~ 3 yıl önce
Artık sizin doğru yorumlarınıza iga yöneticileri 81 ilden açmaz oradan dava açarlar doğruları kamuoyuna ilettiniz diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Çok güzel bir uygulama.Tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 3 yıl önce
Adam adamı vuruyor serbest kalıyor,çocuklara tecavüz ediliyor kadın bakan 'bir kere olmuş' diyebiliyor,kanunlarda hala 'şikayetçi misin ve tazminat alanı zengin etmemeli' diye çağ dışı,hiçbir yaptırım gücü olmayan,millete suç işlemek için cesaret veren maddeler var,sahtekarlık,dolandırıcılık,yolsuzluk,haksızlık,torpil,tecavüz,şiddet,mafya almış yürümüş,nereye baksan olay var,her yer çürümüş,kokuşmuş,insanlar insanlıktan çıkmış sen adaletten bahsediyorsun. Adaleti eşit bir biçimde layıkiyle sağlayacak,insanları eğitecek,yüksek cezalarla suç işleme oranlarını önleyecek ya da azaltacak olan başlıca kurum devlettir,aileler bir yere kadar eğitim verebilir o yüzden de iş bina açmakla,24 saat hizmet ediyoruz demekle bitmiyor sayın bakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişik ~ 3 yıl önce
Şu bir kereden bişey olmaz mevzusunu anlamamak için ne çaba sarf ettiniz be. Kişi için değil kurum için söylenen bir kişinin yaptığı tüm kurumu bağlamaz yorumunu evirip çevirip iyice sıvadınız. Chpde ayyuka çıkan pislikleri hiçbiriniz konuşmuyor. Kurum olarak Chp neyse ensar odur bu durumda. Hadi bakalım.
Değişik yazana ~ 3 yıl önce
Nasıl anlamalıydık o mevzuyu bay süper zeka? Herkes senin gibi zeki ve değişik değil anlayamıyor. Madem öyleydi niye görevden alındı o bakan? Onu görevden alan da anlayamamış mevzuyu belli ki. Ayrıca Chp kötü de iktidardaki parti ne? Chp'de olan pislik ortaya çıkınca Chp'liler ne yaptı,hemen tepki verip,yapanların partiyle ilişkilerini kestiler. Aynı şeylerin beterlerini iktidar partisi mensupları yapinca ne yaptılar,yapanları hemen korumaya aldılar! Zihniyet farkını senin gibiler anlayamaz,avukatlık yaptıkların sözde dini bütün,sofu,softalar ama vakıflarda,kurslarda,camilerde, bankalarda,kurumlarda, ihalelerde heryerde her işlerinde ne pislik arasan hepsi var hamdolsun.
DEĞİŞİKe ~ 3 yıl önce
zamanınız doldu birader gidişiniz yakın
adalet ! ~ 3 yıl önce
Olmayan adalete erişim mi olur? Bu ülkede gerçek manada adalet,caydırıcı kanunlar,cezalar yok,olsa bile ya olması gerektiği gibi uygulanmıyor ya da adamına göre muamele var,kimse ne devletten ne kanunlardan korkmuyor,çekinmiyor,devlet de bu durumu umursamıyor o yüzden de suç oranı oldukça yüksek ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edo ~ 3 yıl önce
Adaletiniz at arabası gibi nereye sürerseniz oraya gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000