06 Şubat 2017, Pazartesi 17:05:04

Bakan Arslan o haberleri yalanladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep, Sivas ve Hatay havalimanlarında bazı eksikliklerin bulunduğu yönünde ulusal basında çıkan haberle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
  • hani siz gazze ye gidecektiniz kültür bakanı israil e gitmiş:) hülogggg
  • HAYIR
  • DHMİ acilen özelleşmelidir.havacılık memur zihniyetiyle yürümez.bu işler kamu ihaleye tabi olursa ihaleye en ucuz teklifi veren kazanır ve yapacağı iş de ancak bu kadar olur.sonra yap boz habire.Antalyada her sene pist patlar bırakın bu küçük meydanları. Ve daha neler neler ne hainlikler dönüyor bu kurumda.bürokrasi bu ülkenin önündeki yegane hainliktir.devlet sadece denetleyici olmalıdır
  • Sn bakan havalimanı sayısı ile övünmeden açılan havalimanlarının standart (güvenli-emniyetli ve işlevsel) hizmet vermesi için övünelim. DHMI de eften püften yerde adam çok (merkezdeki uzmanlar-müşavirler, emekliliği yakın olup istediği havalimanlarında bekleyenler, basit bir meydanda bile 4-5 adet nöbetçi müdürler, baş müdür yardımcılıkları vb ) ama sahada çalışacak adam az. En sorunlu bölgelerden biri de Güvenlikçiler. Oradan oraya alınıyorlar ve bu baskı ile X raylerde ve kontrollerde hata oranı çok artıyor. Buna çözüm bulun öncelikle.
  • BAKAN eksik yoksa fazlalik var,her yer fetoculardan kayniyor.
  • Kesinlikle Hatay havalimanı'nın bir sürü eksiği var, en kötüsü de güvenlik sorunu..Bakan Bey gelip yerinde inceleme yapsın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep, Sivas ve Hatay havalimanlarında bazı eksikliklerin bulunduğu yönünde ulusal basında çıkan haberle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

'Haber, sanki idare bir şeyi saklamış ve bunu Sayıştay tespit etmiş, gazete de onu yakalamış da manşete taşımış gibi gösterilmeye çalışılıyor' diyen Bakan Arslan, şöyle devam etti: 'İlk olarak 2007'de Gaziantep'te bir pist yapılıyor. Sonra arkadaşlar pistin tekniğine uygun yapılmadığını tespit ediyor ve firmaya gereğinin yapılması talimatını veriyor. Yine bakanlığımıza bağlı Devlet Hava Meydanlar İşletmesi ile Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler de gidip yerinde tespit ediyor ve firmaya bu pisti yeni baştan yapılmasını söylüyor ve yeni baştan yaptırıyor. Yükleniciyi de mahkemeye veriyor, hem masrafı yükleniciden istiyor hem de yükleniciyi idarenin o günden itibaren yapacağı bütün ihalelerden yasaklıyor ve mahkeme süreci devam ediyor.”

Hatay ve Sivas havalimanlarında da aynı durumların yaşandığını anlatan Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayıştay, 'idare böyle bir tespit yapmıştır, bunun gereğini yapmıştır. Dönüp yükleniciyi mahkemeye vermiştir. Mahkeme süreçlerinin takip edilmesi gerekir' diyor. Zaten takip ediliyor. Sayıştay'ın da bunu tabii ki de denetime giren kurum olarak tespitini yapması lazım. Hatta burada Sayıştay'ın, gereği yapıldığı için idareye teşekkürü de var. Daha önce gereği yapılan bir durumu, bugün ortaya çıkmış bir şey olarak göstererek, sanki idare bir şeyi saklamış, Sayıştay da ortaya çıkarmış gibi manşete taşımak, bu sektördeki büyümeye de AKP iktidarı olarak yaptıklarımıza da haksızlık.' Bakan Arslan, ülke genelinde 6100 kilometrelik bölünmüş yolu, bugün 25 bin kilometrenin üzerine, 26 havalimanını 55 havalimanına, 35 milyon yolcu sayısını 180 milyona çıkardıklarına dikkati çekerek, bu sektörlerden kaynaklı hem insanların hayatının kolaylaştırıldığını hem de ülkeye katma değer oluşturulduğunu bildirdi. Ülkenin yeni yatırımlarını yaptıkları gibi sosyal sorumluluk çerçevesinde de yine vatandaşlara hizmet ettiklerini belirten Arslan, 'Kaldı ki, 15 yıldır iş yapıyorsunuz. Elbette ki yollar yıpranacak, havalimanı çatısında akma olabilecek. Ancak önemli olan bunun tespitini yapıp tamirat, bakım ve yenilemesini yapmış olmak” diye konuştu.

Bakan Arslan o haberleri yalanladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

israil ~ 7 yıl önce
hani siz gazze ye gidecektiniz kültür bakanı israil e gitmiş:) hülogggg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 7 yıl önce
HAYIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin özü ~ 7 yıl önce
DHMİ acilen özelleşmelidir.havacılık memur zihniyetiyle yürümez.bu işler kamu ihaleye tabi olursa ihaleye en ucuz teklifi veren kazanır ve yapacağı iş de ancak bu kadar olur.sonra yap boz habire.Antalyada her sene pist patlar bırakın bu küçük meydanları. Ve daha neler neler ne hainlikler dönüyor bu kurumda.bürokrasi bu ülkenin önündeki yegane hainliktir.devlet sadece denetleyici olmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havvacı ~ 7 yıl önce
Sn bakan havalimanı sayısı ile övünmeden açılan havalimanlarının standart (güvenli-emniyetli ve işlevsel) hizmet vermesi için övünelim. DHMI de eften püften yerde adam çok (merkezdeki uzmanlar-müşavirler, emekliliği yakın olup istediği havalimanlarında bekleyenler, basit bir meydanda bile 4-5 adet nöbetçi müdürler, baş müdür yardımcılıkları vb ) ama sahada çalışacak adam az. En sorunlu bölgelerden biri de Güvenlikçiler. Oradan oraya alınıyorlar ve bu baskı ile X raylerde ve kontrollerde hata oranı çok artıyor. Buna çözüm bulun öncelikle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kibar ~ 7 yıl önce
Çok doğru bir yorum. Tebrikler
Sayin ~ 7 yıl önce
BAKAN eksik yoksa fazlalik var,her yer fetoculardan kayniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatay ~ 7 yıl önce
Kesinlikle Hatay havalimanı'nın bir sürü eksiği var, en kötüsü de güvenlik sorunu..Bakan Bey gelip yerinde inceleme yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000