26 Haziran 2020, Cuma 15:21:27

Bakan Ersoy; " Havalimanlarına 'Test Center'lar kuracağız "

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun davetiyle online (çevrim içi) gerçekleşen video konferans programına konuk oldu.
  • Test Center de kurun

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun davetiyle online (çevrim içi) gerçekleşen video konferans programına konuk oldu. Ersoy, havalimanlarına “Test Center”lar kuracaklarını, bu merkezler sayesinde 2 ile 3 saat içerisinde Kovid-19 testi yapılacağını açıkladı.

Tesislerde pozitif vaka çıkarsa ne yapılacak?

Hava trafiğini artırmak için belli kabullerin olduğunu hatırlatan Ersoy, “Tesislerde pozitif vaka çıkarsa ne yapılacak? Hastane süreçleri nasıl işleyecek? Yabancı yolcuların hastane masrafları nasıl karşılanacak? gibi soruların cevaplarını hem Bilim Kurulu hem de Sağlık Bakanlığıyla iştira ederek çözüm bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Havalimanlarında Kovid-19 test merkezleri kurulacak”

Ayrıca yabancı turistler için özel bir sigortayı sigortacılarla birlikte hayata geçirdiklerini belirten Ersoy, bu sigortanın 2 ile 7 bin avroluk olarak hazırlandığını ve turistlerin sağlık giderlerini karşılamaya yönelik olduğunu söyledi. Havalimanlarına “Test Center”lar kuracaklarını ifade eden Ersoy, bu merkezler sayesinde 2 ile 3 saat içerisinde Kovid-19 testi yapılacağını kaydetti ve ekledi: “Avrupa ülkelerinden bize talep edilen ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Onların yeni istekleri olursa biz de çözüm önerisi bulmaya devam edeceğiz. Bu süreci olumlu olarak yönetmeye devam edeceğiz. Kaldığımız yerden turizme devam edeceğiz.”

Bakan Ersoy; " Havalimanlarına 'Test Center'lar kuracağız "

Yorumlar

Engine ~ 4 yıl önce
Test Center de kurun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000