16 Mayıs 2020, Cumartesi 19:11:53

Bakan Ersoy; 'Mayıs sonunda iç hat uçuşları başlayabilir'

Uçuşların ne zaman yeniden başlayacağı bir süredir merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, verilere göre yurt içi uçuşların mayıs ayı sonunda başlayabileceğini söyledi. Bakan Ersoy, "Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar" ifadelerini kullandı.
  • şimdiye kadar nicin Istanbul %60 Corona vakası var dendı de bunun ne kadarı kadın .erkek .cocuk. yaslı sınıflandırması yapılıp yayınlanmadı her aksam basıt excell tabloları yayınlıyorsunuz. cogu bılım adamı bu bılgılerın dogrulugunu teyıd etmıyor. Kuzey Avrupa Norvecten tut Ukrayna cEKYA Hırvatıstan Slovakya . Avusturya .Yunanıstan Bulgarıstan Surıye taa Yemene kadar Corona yok veya cok az. Turkıyede her ay hastanelerde Tuberkuloz. Astım .Kua . Cıger solunum yetmezlıgınden bır cok vatandasımız oluyor hastane bunların hepsıne CORONA mı raporu yazıyor. neden Turkıyede bu kadar fazla.baska bır bılınmezlık mı var. Bakanlık net bır acıklama yapmalı .
  • Butun Avrupa dun sokaklarda evde "kalı protesto ettı" Yunanıstan plajları actı. şu artık gercek. evde uzun muddet karantınada kalmak vırus bagısıklıgını yok edıyor. bu virus bizim vucudumuzda olacak .kendı antıkorlarımız onu nla bırlıkte savasarak onu yok edeceek taa ki aşı bulununcaya kadar. insanları eve tık . işleri kapat işsızlık parasızlık cıg gıbı buyusun mıllet banka kuyruklarında devlet ten para beklesın nereye kadar. dun gorduk Amerıkan halkı valının yasaklarını dınlemedı maskesız plajlara akın etti sonra valı geldı kendı ellerıyle plajda yatanlara maskdagıttı. yeter yahu . bıakınınsanlar kendını korusun. saglam ınsanları karantınaya almak neyın nesı .vebalı. cuzzamlı .hastalıklı ınsanları karantınaya alırdınız. saglamları degıl
  • Şimdiye kadar süper ekonomi uçuyoruz kaçıyoruz diye papağan gibi tekrarlayanlar sağlık için önlemlerin devam etmesini söyleyenlere ekonomi kaldırmaz demeye başladılar. E hani uçtuk kaçtık süperdik. Karar verin ekonomimiz iyi mi kötü mü? Buyrun açın bakalım otellerinizi nasıl altından kalkacaksınız.
  • Yandaslar biseylerini kurtarma derdinde,sanirim gurbetcilerin 70% bundan sonra zaten arabadan gider turkiyeye,ilerde ucak bileti 3misli olucak bir aile avrupada o paraya zaten iyi bir araba aliyor,hangi enayiyi bulucaksinizda ucuracaksiniz.
  • Eli kulağında hazır kıta 2. Nci dalga gelmeye müsaitken, bu tür rahatlamalardan sonra ve sonrasındaki vahim tabloyu kimler kaldıracak?
  • Yurtdışında hiç ama hiç Türkiyenin adı geçmiyor Avrupa bu yıl İspanya adalarını tercih ediyor. Şimdi şaşırçanız ama covid için degil insanlar korkuyor Türkiyeye gelmeye diktatörlük var diye malesef.
  • turizm sezonu, sertifika vs diyorlar - yurtdisi ucuslar ne olacak peki? Bence de acilmasi riskli ama ne yapmaya calistiklarini anlamadim.
  • Ne yazık ki yeni bir salgın dalgası daha geliyor demektir. Ne aceleniz var? İlla otellerimi açacağım diye bu yapılanlar kabul edilebilir mi? Komada olan turizmi öldürmeye niyetli sayın bakan. Yapmayın yazıktır günahtır. Biraz olsun üfürükçü hacı hocaya gösterdiğiniz saygıyı bilime ilime gösterin.
  • Sokağa çıkma yasağına rağmen günlük 1600-1700 lerde gidiyor iken birde yurtdışından turizm açılırsa durum ne olur acaba diye düşünmekten yoksunmu bu insanlar. Akledemiyorlarmı.
  • Keşke her şey düzelse de işimize başlayabilsek bir an önce diyorum ama bir yandan da korkuyor insan ister istemez çünkü vakalar halen yüksek.

