02 Şubat 2017, Perşembe 11:11:04

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Bir sene önce 3. Havalimanının % 22 si nin bittiği açıklanmıştı. Şu andada % 42 si nin bittiği açıklandığına göre bir senede % 20 lik ilerleme var. % 58 lik geride kalan işin 2018 in şubatına kadar bir senelik sürede yetiştirilmesi, bitirilmesi zor görünüyor. İşletmesine yönelik oluşturulan yönetim kadrosuda bu konuda çok tecrübesiz. Açılış tarihinin revize edilmesi ve işletme personelininde yine yeniden değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca 3. Hava limanı açıldığında Sabiha Gökçenin paralel pistide biterse yoğunluğun Sabiha Gökçene kayacağınıda dikkate almak gerekir.
  • Bitmesi mümkün olmayan bir havalimanından bahsediyoruz. En erken 2020 de biter bu gidişle. İGA açılınca da herkes SAW a yönelicektir. Neredeyse bulgar sınırında bir havalimanı. Kim nasıl gidecek oralara. Uçak parasından fazla taksi parası vereceğiz. Metro mu ? Komik olmayın terminal biter metro bitmez.
  • Bir önce bitsede uçak sesinden kurtulsak.
  • Bakanımızn dediği gibi 90milyon yolcu ile açılıp devam eder. Gerisine gerek kalmayacak. Önemli olan şehrin genişlemesi idi. Fakat kanaldan haber yok.
  • Hic kimse 3. Havalimanini nasil doldururuz? Havacilik geriye gidiyor. 3. Havalimani maliyeti nasil geri donecek dusunen yok.
  • Havaalanın etrafını yeşillendirmeyin yeşillki demek böcek demek kuş yemi demek bu kuşlar için çekim alanı oluşturur aynı şekilde agaç da kuşlar için çekim alanıdır.Kuş ise operasyonu olumsuz etkiler.
  • 22 milyar dolar katma değer sağlıyormuş ulan Konya kadar yüzölçümü olan Hollanda burdan götürdüğü laleler ile yılda o kadar kazanıyor.anca kendinizi kandırın şu kadar yol bilmem ne araba yaptın mı yok.dünyanın en büyük hava limanı uçak yaptın mı yok.boşa laf
  • Ya 3.kopru daha yeni acilmadimi?sanki acilmamista insaati devam ediyormus gibi konusmus yada eskli bir haber bu
  • Arkadaslar birakin fesatciligi, siz nasil Türksünüz, inanin kimi yorumcularin Türklügünden süphe duyuyorum, adamlar ari gibi calisiyor, dünyanin en gözde projelerini bitiriyorlar siz ise herseyi kötülemekte kücümsemekte görüyorsunuz! Neden öylesiniz? Ciddi olun birakin yalani fesatciligi, hepbirlikte Türkiyemizi ileriye götürelim! Allah bizleri vatansiz yapmasin, ben yurtdisinda yasmaktayim, biliryorun vatan sevgisinin ne anlama geldigini, elin gavurundan fayda yok, dost dedigimiz ülkler Almanyasi, Amerikasi, Ingilizi, vs. arkamizdan vurdular bizi, biz artik bize olmaliyiz, birakin artik su nefret duygularini!
  • ama bızler o pastayı yapmayı bilmiyoruz;sadece yemesını biliyoruz...ne zamankı pastayı yapabilirsek;borumuz öter...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan şöyle konuştu:

Üçüncü Havalimanı’nı kömür ocaklarının bulunduğu bataklıkları doldurarak yapıyoruz ve etrafta çok ciddi bir yeşillendirme çalışması yapıyoruz. İnşaat olarak yüzde 42 seviyesindeyiz. Şuan 23 bin kişi 24 saat çalışıyor. İlkbahardan itibaren bu sayı 30 bine çıkacak.  İlk pisti şuan bitti. Terminal ortaya çıkmaya başladı. Ülkemizde AK Parti hükümetleri ile birlikte yılda 35 milyon içeride ve dışarıda yolcu uçuyordu. Bu 185 milyona çıktı. 26 havalimanı 55’e çıktı. Sadece üçüncü havalimanında 200 milyon yolcu uçurmayı hedefliyoruz. Yaptığınız her havalimanı, he bölünmüş yol, her demir yolu, her deniz limanı coğrafyamız etrafındaki ülkelerin bize bağımlılığını arttırıyor. Ticari bağımlılık silah kadar önemli. Dünyadaki ticareti yönetenler ve pastanın büyük paydaşı olanlar ‘Eyvah pastanın bir dilimi Türkiye’ye gidiyor’ diyip bunun yolunu kesmeye çalışıyor. Bunun yolu da ticaretin olmazsa olmazı ulaştırma projelerini durdurmaya çalıştılar. Onun için üçüncü havalimanını istemediler. 2012’yi dikkate aldığınızda sadece havacılık alanında oluşturduğumuz katma değer 22 milyar dolar. Biz 2025’te sadece bu havalimanından 25 milyar dolarlık bir katma değer oluşturacağız. Biz 2020’lerde yaklaşık 200 bin kişi çalıştırır olacağız. 2018’in ilk yarısında ilk etabı olan 90 milyon yolcuya hizmete eden kısmı açacağız. Sonra yolcu artış trendine göre 200 milyona giden kısmı açacağız.”

