02 Mart 2017, Perşembe 09:41:48

Bakan Avcı'dan yakıt desteği açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Şu anda yakıt desteği alacak havaalanlarımız, Gazipaşa Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Milas Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta, Eskişehir, Ordu Giresun, Samsun ve son ilaveler de Erzurum ve İstanbul Sabiha Gökçen'dir." dedi.
  • EDREMITTTTTTT
  • Sevgili bakanım zaten uçakların yakıtından ötv kdv yok birde yakıt desteği tamam oluyormu böyle bu millet çalışsın çabalasın vergi ödesin ve turist gelecek diye uçak firmallarına paraları peşkeş çekin yeryüzünde başka bir ülke varmı bu durum yok ya otobüs firmalarına ne demeli onların günahı ne haksız rekabeti teşvik etmiş olmuyormu nasıl bir adalet
  • 2016 da,doğu,anadolu,da 27.900.yolcu,ile dış,hat,1.021.703 yolcu,iç hat,yolcusu,olan elazğ,ı unutmayın...not,doğu,anadoludaki en fazla ,dış,hat yolcu,trafiği ,elazığ,dadır.
  • ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, ISPARTA GİBİ NEREDEYSE HİÇ UÇUŞ OLMAYAN YERLERE YAKIT DESTEĞİ VAR AMA SİVAS, KAYSERİ, ADANA gibi yerlere yok. Kafanız güzel vallahi.
  • Şırnak niye yok? Şırnak yılda 10 milyon turist çekiyor ama koymamışlar! yuh! Çok lazım!
  • Asil sizin yakitiniz coktan bitti az kaldi papatya gibi acacagiz sayenizde baharda
  • tmm işte buuu turizm bu sene patlama olur hatat otellerde yer kalmazsa sahillere çadır kurulur!
  • Arkadas benim parami niye dagitiyorsun millete tatil yapsin diye? Elalem tatil yapsin parasi benim cebimden ciksin, sonra o parayla kendine cipler evler alan turizmci yerli turisti esek gormeye devam etsin adam yerine koymasin. Hep asiri ekmek tuketmekten oluyor bunlar.
  • Kütahya var Eskişehir var Kocaeli yok,yuh bee.Maksat SAW'ın hortumu kesilmesin.
  • Cebinizden çıkmıyor nasıl olsa bizim dünya rekorlu vergilerimizden(pasaport, otomobil,benzin vs) çıkıyor.Dağıtın bakalım sonra nasıl ödeyeceğiz bu ödediklerinizi?

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Şu anda yakıt desteği alacak havaalanlarımız, Gazipaşa Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Milas Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta, Eskişehir, Ordu Giresun, Samsun ve son ilaveler de Erzurum ve İstanbul Sabiha Gökçen'dir." dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret eden Bakan Avcı, ziyaret çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Avcı, turistleri taşıyan uçaklara yakıt desteği ile ilgili geçen yıl başlatılan düzenlemeyi hatırlatarak, "Geçen yıl 7 havaalanına turist getiren charter uçaklara, uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Ayrıca 200’ü geçen, 200’den fazla turist getiren charter uçaklara da yüzde 30 fazlasıyla 7 bin 800 dolar yakıt desteği veriyorduk. Bu yıl desteğimizin kapsamını biraz daha genişlettik. Sadece charter uçaklarına değil, aynı zamanda birçok havaalanımız için tarifeli uçaklara da yakıt desteği vermeye başladık." diye konuştu.

"Bu yıl Eskişehir, Samsun, Ordu ve Trabzon havaalanlarını da yakıt desteğine dahil ettik." diyen Bakan Avcı, son Bakanlar Kurulu karar ile Sabiha Gökçen ve Erzurum havaalanlarının da bu kapsama alındığını belirtti.

Bakan Avcı, "Sabiha Gökçen sadece charter uçakları için Erzurum ise hem charter hem de tarifeli uçuşlarda bu destekten faydalanabilecek. Şu anda yakıt desteği alacak havaalanlarımız, Gazipaşa Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Milas Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta, Eskişehir, Ordu Giresun, Samsun ve son ilaveler de Erzurum ve İstanbul Sabiha Gökçen'dir." ifadesini kullandı.

Yapılan teşvik çalışmasının hem yerli hem de yabancı tur operatörleri tarafından çok yararlı olduğunu ve geçen yıl olumlu etkilerinin görüldüğünü anlatan Bakan Avcı, "Ama bunun dışında da bizim sektöre sağladığımız pek çok başka destekler de var. Özelikle sektörde çalışan işletmelerin kredi borçlarının ertelenmesi, yeniden yapılandırılması ve vergi borçlarının yapılandırılması gibi pek çok desteği de geçen yıl uyguladık. Önümüzdeki yıllarda da uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Avcı, bu yıl 2016 yılına göre özellikle Rusya pazarında ciddi bir toparlanma olduğunu, 2016’ya göre çok daha iyi bir turizm mevsimi geçirmeyi ümit ettiklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından Vali Baruş, Bakan Avcı'ya, Bolulu kadınlar tarafından yapılan el işi hediyeyi taktim etti.

Bakan Avcı'dan yakıt desteği açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

BALIKESIR ÜVEYMI ~ 7 yıl önce
EDREMITTTTTTT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 yıl önce
Sevgili bakanım zaten uçakların yakıtından ötv kdv yok birde yakıt desteği tamam oluyormu böyle bu millet çalışsın çabalasın vergi ödesin ve turist gelecek diye uçak firmallarına paraları peşkeş çekin yeryüzünde başka bir ülke varmı bu durum yok ya otobüs firmalarına ne demeli onların günahı ne haksız rekabeti teşvik etmiş olmuyormu nasıl bir adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vertetilli ~ 7 yıl önce
2016 da,doğu,anadolu,da 27.900.yolcu,ile dış,hat,1.021.703 yolcu,iç hat,yolcusu,olan elazğ,ı unutmayın...not,doğu,anadoludaki en fazla ,dış,hat yolcu,trafiği ,elazığ,dadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAHAHA ~ 7 yıl önce
ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, ISPARTA GİBİ NEREDEYSE HİÇ UÇUŞ OLMAYAN YERLERE YAKIT DESTEĞİ VAR AMA SİVAS, KAYSERİ, ADANA gibi yerlere yok. Kafanız güzel vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şırnak ~ 7 yıl önce
Şırnak niye yok? Şırnak yılda 10 milyon turist çekiyor ama koymamışlar! yuh! Çok lazım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskiakpli ~ 7 yıl önce
Asil sizin yakitiniz coktan bitti az kaldi papatya gibi acacagiz sayenizde baharda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 7 yıl önce
tmm işte buuu turizm bu sene patlama olur hatat otellerde yer kalmazsa sahillere çadır kurulur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para? ~ 7 yıl önce
Arkadas benim parami niye dagitiyorsun millete tatil yapsin diye? Elalem tatil yapsin parasi benim cebimden ciksin, sonra o parayla kendine cipler evler alan turizmci yerli turisti esek gormeye devam etsin adam yerine koymasin. Hep asiri ekmek tuketmekten oluyor bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
16 nisan ~ 7 yıl önce
Kütahya var Eskişehir var Kocaeli yok,yuh bee.Maksat SAW'ın hortumu kesilmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjix ~ 7 yıl önce
Cebinizden çıkmıyor nasıl olsa bizim dünya rekorlu vergilerimizden(pasaport, otomobil,benzin vs) çıkıyor.Dağıtın bakalım sonra nasıl ödeyeceğiz bu ödediklerinizi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000