Uçuşların ne zaman yeniden başlayacağı bir süredir merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, verilere göre yurt içi uçuşların mayıs ayı sonunda başlayabileceğini söyledi. Bakan Ersoy, "Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle İnşallah turizm başlar" ifadelerini kullandı.

NTV’de soruları yanıtlayan Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

* Bodrum Kalesi A’dan Z’ye restore edildi. Surda yeni yerler keşfedildi, restorasyondan geçirdik. Haziran sonunda restorasyonu tamamlayıp ziyarete açacağız.

* Önceki tanıtımlar virüs sonrası çıkışımızı hızlandıracak. Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz. Haziran ortalarından sonra dış turizm trafiği başlar.

* Yeni kurallar için sertfikasyon programı başlattık. Sertifikasyon programı düzenli denetimi içeriyor. Denetim, eğitim, maske ve mesafe kurallarını içeriyor. İşletmelerin sertifikasyonu olup olmadığı görülebilecek. Denetimi içeren bu programa gönüllü işletmeler katılacak.

* Kurallara ilaveler de gelebilir, azaltmalar da olabilir. Haziran başında test merkezleri açılacak.

* Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar.

* Verilere göre yurt içi uçuşlar mayıs sonunda başlayabilir.

Bakan Ersoy; 'Mayıs sonunda iç hat uçuşları başlayabilir'

