04 Nisan 2018, Çarşamba 09:30:56

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı değerlendirmesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü Havalimanı projesinde herhangi bir darboğazın olmadığını, projenin öngörülen sürede tamamlanacağını söyledi.
  • Metro vs ulaşımı tam olarak sağlamadan havaalanı açmayı marifet sanan bizden başka bir ülke var mıdır acaba ? Seçim yatırımı olsun diye yarım yamalak iş yapılır mı biz yaparız evelallah !
  • Ben dedim olacak demeyle işler yürümez. Daha yolun yok metron yok hadi çalışanları düşünmüyorsunuz yolcu nasıl gidecek? Bu inat bu hırs neden? Tamamen bitssin her şeyi hazır olsun açın biz de gurur duyarız tabi ki alanımızla
  • Sayın bakanım toplu taşıma ulaşımı nasıl olacak gelen giden herkesin kendi özel aracı yok ana arterlerde kuzey marmara otoyolu havalimanına doğru daha fazla bağlantı yolu gerekiyor şu ana göre değerlendirmeyin basın express mahmut bey girişi çok yoğun olabilecek trafiği kaldırmaz ağır vasıtalar şu an bile dar girişi tıkarken nasıl olacak,kuzey marmara otoyoluna giriş yolları genişletilmeyecek ise eğer,1 veya 2 sene sonra açılsın herşey tam olsun insanlar mağduriyet yaşamasınlar
  • Bu havalimanı maliyeti tahminin çok üzerinde bir maliyetle bitirilecek . Nedeni kur durmadan yükseliyor birde yabancı kredi artı faiz . Günden güne eriyen bir tl . Allah kolaylık versin
  • Neden bu Acele?
  • Insanlari magdur etmek size yakisir.Ulkemin iscileri kadar cefakar insan yok basimizdakiler halkin refahi icin cile cekecegine bunu halkinin ustune yuk yapmak iktidarin birinci misyonu olmus.
  • Darboğaz yok ama iki yıl borç ertelemesi istenmiş ve kabul edilmiş. Ayrıca konsorsiyum piyasalardan bir milyar dolar ek borç arıyormuş. Pamuk eller cebe kamu bankları! Ülkede niye milli gelir artarken siz farketmiyorsunuz biliyor musunuz? Tüm artış işe bu havalimanı yüklenicileri gibi üç beş yandaşa gidiyor da ondan. Fakirden zengine, yüksek enflasyon,dört liraya çıkan kur ve sürekli vergilerle kaynak aktarımı yapılıyor. Bizleri de din, Afrin, bir kaç KGF gibi teşvikle uyutuyorlar. Uyan Türkiyem uyan!
  • Sn. Bakan, yukarıdaki "itiraf gibi izahatla" beni değil, bebeleri dahi ikna edemez. Kot, 105'ten 75 mt'ye düşürüldü ve IGA hem süreç olarak ve hem de maddi olarak kazanç sağladı ama tahsis edilen arazinin aslında en uygun bölgesindeki 2 pist ve terminal'deki "zemin iyileştirmesinden" dolayı da maliyeti yükseldi!... Hadi canım, siz de!!!
  • bıktık vallahi billahi bıktım.
  • Müthis bir izah. Buyurun buradan """inşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin proje parametrelerinde değişikliklere neden olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi.""" Anlayan beri gelsin. Bu finansal Darbogaz degil de nedir? Adamlar para istiyor. Kabak gibi hersey ortada. Belli ki zordalar, bir talep var ve böyle süper teknik izahatler ile minare yer degistirecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü Havalimanı projesinde herhangi bir darboğazın olmadığını, projenin öngörülen sürede tamamlanacağını söyledi.

Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Proje hakkında "Dünyanın en büyük havalimanı projesinde finansal zorluk görünüyor." şeklinde haberler yapıldığına işaret eden Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin kamu-özel iş birliği kapsamında yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirildiğini, bu tür projelerde en büyük riskin ise inşaat dönemlerinde olduğunu bildirdi.

İnşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin proje parametrelerinde değişikliklere neden olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

“Öngörülen sürede sarkma yaşanmamaktadır”

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmenin yakalandığını vurgulayarak, "Projenin bitirilmesi için öngörülen sürede hiçbir sarkma yaşanmamaktadır. Yüklenici konsorsiyum onaylı iş programına uygun olarak yatırımını aksaksız sürdürmektedir” dedi.

