10 Haziran 2021, Perşembe 12:13:42

Bakan Ersoy seyahat kısıtlamaları hakkında açıklama yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ile Rusya arasında devam eden seyahat kısıtlamalarıyla ilgili görüşmeler dair açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "Görüşmeler olumlu gidiyor. Ruslar yerinde tespit yapacak" ifadelerini kullandı.
  • Paraları,vergileri,kredileri betona,yandaşa,araplara,afrikalılara,gösterişe,lükse saç milleti 40 yıl ağır borca sok sonra elalemin dövizine,turistine muhtaç hale gel,kapılarına git,maskeli,aşılı insanlarla muhtap olacaksınız diye onursuzca sözler ver adeta dilencilik yap sonra Türkiye çok gelişti,ekonomi çok iyi,kimseye ihtiyacımız yok,bizi kıskanıyorlar,korkuyorlar diye hikayeler anlat da yiyen çok maalesef. Ve de Türkiye,başka konularda da avrupa kriterlerini yakalasın,insan hakları,fırsat eşitliği,adalet,hukuk,düzen,nizam gibi...
  • Adamlar senin ülkene gelip seni kontrol ediyorlar. Biraz gururunuz olsun.
  • Adam resmen yalvariyor.
  • Gelmeyecekler. Putin göndermeyeceeekkkkk Boşuna kimse beklemesin 2021 de pert....

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya'nın korona virüs sebebiyle Türkiye'ye uyguladığı tedbirlerin kaldırılmasına yönelik temasların sürdüğünü belirterek, "Görüşmeler olumlu gidiyor. Ruslar ziyaret programı istediler, programı verdik. Randevu bekleniyor. Biz turizmle ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren notlarımızı paylaştık. Ruslar yerinde tespit yapacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ortak basın açıklaması öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya'nın korona virüs nedeniyle Türkiye'ye getirdiği kısıtlamanın kaldırılmasına ilişkin görüşmelerin olumlu gittiğini belirten Ersoy, "Ruslar ziyaret programı istediler, programı verdik. Randevu bekleniyor. Biz turizmle ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren notlarımızı paylaştık. Ruslar yerinde tespit yapacak" dedi.

"Şu ana kadar 8'den fazla ülke ile görüşme sağlandı"

Avrupa ülkeleri ile yapılan görüşmelerin de sürdüğünü belirten Bakan Ersoy, "Bütün ülkelerle bizim Sağlık Bakanlığı yetkilileri, onların Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 'Covid yönetim merkezleri' diyelim onlarla mutabakat sağlıyoruz. Her iki heyeti düzenli olarak defalarca görüştürüyoruz. Herkesin karşılıklı soruları oluyor, sorular cevaplanıyor. O aşamalar geçiliyor şu anda. Olumlu gidiyor hepsi. Şu ana kadar 8'den fazla ülke ile görüşme sağlandı. Avrupa ülkeleri de hızlandı. Fransa ile de başlıyor şimdi. Hollanda, Belçika hepsiyle görüşme olacak. Önce sağlık birimlerinin mutabakatı sağlanıyor. AB kendi içinde karar verme aşamasında yeni yeni alıyor kararlarını. Avrupa dışı ülkeler de uyum sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Avrupa kriterlerine geldi"

Türkiye'nin vaka sayısında Avrupa kriterlerine geldiğini kaydeden Bakan Ersoy, her ülkenin kriterinin de farklı olduğunu belirterek, "Avrupa'nın tek bir kriteri yok. Biri diyor 'yüz binde 50, diğeri 40.' Bir ülke diyor ki 'bu yetmez mutasyon'. Her ülkenin kendine ait kuralları var. AB ortak karar almıyor. Tavsiye kararı alıyor sadece. Avrupa dışı ülkelerde her ülke kendi kararını kendi alıyor. O yüzden tek tek görüşülüyor ülkelerle" şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy, Rus heyetin ziyaretinin ardından verilerin Rusya devleti ile paylaşılacağını, bu veriler ışığında Rusya'nın uçuşları yeniden başlatmaya karar vereceğini kaydetti. Geçen sezon verilen 'tatil kredisinin' bu yıl olup olmayacağına ilişkin de Ersoy, "Gündeme gelebilir ama geçen sene çok büyük bir talep olmadı kredilere. Herkes sonuçta kendi bankasıyla kendi kartını kullanıyor" dedi.

Halk plajlarının sayılarının arttığını ifade eden Ersoy şunları söyledi:

"Halk plajlarının şu an sayısı 7'ye çıktı. Önümüzdeki sene çok daha fazla açacağız. Her bölgede açacağız. Şu anda 4'tü 7'ye çıktı, önümüzdeki sene 7'yi 14'e çıkartacağız. Bunların girişleri ücretsiz oluyor, hizmet standardı da beş yıldızlı oluyor. Halktan olumlu tepki alıyoruz, sayılarını çoğaltacağız."

Bakan Ersoy seyahat kısıtlamaları hakkında açıklama yaptı

Yorumlar

bırak bu işleri ~ 3 yıl önce
Paraları,vergileri,kredileri betona,yandaşa,araplara,afrikalılara,gösterişe,lükse saç milleti 40 yıl ağır borca sok sonra elalemin dövizine,turistine muhtaç hale gel,kapılarına git,maskeli,aşılı insanlarla muhtap olacaksınız diye onursuzca sözler ver adeta dilencilik yap sonra Türkiye çok gelişti,ekonomi çok iyi,kimseye ihtiyacımız yok,bizi kıskanıyorlar,korkuyorlar diye hikayeler anlat da yiyen çok maalesef. Ve de Türkiye,başka konularda da avrupa kriterlerini yakalasın,insan hakları,fırsat eşitliği,adalet,hukuk,düzen,nizam gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezillik ~ 3 yıl önce
Adamlar senin ülkene gelip seni kontrol ediyorlar. Biraz gururunuz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 3 yıl önce
Adam resmen yalvariyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
))) ~ 3 yıl önce
Gelmeyecekler. Putin göndermeyeceeekkkkk Boşuna kimse beklemesin 2021 de pert....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000