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Victor Alpha ~ 7 yıl önce
Bir sene önce 3. Havalimanının % 22 si nin bittiği açıklanmıştı. Şu andada % 42 si nin bittiği açıklandığına göre bir senede % 20 lik ilerleme var. % 58 lik geride kalan işin 2018 in şubatına kadar bir senelik sürede yetiştirilmesi, bitirilmesi zor görünüyor. İşletmesine yönelik oluşturulan yönetim kadrosuda bu konuda çok tecrübesiz. Açılış tarihinin revize edilmesi ve işletme personelininde yine yeniden değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca 3. Hava limanı açıldığında Sabiha Gökçenin paralel pistide biterse yoğunluğun Sabiha Gökçene kayacağınıda dikkate almak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2020 ~ 7 yıl önce
Bitmesi mümkün olmayan bir havalimanından bahsediyoruz. En erken 2020 de biter bu gidişle. İGA açılınca da herkes SAW a yönelicektir. Neredeyse bulgar sınırında bir havalimanı. Kim nasıl gidecek oralara. Uçak parasından fazla taksi parası vereceğiz. Metro mu ? Komik olmayın terminal biter metro bitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
endişelenme ~ 7 yıl önce
Biter biter, sen rahat ol.
Bulgaria ~ 7 yıl önce
İST-İGA ARASINDA kuş uçuşu 31.8 km. var,neden bahsediyorsun sen?
gnd ~ 7 yıl önce
Bir önce bitsede uçak sesinden kurtulsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanala ne oldu ~ 7 yıl önce
Bakanımızn dediği gibi 90milyon yolcu ile açılıp devam eder. Gerisine gerek kalmayacak. Önemli olan şehrin genişlemesi idi. Fakat kanaldan haber yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 7 yıl önce
Hic kimse 3. Havalimanini nasil doldururuz? Havacilik geriye gidiyor. 3. Havalimani maliyeti nasil geri donecek dusunen yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 7 yıl önce
Hiç kimse düşünmez tabi ki, düşünmelerine de gerek yok!... IGA düşünmek durumunda... Herşeyi yapıp bitirirler de yolcu bulamazlarsa Devlet Baba'nın tayin ettiği "garanti ücretini" alırlar ama bütün kompleks için taahhüt ettikleri yıllık kirayı da öderler. Orası AHL ya da ISG gibi bir işletme değil ki? İçinde Airport City denilen, Terminal dışında ayrıca AVM'si şusu busu da olacak bir kompleks...
cihad ~ 7 yıl önce
Senin vizyonuna..........
Merhaba ~ 7 yıl önce
Kardeşim bırak da havalimanını işletecek konsorsiyum düşünsün onu
meraklı ~ 7 yıl önce
mafaky, adeta bir cazibe merkezi mi diyorsun? ulan, her olaya beton gözüyle, akar gözüyle bakıyorsunuz ya...neymiş şusu busu olacak bir kompleksmiş! aman ne iyi, yolcu yok ama şehrin anasını belleyip kuzey ormanları AVM'si şusu busu olan komplekslerle dolduralım! doğayı katletmişiz, şehrin büyüme yönünü oraya çevirmişiz...ne gam! yüzlerce şusu busu olan AVM'miz kompleksimiz yokmuş gibi, biraz daha çok komplekslenelim ve yapalım!
merhaba ya ~ 7 yıl önce
esas işletecek konsorsiyum değil senin benim gibi halk düşünmeli aynı köprülerde olduğıu gibi garanti yolcu sayısı var, eğer garanti yolcu sayısı gerçeklezmezse senin benim cebinden ödenecek!!! biraz düşünün beyninizi kullanın beeeeeeee!!
sensin geri ~ 7 yıl önce
Bu muhalif lalelere laf anlatmaktan bıktık hala anlamıyorlar. Bu havalimanın asıl olayı transit trafiktir. Hiç haritayı açıp baktınız mı? Neredeyse asya, avrupa, ortadoğu ve afrikanın tam göbeğinde yer alıyor. Tüm bu bölgelerin transit trafiğini üzerine çekecek. İlk kez İstanbulun avantajlı coğrafi konumundan böylesine istifade edilecek. Sadece yerli yolcu olsa yeşilköy yeterdi. Ama sizde bunları görecek o vizyon nerde..
