19 Eylül 2017, Salı 11:31:17

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Hedefimiz 29 Ekim 2018'de 3.havalimanını uçuşlara açmak" dedi.
  • Arkadaşlar ben şunu anlayamadımbakan diyorki 4 adet a380 yanaşabiliyor aynı anda ne yani şimdi dünyanın en büyük havalimanına sadece 4 tane mi a380 yanaşabiliyor mesela dubai havalimanı 3.havalimanından küçük ama hep a380 dolu ve hepsi apronlara yanaşabiliyor veyahut sadece 1.etabına mı 4 tane a380 yanaşıyor burayı anlamadım
  • Sunroof u da var )
  • A180 değildir o. A180 olsa duramazsin
  • Ordu-Giresun 4 senede bitti.Rize-Artvin'de OGU'nun 2,5 katı dolgu kullanılacak.6 tane kamyonla bu iş 3 senede biter mi .5 ayda şantiyeyi anca kurdular.2023'den önce bitmez bura.
  • Havaalanı falan iyi güzel de ülkemizde 10 milyondan fazla işsiz bir o kadar yeşil karta muhtaç vatandaş var, gelir dağılımında eşitlik yok, adalet bitik, suç patlama yapmış, torpil, hemşehricilik rezil boyutta,sömürü sıradan bir hale gelmiş,istihdam yok denecek kadar az, iş kazalarında,çocuk ve kadınlara şiddet,taciz,tecavüzde dünya 1.yiz, herşey ateş pahasına,alım gücü düştükçe düşüyor,gelire göre en pahalı araba,benzin,doğalgaz,cep telefonu,et,pasaport,vergiler burada vatandaşa müşteri gibi satılıyor siz hala inşaat yapma derdindesiniz...
  • A180 ler yeni havalimani icin uretilecek herhalde
  • A 180 hayırlı olsun :) mercedes der gibi oldu
  • Bu amca bizim mahalledeki manav amca ya çok benziyor tam manavcı tipi var bu abi'de
  • İyi güzelde çalışanlar , yolcular nasıl gidip gelecek oraya servisle değil umarım . Metro da aynı tarihte bitecek mi ? Anadolu yakasıyla nasıl bir bağlantı kuracaksınız herkesi taksime getirip bırakacak mısınız yoksa . Yıllardır pendik haydarpaşa keza sirkeci halkalı hattını açamadınız bina yapmakla pist yapmakla bitiyor mu bu işler ?
  • sırf havalanı,yol,köprü vs yapmakla ki onların çoğunu da göçü önleyemediğiniz marmara bölgesine yapmakla ileri gittiğimizi sanıyorsunuz değil mi ? kaldı ki onları da yabancı ülke fonları,yabancı mühendisliğiyle,geçiş,kullanım bedelini de euro para birimi üstünden vatandaşı daha da borca batırarak yapıyorsunuz !

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Hedefimiz 29 Ekim 2018'de 3.havalimanını uçuşlara açmak" dedi.

Arslan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Havacılık sektörü özellikle son 15 yıldır çok mesafe kaydetti. Dünyadaki büyümeler yüzde 5 ve 6'lardeyken bizde yüzde 15 seviyesindeydi. Yılda ortalama 35 milyon iç hat dış yolcu seyahat ediyorken 180 milyona geldik. Bunun da üzerine çıkacağız.

Dünya havacılığına hizmet edecek oradan da ülkemize katma değer sağlayacak bir havalimanına sahip olmalıyız dedik. İnşaatta yüzde 65 ilerleme sağlamış durumdayız ve 30 binin üzerinde çalışan, 3 binin üzerinde ağır makina var. Pistlerde çalışmalar hızlandı, uçuşlara uçak inilebilir hale geldi.

İki pistte çalışmalar devam ediyor. Her bir pistin yanında yedek bir pist var ve onun yanında da üçüncü bir pist daha var. Her bir pist 3 pistten oluşyor. İki tanesi bitmek üzere. 90 milyon yolcuya hizmete eden kısmını 29 Ekim 2018'de açmış olacağız. 2023'de ise 200 milyon yolcuya hizmete edecek, 6 ayrı pistle  hizmet veriyor olacağız.

200 MİLYON YOLCUYA HİZMET

Havadan bakınca 18 tane pist varmış gibi göreceksiniz. Peki ne getirecek? Atatürk Havalimanı'nda yılda 60 milyona hizmet ederken, burada 200 milyon yolcuya hizmet vereceğiz. A180 dediğimiz dünyanın en büyük uçaklarının 4 tanesini aynı anda ağırlayabileceğiz. İnsanlar Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Asya'ya rahat rahat uçabilecek.

