17 Mayıs 2022, Salı 11:27:37

Bakan Ersoy'dan Atatürk Havalimanı değerlendirmesi; 'İhtiyaç yok'

Bakan Ersoy, Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin yıkılmasına ilişkin "İki havalimanı da (İstanbul ve Atatürk) aynı hava koridorunu kullanıyor. İkisine aynı anda iniş ve kalkış yapılamıyor. Ya birini açık tutacaksınız ya da diğerini..." dedi.
  • Yaz geldi sn bakan.."ben aşılıyım"maskeleri hazırmı?
  • Laflarin tamami eksik bilgiyle soylenmis maalesef, Istanbul havalimaninda 6 degil 5 pist var, ayni anda 6 degil sadece 2 ucak indirebilirsiniz, meydanin yeri surekli dusuk gorus sartlari na ve yan ruzgara maruz kalmaya musait, sorun mu cok degil ama rsik mi evet risk. Dunyanin hemen tum meydanlarina ucmus bir insan olarak dunyanin en bumpy taksi yollarina sahip oldugunu soyleyebilirim ( ucuz iscilik). Yolcular korukten terminale deli gibi yurumek zorunda, buyuk havalimanlarinda makinistsiz trenlet vardir, alir 2 dakikada goturur yolcuyu, bizde yuru babam yuru. Havalimaninin etrafinda 3-5 otel bile yok, son kar yagisinda insanlar kartonlarin ustunde yatmak zorunda kaldi. Daha da konusulur ama simdilik yeter. Artik dogmus bogmaya gelmez, ama AHL'yl bari birakin.
  • Bütün üstün zekâlılar, devlete akıl veren allameler hep buraya toplanmışlar boş boş konuşup duruyorlar. İyi o halde devleti de siz idare edin, iyi sallamalar.
  • Bir havayolunu işletemeyecek kadar beceriksiz bir ailenin ferdi olarak çok şey biliyormuşun
  • Gördük gecen fırtınada
  • Havacılığa bu kadar hakimsen,bildiklerini kardeşine aktarsaydın da ,batmasaydı..
  • İkisine ayni anda iniş yapılanıyor diye, bundan 70 yıl önce yapılan alanı yık:)))adamlar, algı operasyonunun öncüsü,lideri...ikinci havalimanını yanlış yere yaptık demektense,bu şekilde bir açıklama yap...MİLLET AĞAÇ KESİP HAVALİMANI YAPAR,BUNLAR HAVALİMANI YIKIP PARK YAPIYOR....AHAHAHAHAHAHAHAHAH...bak vallahi dünyada başka örneği yok!!!Sorun zatı şahaneye, Londra kaç havalimanı var, Paris'te kaç????Kendi havayolunu isletemeyip batıran adama yaptırdıkları açıklamaya bak!!!
  • Atatürk havalimanında aynı anda 3 pistten 1'i kulkanılabiliyordu, İstanbul havalimanında da aynı anda 5 pistten 3'ü kullanılabiliyor. Atatürk havalimanının 1 pisti açık kalmaya devam edecek yani sorun yok.
  • Gelecek 100 yıl esas bu zihniyete ihtiyaç olmayacak ama Atatürk havalimanı eski günlerine elbet kavuşacak.
  • Sağdan say 5 soldan say yine 5. 6 ncı pist gizli pist galiba.5 pistide kuzey Güney yaparsan tabiki Atatürk 35/17 pistini kullanamazsın.En az ikisini hakim rüzgarın 05/23 olduğu istikamette yapsaydınız problem olmazdı.Dünyada 5 tane pisti olupta hepsinin aynı istikamette olan tek meydan burası.Diğerleri işi bilmediklerinden alternatifli pistler yapmışlar.Tabi amaç Atatürk 17/35 pistini etkisiz hale getirmekse plan tutmuş!!

Bakan Ersoy, Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin yıkılmasına ilişkin "İki havalimanı da (İstanbul ve Atatürk) aynı hava koridorunu kullanıyor. İkisine aynı anda iniş ve kalkış yapılamıyor. Ya birini açık tutacaksınız ya da diğerini..." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, telefonla FOX TV canlı yayınına bağlanarak, Atatürk Havalimanı'ndaki pistlerin yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ersoy, İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı hava koridorunu kullandığına işaret ederek, "Atatürk Havalimanı'nın potansiyeline baktığımız zaman, 3 pisti olmasına rağmen 1,5 pist verimliliğinde kullanılabiliyordu. Yeni yapılan İstanbul Havalimanı ise 6 pist potansiyeline sahip olup paralel planlanması sebebiyle tamamı eş zamanlı kullanılabiliyor. İki havalimanını kıyasladığımız zaman İstanbul Havalimanı'nın kapasitesi 4 kat daha yüksek." ifadelerini kullandı.

"Avrupa yakasında gelecek 100 yıl yeni bir havalimanına ihtiyaç yok"

İstanbul'un önemli bir hub noktası ve Türk Hava Yollarının büyüyen bir hava yolu şirketi olduğu için kapasitesi yüksek yeni bir havalimanına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Ersoy, "İstanbul'a yeni bir havalimanı gerekiyordu. 6 pistin aktif kullanıldığını düşünürsek, gelecek 50 yıl hatta 100 yıl herhangi bir havalimanına Avrupa yakasında ihtiyaç yok, kapasiteyi fazlasıyla karşılayacak seviyede." diye konuştu.

Bakan Ersoy, Atatürk Havalimanı'nda bir pistin acil durumlar için açık tutulacağına dikkati çekerek, "Atatürk Havalimanı'nın bundan sonra 1 taneden fazla piste ihtiyacı hiçbir zaman olmayacak. Sadece sağlık sebebiyle ve yahut fuar vesaire gerekçelerle acil ve özel inişler için kullanılabilir. Çünkü oraya iniş yaptığınız zaman İstanbul'daki trafiği durdurmanız gerekiyor." dedi.

