05 Haziran 2017, Pazartesi 13:13:03

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı değerlendirmesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul 3. Havalimanının hizmete girmesiyle destinasyon sayısının 350'ye yükseltilmesinin planlandığını söyledi.
  • THY den başka kim uçacak bu dünyanın en büyük havalimanına? Atlanta gibi büyük havalimanlarına 90 Havayolu şirketi uçuyor, Istanbul dan yabancı şirketler bir bir byebye diyor.. Yabancı nın gelmesi için ne yapılıyor sayın Bakan? 350 noktaya THY ile uçarsın ama 350 destinasyondan Istanbula kaç havayolu uçar!!!
  • tabi bitirebilirseniz havalimanını.
  • Her hafta yeni havalimanindan bahsedersen tabiiki kiskanan olur ama sende kendine bir cekiduzen. ver ne bu mahalle agzi boyle ,medeniyet nezaket nedir bilmezmisin sen tas devrindenmi geldin ne
  • Şu memlekete bakıyorum hep birilerine para kazandırmak için alt yapı hizmet bina tesis yapıyoruz sorsanız kalkınıyoruz. Gelelim sebeplerine . Yollar köprüler yaptık arabayı yapabildikmi hayır bir bakın otomotiv sektörüne bizde Kore Japon İtalyan Fransız Alman İngiliz araba üretir satar biz övünürüz bir tane kendi markamız varmı yok biz sadece taşeronluk yapmışız . Bir diğer havacılık sektörüne dünyanın en pahalı ulaşım sektörüne . Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üreten ender ülke iken bugün sadece Boeing ile Airbus a yeni yeni parça üreten bir ülkeyiz . Dört bir yanımız deniz tüm yükü karayolundan taşıyoruz . Demiryollarına trene hiç yatırım yapmamışız ve en ucuz ulaşım şekli hele hele 100 tırın götüreceği yükü bir tren taşır 5 tırın yakıt masrafına ama bizde bunları düşünecek kafa nerede. İskenderun dan Hopa ya kadar sayısız limanlar ne güne duruyor o tırları karadan yürütmektense Roro taşımacılığını teşvik etsek olmazmı olur ama o kadar otobüs tır uçak kime satılacakta Avrupa ile Abd bu ülkeyi sömürecek birde adına kalkınma diyoruz..Samsun ile İskenderun aynı dogrultuda iki liman şehri direk demiryolu ile bağlantısı olsa İstanbul boğazındaki gemi trafiğini bile rahatlatır Belćika Anvers Hollanda Roterdam limanları gibi büyük projeler limanlar inşa edilebilir İzmir batıda doğuda Trabzon
  • Sen yabancı yatırımcıya, şirkete ihaleyi ver adam güzelce projesini yapsın köprüyü tüneli havaalanını ( burada milletin biyerlerine koyan gözüaçık yerli yatırımcıya da bir parantez açmak lazım) yapsın, yıllarca işletsin, muazzam kârını gerek vatandaştan gerek devletten ( hizmet alım garantisi) bol bol çıkarsın. Sonra da sen halka hizmet götürmekle kasım kasım kasıl! Yahu millet hizmeti parasını kat be kat fazlasıyla ödeyerek alıyor sen sadece yandaşına devletin parasını peşkeş çekiyorsun. Bu kadar zor mu bunu görmek? Lafa gelince de mangalda kül bırakmayın! Hani köprü ücreti yıl başında belirlenip yıl boyunca sabit kalacaktı? Bi git yaa!
  • Önce havalimanı açılsında uçar şirketler . Daha en erken 15 ay var açılmasına oda her şey yolunda giderse. Belki 2019 mart
  • üzgünüm bu gidiş ile zor. keşke olsa
  • Bakan konusuyor atariz tutariz
  • Tazminatlari yatiracak mi??
  • ryanair neden ucmuyor Turkiye'ye?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul 3. Havalimanının hizmete girmesiyle destinasyon sayısının 350'ye yükseltilmesinin planlandığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine, İstanbul'a yapılan yeni havalimanının temel atma töreninin üçüncü yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de havacılık sektörünün serbestleşmesinin ardından çok ciddi mesafeler katettiğini dile getiren Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'de "uçmayan kimse kalmasın, havayolu halkın yolu olsun" talimatları çerçevesinde önemli aşama kaydedildiğini söyledi.

Arslan, son 10 yılda aktif havalimanı sayısını 25'ten 55'e çıkarıldığını, Türkiye'nin her yerine uçakla gidilebilir hale geldiğini anlatarak, yılda 35 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısının ise 180 milyona ulaştığını vurguladı.

"Türkiye, dünya havacılığında da söz sahibi olacak"
Arslan, Türkiye'nin havacılıkta dünyada da söz sahibi olacağına dikkati çekerek, bu kapsamda bütün dünyaya hizmet edecek havalimanı yapma kararı alındığını ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın temelinin 7 Haziran 2014'te atıldığını aktardı.

Kömür ocaklarının olduğu bir yerde bataklıkları kurutup yeni bir alan kazandırdıklarının altını çizen Arslan, söz konusu alanda 10 milyar avroluk yatırımı, kamu-özel iş birliği şeklinde yaptıklarını ve 25 yıl boyunca yapılacak işletmeden de 22 milyar avro gelir elde edileceğini kaydetti.