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Sadi ~ 4 yıl önce
şimdiye kadar nicin Istanbul %60 Corona vakası var dendı de bunun ne kadarı kadın .erkek .cocuk. yaslı sınıflandırması yapılıp yayınlanmadı her aksam basıt excell tabloları yayınlıyorsunuz. cogu bılım adamı bu bılgılerın dogrulugunu teyıd etmıyor. Kuzey Avrupa Norvecten tut Ukrayna cEKYA Hırvatıstan Slovakya . Avusturya .Yunanıstan Bulgarıstan Surıye taa Yemene kadar Corona yok veya cok az. Turkıyede her ay hastanelerde Tuberkuloz. Astım .Kua . Cıger solunum yetmezlıgınden bır cok vatandasımız oluyor hastane bunların hepsıne CORONA mı raporu yazıyor. neden Turkıyede bu kadar fazla.baska bır bılınmezlık mı var. Bakanlık net bır acıklama yapmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 4 yıl önce
Butun Avrupa dun sokaklarda evde "kalı protesto ettı" Yunanıstan plajları actı. şu artık gercek. evde uzun muddet karantınada kalmak vırus bagısıklıgını yok edıyor. bu virus bizim vucudumuzda olacak .kendı antıkorlarımız onu nla bırlıkte savasarak onu yok edeceek taa ki aşı bulununcaya kadar. insanları eve tık . işleri kapat işsızlık parasızlık cıg gıbı buyusun mıllet banka kuyruklarında devlet ten para beklesın nereye kadar. dun gorduk Amerıkan halkı valının yasaklarını dınlemedı maskesız plajlara akın etti sonra valı geldı kendı ellerıyle plajda yatanlara maskdagıttı. yeter yahu . bıakınınsanlar kendını korusun. saglam ınsanları karantınaya almak neyın nesı .vebalı. cuzzamlı .hastalıklı ınsanları karantınaya alırdınız. saglamları degıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuyoruz ~ 4 yıl önce
Şimdiye kadar süper ekonomi uçuyoruz kaçıyoruz diye papağan gibi tekrarlayanlar sağlık için önlemlerin devam etmesini söyleyenlere ekonomi kaldırmaz demeye başladılar. E hani uçtuk kaçtık süperdik. Karar verin ekonomimiz iyi mi kötü mü? Buyrun açın bakalım otellerinizi nasıl altından kalkacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Yandaslar biseylerini kurtarma derdinde,sanirim gurbetcilerin 70% bundan sonra zaten arabadan gider turkiyeye,ilerde ucak bileti 3misli olucak bir aile avrupada o paraya zaten iyi bir araba aliyor,hangi enayiyi bulucaksinizda ucuracaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak kolaylık ~ 4 yıl önce
Yakıt fiyatları da iyice ucuzladı, araba 6 depo yaksa, 500 x 6 = 3000 TL eder 2000TL de yeseler, 5000 TL ye mal olur yolculuk x 2 dönüş masrafıyla birlikte 10.000TL. 10.000/4= 2500TL kişi başı masraf. Uçak zaman tasarrufu ve en önemlisi güvenli yolculuk imkanı sunar. Bence uçak yine tercih edilir. En başta insanların Korona takıntısından kurtulması lazım...
Cevap ~ 4 yıl önce
Aslında iyi de olur. Havalimanlarında almancılar eksilir.
Kim sorumlu olacak? ~ 4 yıl önce
Eli kulağında hazır kıta 2. Nci dalga gelmeye müsaitken, bu tür rahatlamalardan sonra ve sonrasındaki vahim tabloyu kimler kaldıracak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık lütfen ~ 4 yıl önce
Canım iyi güzel söylüyorsun da japonya devleti değiliz trilyon dolar yardım bütçesi çıkart hiçbirimiz uçmayalım evde ailemizle tatil yapalım var mı öyle bir bolluk? Tedbire dikkat ederek hayatı sürdüreceğiz ekonomi kaldırmıyor artık bu yükü. Virüs öldürmezse insanlar parasızlıktan ve işsizlikten ölecek yoksa.
Mantık lütfen'e ~ 4 yıl önce
İyi de bu ülkeyi yönetenler ekonomi çok iyi,herkes bize gıpta ediyor,imf'ye bile borç verdik,kimseye ihtiyacımız yok diye atıp tutuyordu, hani ne oldu?
Mantığını seveyim ~ 4 yıl önce
Canım hastahanede entübe olanlara söyle bunları. Hepsi de tedbirsiz değildi... Kolay geliyor düşüncesi size.
Turist ~ 4 yıl önce
Yurtdışında hiç ama hiç Türkiyenin adı geçmiyor Avrupa bu yıl İspanya adalarını tercih ediyor. Şimdi şaşırçanız ama covid için degil insanlar korkuyor Türkiyeye gelmeye diktatörlük var diye malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi oradan ~ 4 yıl önce
Diktatör olacak sen böyle boş boğazlık yapacan öylemi diktatör arıyorsan 9 seçim kaybedip gitmeyenlere bak...
Turiste ve onun gibi düşünenlere ~ 4 yıl önce
O parti bu parti demiyorum geçin bunları,her bir karış toprağı ecdad kanı ile sulanmış bu memleket sen ve senin gibi akıl fukarası düşmanları oldukça toprağa düşmüş her bir şehit belkide aldığı yaradan daha fazla acı çekiyor .Sen şehit oğlusun incitme, yazıktır, atanı. Nerede kaldı bu bilinç ne için var bu mısralar ucuz siyaset yapmayın tepki sandıkta verilir temsilden sonrası memleket meselesidir bir sonraki sandığa kadar.
onlardabiliyorda ~ 4 yıl önce
akpliler bile parti değiştiremiyor artık korkudan tam bir stockolm sendromu
yurtdisi ~ 4 yıl önce
turizm sezonu, sertifika vs diyorlar - yurtdisi ucuslar ne olacak peki? Bence de acilmasi riskli ama ne yapmaya calistiklarini anlamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor ~ 4 yıl önce
Ne yazık ki yeni bir salgın dalgası daha geliyor demektir. Ne aceleniz var? İlla otellerimi açacağım diye bu yapılanlar kabul edilebilir mi? Komada olan turizmi öldürmeye niyetli sayın bakan. Yapmayın yazıktır günahtır. Biraz olsun üfürükçü hacı hocaya gösterdiğiniz saygıyı bilime ilime gösterin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni vaka sayısı ~ 4 yıl önce
Sokağa çıkma yasağına rağmen günlük 1600-1700 lerde gidiyor iken birde yurtdışından turizm açılırsa durum ne olur acaba diye düşünmekten yoksunmu bu insanlar. Akledemiyorlarmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 4 yıl önce
Keşke her şey düzelse de işimize başlayabilsek bir an önce diyorum ama bir yandan da korkuyor insan ister istemez çünkü vakalar halen yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000