Yedek pistin açık tutulduğunu, deprem gibi acil durumlarda her zaman kullanılabileceğini vurgulayan Ersoy, eski havalimanı açıkken dahi bütün pistlerinin aktif olarak kullanılamadığı ve yıkılan pistin yeni havalimanının yaklaşma koridoruna giren pist olduğu bilgisini verdi.

"Yeni havalimanından 400-500 noktaya da direkt uçuş bağlayabilirsiniz"

Ersoy, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünya kenti olan İstanbul'un daha fazla Atatürk Havalimanı'yla, havalimanı statüsünde devam etme şansı yoktu. İstanbul Havalimanı, şu anda dünyanın en iyi havalimanı ve 6 pisti aktif kullanılıyor. Dünyada eşi benzeri yok. Aynı anda 6 uçak iniş yapabiliyor, kalkabiliyor. Biz eğer bunu (İstanbul Havalimanı'nı) açmamış olsaydık, bundan sonra zaten Atatürk Havalimanı slotları geri çevirmeye başlayacaktı. Şu anda yeni havalimanından 400-500 noktaya da direkt uçuş bağlayabilirsiniz."

İki havalimanının aktif kullanılamayacağının basit bir araştırmayla dahi öğrenilebileceğini dile getiren Ersoy, Atatürk Havalimanı taşınırken turizmi de ilgilendirdiği için hem Türk Hava Yollarını hem de hava trafiğini yakından takip ettiğini söyledi.

Bakan Ersoy, İstanbul Havalimanı açılırken iki havalimanının da kullanıldığı test uçuşlarının yapıldığını ve hava koridorlarının çakışması nedeniyle bu uçuşların en fazla 16-20 uçuşla sınırlandırılmak zorunda kalındığını sözlerine ekledi.

Bakan Ersoy'dan Atatürk Havalimanı değerlendirmesi; 'İhtiyaç yok'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ali ~ 2 yıl önce
Yaz geldi sn bakan.."ben aşılıyım"maskeleri hazırmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Luna ~ 2 yıl önce
Laflarin tamami eksik bilgiyle soylenmis maalesef, Istanbul havalimaninda 6 degil 5 pist var, ayni anda 6 degil sadece 2 ucak indirebilirsiniz, meydanin yeri surekli dusuk gorus sartlari na ve yan ruzgara maruz kalmaya musait, sorun mu cok degil ama rsik mi evet risk. Dunyanin hemen tum meydanlarina ucmus bir insan olarak dunyanin en bumpy taksi yollarina sahip oldugunu soyleyebilirim ( ucuz iscilik). Yolcular korukten terminale deli gibi yurumek zorunda, buyuk havalimanlarinda makinistsiz trenlet vardir, alir 2 dakikada goturur yolcuyu, bizde yuru babam yuru. Havalimaninin etrafinda 3-5 otel bile yok, son kar yagisinda insanlar kartonlarin ustunde yatmak zorunda kaldi. Daha da konusulur ama simdilik yeter. Artik dogmus bogmaya gelmez, ama AHL'yl bari birakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YURTTAŞ ~ 2 yıl önce
Bütün üstün zekâlılar, devlete akıl veren allameler hep buraya toplanmışlar boş boş konuşup duruyorlar. İyi o halde devleti de siz idare edin, iyi sallamalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aile ~ 2 yıl önce
Bir havayolunu işletemeyecek kadar beceriksiz bir ailenin ferdi olarak çok şey biliyormuşun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖKTÜRK ~ 2 yıl önce
Gördük gecen fırtınada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRAVO ~ 2 yıl önce
Havacılığa bu kadar hakimsen,bildiklerini kardeşine aktarsaydın da ,batmasaydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
İkisine ayni anda iniş yapılanıyor diye, bundan 70 yıl önce yapılan alanı yık:)))adamlar, algı operasyonunun öncüsü,lideri...ikinci havalimanını yanlış yere yaptık demektense,bu şekilde bir açıklama yap...MİLLET AĞAÇ KESİP HAVALİMANI YAPAR,BUNLAR HAVALİMANI YIKIP PARK YAPIYOR....AHAHAHAHAHAHAHAHAH...bak vallahi dünyada başka örneği yok!!!Sorun zatı şahaneye, Londra kaç havalimanı var, Paris'te kaç????Kendi havayolunu isletemeyip batıran adama yaptırdıkları açıklamaya bak!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enginar ~ 2 yıl önce
Atatürk havalimanında aynı anda 3 pistten 1'i kulkanılabiliyordu, İstanbul havalimanında da aynı anda 5 pistten 3'ü kullanılabiliyor. Atatürk havalimanının 1 pisti açık kalmaya devam edecek yani sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19 Mayıs ~ 2 yıl önce
Gelecek 100 yıl esas bu zihniyete ihtiyaç olmayacak ama Atatürk havalimanı eski günlerine elbet kavuşacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6 ~ 2 yıl önce
Sağdan say 5 soldan say yine 5. 6 ncı pist gizli pist galiba.5 pistide kuzey Güney yaparsan tabiki Atatürk 35/17 pistini kullanamazsın.En az ikisini hakim rüzgarın 05/23 olduğu istikamette yapsaydınız problem olmazdı.Dünyada 5 tane pisti olupta hepsinin aynı istikamette olan tek meydan burası.Diğerleri işi bilmediklerinden alternatifli pistler yapmışlar.Tabi amaç Atatürk 17/35 pistini etkisiz hale getirmekse plan tutmuş!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000