Merhaba ~ 7 yıl önce
Ne alakası var kardeşim şimdiye kadar neyin parasını ödedin. Köprüler kar edince cebimize giren var mı ki zarar edince çıkan olsun. Herşey yapılsın en başta da yozgata havalimanı yapılsın. Sosyal devlet budur. Halka hizmet.
Yeşillik ~ 7 yıl önce
Havaalanın etrafını yeşillendirmeyin yeşillki demek böcek demek kuş yemi demek bu kuşlar için çekim alanı oluşturur aynı şekilde agaç da kuşlar için çekim alanıdır.Kuş ise operasyonu olumsuz etkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Hatta diyorum ki Belgrad Ormanlarına filan da beton dökelim İstanbulun herhangi bir yerindeki kuş bile büyük risk değil mi? Doğrusu ben yeşillendirdik dediklerine de inanmıyorum ama.
Güvenlik ~ 7 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum, uçuş güvenliği için havalimanı çevresinde yaban hayatını cezbedecek yeşil alan bulundurulmaz. İtiraz edenlerin muhalefet olmaktan başka derdi yok
Beton ~ 7 yıl önce
Abi bogazada doksek beton.trafik kkopru tunel cok masrafli
ben ~ 7 yıl önce
hemen psikolojik tedavi gör beyin yoksunu; endonezya ve singapur changi havaalanlarına bak gör.
23000 ~ 7 yıl önce
kişi aile efradına ekmek götürüyor. sadece rahat poponuzun rahat ettiği yerden cühela kalmayın. hafsalanız alömyor olabilir ha gayret biraz sahib-i idrak olun. bitmeycek dediniz şimdi biteceğini anladınız da ondan dolayı kuduruyorsunuz. hopurdansanız da löpürdenseniz de bitecek o liman.
Cerrahi müdehale ~ 7 yıl önce
Acil beyin nakli, acil :)
kuşçu ~ 7 yıl önce
şaka yollu mu yazdınız, ciddi misiniz anlamak pek mümkün değil. Ancak belli ki diğer ülkelerdeki havalimanlarını görmediniz ya da gördünüz ama pek çevrenize bakmadınız. Kuşların doğal yaşam alanını yok ediyor doğayı mahvediyoruz. Kuşların ana göç yolu üzerine tüm uyarılara rağmen bu havalimanı yapıldı. Siz oraya yeşillik olarak çimen dahi ekmeseniz o kuşlar iç güdüleri gereği o bölgeye gelecek. Bu arada olayı hala gövde gösterisi, siyaset, "bizi çekemediler" minvalinde dile getiren ve tartışanlara da Allah akıl versin demek için artık çok geç. AHL misyonunu dolduralı çok olmuştu. IGA'nın yapımına da çok geç kalındı. Konum olarak doğrudur/yanlıştır tartışılır. Ancak, diğer ülkelerde hiç havalimanı yokmuş gibi gerinenler için "başkasınınkini görmeyen, kendisininkini piyade tüfeği sanırmış" diye bir deyişi de hatırlatmak isterim. Boyutu ile övüneceğinize , garanti para üzerinden verilen müteahhit teminatlarına bir göz atın derim.Her icraat gibi bu da birilerinin cebi için maalesef.
Şaka değil ~ 7 yıl önce
Şaka yollu değil gayet ciddi yazdım dogadan yana bir insanım doğaya insanoğlunun müdehale etmesine betonlaştırmasına karşıyım çevreciyim ancak havaalanları ulaşım için olmazsa olmaz ve de havaalanının yakın çevresi ve etrafında yeşil alanın ve agacın olmaması gerektiğini biraz araştırdığınızda açıkça göreceksiniz.Agacı dik sonra üstüne kuş konmasın diye kaçırmaya çalış onlar da gider motoruna girer agaç dikmek istiyorsan yer çok ama havaalanına ağaç DİKİLMEZ.
Lale ~ 7 yıl önce
22 milyar dolar katma değer sağlıyormuş ulan Konya kadar yüzölçümü olan Hollanda burdan götürdüğü laleler ile yılda o kadar kazanıyor.anca kendinizi kandırın şu kadar yol bilmem ne araba yaptın mı yok.dünyanın en büyük hava limanı uçak yaptın mı yok.boşa laf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 7 yıl önce
İlk günden beri heyecanla yeni havalimanımızın tamamlanacağı günü bekliyorum. Ülkemiz açısından Dünya'ya çok güzel bir örnek olacağı düşüncesindeyim. İstanbul için yeni yerleşim yerleri, yeni ulaşım, yeni ofis, yeni otopark imkanları yapılanıyor. 3. havalimanınızın herkese hayırlı uğurlu gelmesini, bolluk ve bereket içinde açılmasını diliyorum.
