01 Nisan 2009, Çarşamba 08:36:19

Bakan Atalay'dan ELT açıklaması

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı, Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurulunda anıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gündem dışı söz alarak, kaza sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
  • Kazada ölen Tüm Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bakanın araştıracağız dediği şeyler yine sivil havacılık genel müdürlüğünün üstün başarısı ile sümen altı edilip, olay kapatılır, 6 insanımız öldüğü ile kalır yine. Bırakın 6 insanı 57 insan öldü geçen sene Isparta'da 1-2- ay sonra uçağın sahibi olduğu firmaya SHGM başka bir isim ile uçuş izni verdi. Kimse kendisini kandırmasın. Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar kolay yetişmiyor.

Sözlerine, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır dileyerek başlayan Atalay, Yazıcıoğlu'nun ''değerli bir insan'' olduğunu ifade etti.

Acılarının büyük olduğunu kaydeden Atalay, kaza haberini, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'den saat 16.00'da aldığını bildirdi.

Atalay, ilk başta, kazanın olduğu yer konusunda iyi bir tanımlama bulunmadığını, bilgi karışıklığı yaşandığını kaydetti. Olayın ciddiyeti ve hayati tehlikenin bulunduğu anlaşılınca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla yaptıkları toplantı sonucu, olay yerine gitme kararı aldığını ifade eden Atalay, saat 02.00'de Göksun'a ulaştığını ve koordinasyonu devraldığını belirtti. Atalay, saat 04.00'de de aramaların yapıldığı bölgeye gittiğini söyledi.

Konuyla ilgili siyasi partilerin Meclis Araştırma önergesi verdiğini anımsatan Atalay, araştırma komisyonunun kurulmasından sonra da konuyu bütün detaylarıyla değerlendireceklerini, teknik bilgiler sunacaklarını belirtti.

 

Bakan Atalay'dan ELT açıklaması

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kazada ölen Tüm Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bakanın araştıracağız dediği şeyler yine sivil havacılık genel müdürlüğünün üstün başarısı ile sümen altı edilip, olay kapatılır, 6 insanımız öldüğü ile kalır yine. Bırakın 6 insanı 57 insan öldü geçen sene Isparta'da 1-2- ay sonra uçağın sahibi olduğu firmaya SHGM başka bir isim ile uçuş izni verdi. Kimse kendisini kandırmasın. Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar kolay yetişmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000