Başlangıçta 100 bin kişiye istihdam sağlayacağız. İstihdam seferberliğinin olduğu bir dönemdeyiz, 1 milyon 200 bin kişiye istihdam sağladık bugüne kadar. 2023'te ise 225 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Yan sektöre de aynı şekilde katkı sağlayacak.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

Dünyanın ikinci denize yapılmış havalimanı Ordu-Giresun'du şimdi ikincisi olan Rize Artvin Havalimanı'na başladık. İşimiz zor denizi dolduracağız ama 2020'de bu havalimanını da hizmete sokacağız. Gürcistan'tan Batum'dan da Rize-Artvin'e gelenler olacak. Turizm açısından da gelen turist kolay bir şekilde gezmek istediği yere erişmek ve kolay bir şekilde dönmek ister. Turist açısından da çok önemli bir destinasyon olacak.

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

A380 ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar ben şunu anlayamadımbakan diyorki 4 adet a380 yanaşabiliyor aynı anda ne yani şimdi dünyanın en büyük havalimanına sadece 4 tane mi a380 yanaşabiliyor mesela dubai havalimanı 3.havalimanından küçük ama hep a380 dolu ve hepsi apronlara yanaşabiliyor veyahut sadece 1.etabına mı 4 tane a380 yanaşıyor burayı anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amg dir o kesin ~ 7 yıl önce
Sunroof u da var )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mercedes ~ 7 yıl önce
A180 değildir o. A180 olsa duramazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RZA ~ 7 yıl önce
Ordu-Giresun 4 senede bitti.Rize-Artvin'de OGU'nun 2,5 katı dolgu kullanılacak.6 tane kamyonla bu iş 3 senede biter mi .5 ayda şantiyeyi anca kurdular.2023'den önce bitmez bura.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet bey ~ 7 yıl önce
Havaalanı falan iyi güzel de ülkemizde 10 milyondan fazla işsiz bir o kadar yeşil karta muhtaç vatandaş var, gelir dağılımında eşitlik yok, adalet bitik, suç patlama yapmış, torpil, hemşehricilik rezil boyutta,sömürü sıradan bir hale gelmiş,istihdam yok denecek kadar az, iş kazalarında,çocuk ve kadınlara şiddet,taciz,tecavüzde dünya 1.yiz, herşey ateş pahasına,alım gücü düştükçe düşüyor,gelire göre en pahalı araba,benzin,doğalgaz,cep telefonu,et,pasaport,vergiler burada vatandaşa müşteri gibi satılıyor siz hala inşaat yapma derdindesiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 7 yıl önce
Dedi ve ayfon7sini masanın üzerine bıraktı
Yol yaptık ~ 7 yıl önce
Biraz pahalı ama olsun,adamlara para yok diyoruz 3.köprüyü yaptık ya diyolar.
El insaf ~ 7 yıl önce
İnşaatı da yapmasınlar da dediklerin ikiye,dörde katlansın !....
El insaf'a ~ 7 yıl önce
Hangi ülke inşaat yaparak ileri gitmiş,yol,köprü yaparak ne ucuzlamış, eğitimde başarılı mı olmuşuz sanayide devrim mi yapmışız be ahmak...
A180 ~ 7 yıl önce
A180 ler yeni havalimani icin uretilecek herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tb ~ 7 yıl önce
A 180 hayırlı olsun :) mercedes der gibi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manav ~ 7 yıl önce
Bu amca bizim mahalledeki manav amca ya çok benziyor tam manavcı tipi var bu abi'de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Bakan ~ 7 yıl önce
İyi güzelde çalışanlar , yolcular nasıl gidip gelecek oraya servisle değil umarım . Metro da aynı tarihte bitecek mi ? Anadolu yakasıyla nasıl bir bağlantı kuracaksınız herkesi taksime getirip bırakacak mısınız yoksa . Yıllardır pendik haydarpaşa keza sirkeci halkalı hattını açamadınız bina yapmakla pist yapmakla bitiyor mu bu işler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yol ~ 7 yıl önce
Farkındaysanız Kuzey Kore otoban büyüklüğünde yollara sahip. Yine farkındaysanız bisiklet harici özel taşıt yok. Şan olsun diye yapmışlar işte. Olur bazen öyle.
Tube ~ 7 yıl önce
Merak etme,seni bir şekilde oraya ulaştıracağız.Havadan,karadan,tünelden.....
sn bakan ~ 7 yıl önce
sırf havalanı,yol,köprü vs yapmakla ki onların çoğunu da göçü önleyemediğiniz marmara bölgesine yapmakla ileri gittiğimizi sanıyorsunuz değil mi ? kaldı ki onları da yabancı ülke fonları,yabancı mühendisliğiyle,geçiş,kullanım bedelini de euro para birimi üstünden vatandaşı daha da borca batırarak yapıyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000