cihad ~ 7 yıl önce
muhalifler son günlerde iyice sapıttı, araba uçak üret deyince referandumda Hayır çıkmaz, boşuna çırpınmaya kalkma
Lale Diyene ~ 7 yıl önce
Hollanda burdan goturdugu lale ile derken , hollanda mı kazanıyormuş biz mi orasını tam anlayamadım :) ne ticaret kafası var valla helal
Misafir ~ 7 yıl önce
Ne anlatırsan anlat anlattığın şey karşıdakinin anladığı kadardır, diye bir söz var...Arkadaş yukarıda lalelerin 200-300 yıl önce anavatanı anadoludan hollandaya götürüldüğünü, bu süre zarfında hollanda'nın diğer tarım ürünleri ile beraber yıllık 80-90 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştığını anlatmaya çalışıyor, yukardaki arkadaş ne anlıyor peki? anlamıyor ama suç onda değil, survivor izlemekten biraz karışık bir şey söyledin mi hemen mavi ekran..
Misafir ~ 7 yıl önce
Bu en üsteki polyanna'nın kuzeni olan arkadaşa da bir akşam köprü trafiğine girsin, anlar o zaman o yeni ofislerin, yeni binaların ne demek olduğunu...Doldu arkadaşım doldu, istanbula dikey olarak diktiler, binaları, şimdi yatay olarak döndüler sırtlarını uyuyorlar..
remzi ~ 7 yıl önce
Ya 3.kopru daha yeni acilmadimi?sanki acilmamista insaati devam ediyormus gibi konusmus yada eskli bir haber bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanli ~ 7 yıl önce
Arkadaslar birakin fesatciligi, siz nasil Türksünüz, inanin kimi yorumcularin Türklügünden süphe duyuyorum, adamlar ari gibi calisiyor, dünyanin en gözde projelerini bitiriyorlar siz ise herseyi kötülemekte kücümsemekte görüyorsunuz! Neden öylesiniz? Ciddi olun birakin yalani fesatciligi, hepbirlikte Türkiyemizi ileriye götürelim! Allah bizleri vatansiz yapmasin, ben yurtdisinda yasmaktayim, biliryorun vatan sevgisinin ne anlama geldigini, elin gavurundan fayda yok, dost dedigimiz ülkler Almanyasi, Amerikasi, Ingilizi, vs. arkamizdan vurdular bizi, biz artik bize olmaliyiz, birakin artik su nefret duygularini!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 7 yıl önce
Sömürge olsaydık keşke mesala Almanya yönetiminde yaşasaydık ne güzel olurdu, sosyal haklarımız olurdu, daha bi sürü şey olurdu da olurdu....
Dip not ~ 7 yıl önce
Türk'ün en büyük düşmanı Türk'tür...
Muahlifim evet ~ 7 yıl önce
Havaalanı yapılırken devlet bankasıyla kredi güvencesi sağlayıp, havalimanı için yolcu güvencesini devlete yıkmaya çalışılırsa hiç kimse kusura bakmasın karşı olurum.Hakkıyla yapılan bir şey değil çünkü.
zerre ~ 7 yıl önce
işte o kadar
zerre ~ 7 yıl önce
iş bilenin kılıç kuşananın doğru düzgün çalışıp milletin menfaatlerine en uygun işi yapmaya çalışanları sonuna kadar destekliyoruz her türlü tahrik provakasyon engelleme çalışmalarına rağmen Allahın izniyle bu projede başarıyla sonuçlanacaktır zafer inananlarındır çekemeyen anten taksın o kadar!
Osmanlı kardeş ~ 7 yıl önce
Bunlar akp yapmasın da kim yaparsa yapsın derler. Ülke ileri gidiyormuş kimin umrunda . Yurtdısı da boyle insanlar oldukca fitne de sokar fesat da. Havalimanı köprü yol yapılmasın , 3.dünya ulkesi olarak takılsınlar zorlarına gitmez. Zaten de gitmiyordu. Alıştırmışlar bunları Türk birşey yapamaz , Türk birşey üretemez martavallarına , hala o akılları orda kalmış bunların.Kendi silahımızı üretiyoruz, tankımızı , helikopterimizi üretiyoruz. Şimdi de ucagı üretemez diyorlar hep boş konuşuyorlar. Herkes konusur akp yapar.Bunlar Türkiye ürettikçe bozuk atan tipler. Ben de anlamıyorum bunu bir Türk neden istemez! Yeterki akp yaptı denmesin , tüm dertleri bu;) Boşa düşünmek bedava nasılsa.
pasta dılımı ~ 7 yıl önce
ama bızler o pastayı yapmayı bilmiyoruz;sadece yemesını biliyoruz...ne zamankı pastayı yapabilirsek;borumuz öter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasta bitti ~ 7 yıl önce
Yiyecek ekmek bile yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000