"Dünya gıptayla izliyor"

Söz konusu havalimanının önemine değinen Arslan, "İstanbul'a yapılan 3. Havalimanını hem biz hem de dünya önemsiyor, bazen gıptayla bazen kıskançlıkla izliyorlar. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının hizmete girmesiyle dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayımızı, 350'ye yükseltmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Arslan, mayıs ayı sonu itibarıyla yüzde 52,5 ilerleme sağlanan 3. Havalimanının "aktarma havalimanı" konumunda olacağını söyledi.

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı değerlendirmesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Kim uçacak ~ 7 yıl önce
THY den başka kim uçacak bu dünyanın en büyük havalimanına? Atlanta gibi büyük havalimanlarına 90 Havayolu şirketi uçuyor, Istanbul dan yabancı şirketler bir bir byebye diyor.. Yabancı nın gelmesi için ne yapılıyor sayın Bakan? 350 noktaya THY ile uçarsın ama 350 destinasyondan Istanbula kaç havayolu uçar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 7 yıl önce
tabi bitirebilirseniz havalimanını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
Her hafta yeni havalimanindan bahsedersen tabiiki kiskanan olur ama sende kendine bir cekiduzen. ver ne bu mahalle agzi boyle ,medeniyet nezaket nedir bilmezmisin sen tas devrindenmi geldin ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 7 yıl önce
Şu memlekete bakıyorum hep birilerine para kazandırmak için alt yapı hizmet bina tesis yapıyoruz sorsanız kalkınıyoruz. Gelelim sebeplerine . Yollar köprüler yaptık arabayı yapabildikmi hayır bir bakın otomotiv sektörüne bizde Kore Japon İtalyan Fransız Alman İngiliz araba üretir satar biz övünürüz bir tane kendi markamız varmı yok biz sadece taşeronluk yapmışız . Bir diğer havacılık sektörüne dünyanın en pahalı ulaşım sektörüne . Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üreten ender ülke iken bugün sadece Boeing ile Airbus a yeni yeni parça üreten bir ülkeyiz . Dört bir yanımız deniz tüm yükü karayolundan taşıyoruz . Demiryollarına trene hiç yatırım yapmamışız ve en ucuz ulaşım şekli hele hele 100 tırın götüreceği yükü bir tren taşır 5 tırın yakıt masrafına ama bizde bunları düşünecek kafa nerede. İskenderun dan Hopa ya kadar sayısız limanlar ne güne duruyor o tırları karadan yürütmektense Roro taşımacılığını teşvik etsek olmazmı olur ama o kadar otobüs tır uçak kime satılacakta Avrupa ile Abd bu ülkeyi sömürecek birde adına kalkınma diyoruz..Samsun ile İskenderun aynı dogrultuda iki liman şehri direk demiryolu ile bağlantısı olsa İstanbul boğazındaki gemi trafiğini bile rahatlatır Belćika Anvers Hollanda Roterdam limanları gibi büyük projeler limanlar inşa edilebilir İzmir batıda doğuda Trabzon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Haklı ~ 7 yıl önce
Şu anda büyük ülkelerin hepsi deniz ve demir yoluyla taşımacılık yapıyorken biz kamyon ve tırlara yüklenmiş durumdayız. Üretmediğimiz yakıtı har vurup harman savuruyoruz
Ülkeye yatırım dedikleri ~ 7 yıl önce
Sen yabancı yatırımcıya, şirkete ihaleyi ver adam güzelce projesini yapsın köprüyü tüneli havaalanını ( burada milletin biyerlerine koyan gözüaçık yerli yatırımcıya da bir parantez açmak lazım) yapsın, yıllarca işletsin, muazzam kârını gerek vatandaştan gerek devletten ( hizmet alım garantisi) bol bol çıkarsın. Sonra da sen halka hizmet götürmekle kasım kasım kasıl! Yahu millet hizmeti parasını kat be kat fazlasıyla ödeyerek alıyor sen sadece yandaşına devletin parasını peşkeş çekiyorsun. Bu kadar zor mu bunu görmek? Lafa gelince de mangalda kül bırakmayın! Hani köprü ücreti yıl başında belirlenip yıl boyunca sabit kalacaktı? Bi git yaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazana ~ 7 yıl önce
Önce havalimanı açılsında uçar şirketler . Daha en erken 15 ay var açılmasına oda her şey yolunda giderse. Belki 2019 mart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bbb ~ 7 yıl önce
üzgünüm bu gidiş ile zor. keşke olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ode borcu vatandas ~ 7 yıl önce
Bakan konusuyor atariz tutariz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borajet ~ 7 yıl önce
Tazminatlari yatiracak mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryanair ~ 7 yıl önce
ryanair neden ucmuyor Turkiye'ye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antalya ~ 7 yıl önce
Antalyaya uçuyor bildiğim kadarıyla
Jakku ~ 7 yıl önce
Easyjet Sabiha'dan uçuş yapıyordu eskiden İsviçre'ye, daha sonra kaldırdılar. Bir dergide veya haber sitesinde bunu Türklere uygulanan vizeye bağlamışlardı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000