Proje sahasındaki zemin güçlendirmeleri nedeniyle ilk etap yatırım tutarının öngörülenin biraz üzerine çıktığını belirten Arslan, “Nu durumun yarattığı ek finansman ihtiyacının, sözleşme koşullarına göre yüzde 25'i şirket ortaklarınca öz kaynak olarak karşılanmıştır. Bakiyesinin ise kredi finansmanı yoluyla karşılanması için İGA tarafından finans taraflarıyla görüşmelere başlanmıştır. Bu durum, projenin mali darboğazından değil, maliyet artışından kaynaklı, sözleşmede yeri ve tanımı olan hükümler çerçevesinde olağan bir durumdur. Bugüne kadar birçok YİD projesinde de öngörülmeyen bu tip maliyet artışları çerçevesinde yapılan bir işlemdir” ifadelerini kullandı.

“Darboğaz söz konusu değil”

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin mali dengeleri ve gelirleri tatminkar olan bir prestij projesi olduğunu dile getirerek, projede herhangi bir darboğazın söz konusu olmadığını ve projenin öngörülen sürede tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı değerlendirmesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Trajikomedi ~ 6 yıl önce
Metro vs ulaşımı tam olarak sağlamadan havaalanı açmayı marifet sanan bizden başka bir ülke var mıdır acaba ? Seçim yatırımı olsun diye yarım yamalak iş yapılır mı biz yaparız evelallah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 6 yıl önce
Ben dedim olacak demeyle işler yürümez. Daha yolun yok metron yok hadi çalışanları düşünmüyorsunuz yolcu nasıl gidecek? Bu inat bu hırs neden? Tamamen bitssin her şeyi hazır olsun açın biz de gurur duyarız tabi ki alanımızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksiklikler var ~ 6 yıl önce
Sayın bakanım toplu taşıma ulaşımı nasıl olacak gelen giden herkesin kendi özel aracı yok ana arterlerde kuzey marmara otoyolu havalimanına doğru daha fazla bağlantı yolu gerekiyor şu ana göre değerlendirmeyin basın express mahmut bey girişi çok yoğun olabilecek trafiği kaldırmaz ağır vasıtalar şu an bile dar girişi tıkarken nasıl olacak,kuzey marmara otoyoluna giriş yolları genişletilmeyecek ise eğer,1 veya 2 sene sonra açılsın herşey tam olsun insanlar mağduriyet yaşamasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 6 yıl önce
Bu havalimanı maliyeti tahminin çok üzerinde bir maliyetle bitirilecek . Nedeni kur durmadan yükseliyor birde yabancı kredi artı faiz . Günden güne eriyen bir tl . Allah kolaylık versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acele ~ 6 yıl önce
Neden bu Acele?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim icin ~ 6 yıl önce
Insanlari magdur etmek size yakisir.Ulkemin iscileri kadar cefakar insan yok basimizdakiler halkin refahi icin cile cekecegine bunu halkinin ustune yuk yapmak iktidarin birinci misyonu olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darboğaz ~ 6 yıl önce
Darboğaz yok ama iki yıl borç ertelemesi istenmiş ve kabul edilmiş. Ayrıca konsorsiyum piyasalardan bir milyar dolar ek borç arıyormuş. Pamuk eller cebe kamu bankları! Ülkede niye milli gelir artarken siz farketmiyorsunuz biliyor musunuz? Tüm artış işe bu havalimanı yüklenicileri gibi üç beş yandaşa gidiyor da ondan. Fakirden zengine, yüksek enflasyon,dört liraya çıkan kur ve sürekli vergilerle kaynak aktarımı yapılıyor. Bizleri de din, Afrin, bir kaç KGF gibi teşvikle uyutuyorlar. Uyan Türkiyem uyan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 6 yıl önce
Sn. Bakan, yukarıdaki "itiraf gibi izahatla" beni değil, bebeleri dahi ikna edemez. Kot, 105'ten 75 mt'ye düşürüldü ve IGA hem süreç olarak ve hem de maddi olarak kazanç sağladı ama tahsis edilen arazinin aslında en uygun bölgesindeki 2 pist ve terminal'deki "zemin iyileştirmesinden" dolayı da maliyeti yükseldi!... Hadi canım, siz de!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üfff ~ 6 yıl önce
bıktık vallahi billahi bıktım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Va(h)tan ~ 6 yıl önce
Müthis bir izah. Buyurun buradan """inşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin proje parametrelerinde değişikliklere neden olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi.""" Anlayan beri gelsin. Bu finansal Darbogaz degil de nedir? Adamlar para istiyor. Kabak gibi hersey ortada. Belli ki zordalar, bir talep var ve böyle süper teknik izahatler ile minare yer degistirecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000