04 Şubat 2015, Çarşamba 14:11:08

BAKAN ÇELİK YAKIT DESTEĞİNİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı yakıt desteği ayrıntıları sosyal medya üzerinden paylaştı.
  • Iki aylik tesvigin hicbir yarari olmaz bu aylarda kimse gelmez
  • Konma-konaklama ücretleri düşürüisün. Yolcudan alınan alan vergilerinde indirim verilsin. Hatta olmadi evlerde misafir edelim.
  • Amac daha çok turisti buraya getirmek değilmi. Bence burada devreye thy girmeli fiyat avantajı sağlamalı o bölgelere çok sayıda ek sefer koymalı. Taşınacak çok turist var.
  • Fakirleşen yabancıya ve zengin yerliye hazineden yardım ! Fakir yerliye.........................
  • TK ya da bu destek verilecek mi? Teşvik sadece yabancı tasıyıcılara verilirse THY baktakanmış olur.
  • Rusyaya zaten avrupa ambargoyu koymus ! Vize vermiyorlar arti rublenin euro karsisinda degeri kalmadi ... Ruslarin Turkiye disinda gidicek bir yeri yok ! Belki bu az uculan hatlara sefer artirmak icin tesvik olabilir ...
  • Şirketlerin bu yardıma çokmu ihtiyacı var anlayamadım , Kel alaka ama bikerede göremedim bütün zenginlerin , şirketlerin ortak bi platformda Fakir fıkara için yardım topladıklarını . Fakirlerde bizim insanımız onlarınkide can :/ yakıt yardımı yerine insancıklara yardım edin
  • Yani bu herkimin aklıysa yapılan doğru birşey değil de bari uçak başına değil de yolcu başına destek verilirse belki birşeye yarar mı diyeceğimde ? Ondan bile şüpheliyim.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, önümüzdeki 2 ay, seyahat acentelerinin organizasyonunda, İran, Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) yaşadığı ekonomik sıkıntının turizm sektörüne yansımaması için söz konusu ülkelere ek yakıt desteği verileceği ve tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlanacağına ilişkin açıklamasının detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Çelik, paylaşımında, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Rusya ve İran'ın ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini belirtti.

Söz konusu ülkeler açısından Türkiye'nin önemli bir turizm destinasyonu olduğu kadar, bu ülkelerin de Türkiye için önemli bir turizm gelir kaynağı olduğunu ifade eden Çelik, bu ülkelerde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler nedeniyle erken rezervasyonlarda azalma ve iptaller görülmeye başlandığını bildirdi.

Bu durumun turizm sektörü açısından olumsuzluklara yol açacağı hususunu gözönünde bulundurarak sektörden gelen talepleri dikkate almak suretiyle sektöre yönelik iki temel konuda acil destek ve yardım içerikli bir paket hazırladıklarını ve Başbakan Davutoğlu'na arz ettiklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 2 ay seyahat acentelerinin organizasyonunda bu ülkelerden (İran ve Rusya) ülkemize gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verilecek. Bu iki ülkenin yanı sıra BDT ülkeleri Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna'dan gelen yolcu uçakları da bu fırsattan yararlanabilecek. Sektöre ikinci müjdemiz ise hazine destekli kefalet sistemi kapsamında teminat sıkıntısı çeken firmalara kredi garanti fonu tarafından kefalet desteği sağlanarak bu firmaların finansmana erişimleri kolaylaştırılmaktadır. Yapılan düzenleme ile Rusya'da yaşanan bu durumun turizm sektörü üzerindeki etkilerini en aza indirmek amacıyla, kredi garanti fonu aracılığıyla kullandırılan hazine destekli kredi kefaletinden tur operatörlerinin de yararlanabilmelerinin önü açılmıştır. Atılan adımların hem ülkemiz hem turizm sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

BAKAN ÇELİK YAKIT DESTEĞİNİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iki aylik tesvigin hicbir yarari olmaz bu aylarda kimse gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşvik şart ~ 9 yıl önce
Konma-konaklama ücretleri düşürüisün. Yolcudan alınan alan vergilerinde indirim verilsin. Hatta olmadi evlerde misafir edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy mania ~ 9 yıl önce
Amac daha çok turisti buraya getirmek değilmi. Bence burada devreye thy girmeli fiyat avantajı sağlamalı o bölgelere çok sayıda ek sefer koymalı. Taşınacak çok turist var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Fakirleşen yabancıya ve zengin yerliye hazineden yardım ! Fakir yerliye.........................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ya TK ya ~ 9 yıl önce
TK ya da bu destek verilecek mi? Teşvik sadece yabancı tasıyıcılara verilirse THY baktakanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rusyaya zaten avrupa ambargoyu koymus ! Vize vermiyorlar arti rublenin euro karsisinda degeri kalmadi ... Ruslarin Turkiye disinda gidicek bir yeri yok ! Belki bu az uculan hatlara sefer artirmak icin tesvik olabilir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamadım ~ 9 yıl önce
Şirketlerin bu yardıma çokmu ihtiyacı var anlayamadım , Kel alaka ama bikerede göremedim bütün zenginlerin , şirketlerin ortak bi platformda Fakir fıkara için yardım topladıklarını . Fakirlerde bizim insanımız onlarınkide can :/ yakıt yardımı yerine insancıklara yardım edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimin aklıysa ~ 9 yıl önce
Yani bu herkimin aklıysa yapılan doğru birşey değil de bari uçak başına değil de yolcu başına destek verilirse belki birşeye yarar mı diyeceğimde ? Ondan bile şüpheliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000