05 Ocak 2018, Cuma 10:05:45

Bakan Arslan: "En az 70 milyon yolcu bekliyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017'de havalimanlarının 193.3 milyon yolcuyu ağırladığını belirterek, "Türkiye yakın zamanda bölgenin havacılık merkezi haline gelecek. İstanbul yeni havalimanının açıldığı yıl en az 70 milyon yolcu ağırlamasını bekliyoruz" dedi.
  • ESB 3.pist tamamlandı. 2.terminal için fizibilite tamamlanmak üzere.
  • Bizene ki sayın bakan D.H.M.İ ve THY deki taşeronlar olarak bizleri taşeron bıraktığınız için size artık su bile yok kaybettiniğiniz günü sabırsızlıkla bekliyoruz.KİT ayagıyla iyi kitlediz bize büyük infiale sebep oldunuz.
  • hangi hizmet kalitenle 70 milyon yolcu bekliyorsun ? ahl'deki düzensizliği,başıbozukluğu,denetimsizliği ve kalitesizliği yeni havalimanına taşırsan havayı alırsın.
  • 700 milyon gelse ne olacak ? Sadece inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş? Bunca sene ülkemizde kaç fabrika,sanayi kuruluşu açılmış? İşiniz gücünüz inşaat onları da yabancı finansman ve ekipmanlarla,dış borcu daha da arttırarak,yapan yandaşlara garanti vererek, vatandaşın sırtına daha çok vergi yükü bindirerek yapıyorsunuz. Bırakın bu havalanı,köprü olayını da ülkemiz daha da kötüye gidiyor, herşey ateş pahası,alım gücü düştükçe düşüyor, döviz düşmüyor, ticaret ve ekonomi durma noktasında,suç patlama yapmış,kadın ve çocuklara tecavüz ve şiddette dünya rekorları kırıyoruz,adalet desen hepten bitik, kimsenin ne devlete ne yargıya ne emniyete ne birbirlerine inancı,güveni kalmamış,saygısızlık,kazıkçılık,sahtekarlık,adilik,torpil had safhada, işsizlik % 20 lerde,eğitim kalitesi yerin dibinde,dışa bağımlılık tavan,trafik sorunu çözülemiyor,kaldırımlar otopark olmuş devlet vatandaşa fahiş fiyatlarla hizmet veriyor vs bunlara acil çözüm bulun bırakın şov yapmayı !
  • Sayın Bakanım , uçuşlarna namaz kılıyoruz fakat uçıuşlarda kapalı hostesler göremiyoruz
  • Ülkemiz ekonomik açıdan kıskanılan seviyeye geldi.Sağladığınız refah için sağolun.Yeni Türkiye'ye turist akıyor biz binemiyoruz turistlerden,döviz yağıyor maşALLAH. Devletimiz (bu hukumet)varolsun .Durmadan çalışıyorsunuz sağolun.Bu millet bu iyilikleri unutmaz.
  • 6 ay içinde önce yüzde 20 küçüldünüz Antalya onlarca uçak yattı binlerce kişiyi işçisiz bırakdınız , şimdi de yüzde 30 büyücez diyorsunuz;çok mu beceriksiz siniz yoksa çok mu uyanıksınız anlamadım .

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017'de havalimanlarının 193.3 milyon yolcuyu ağırladığını belirterek, "Türkiye yakın zamanda bölgenin havacılık merkezi haline gelecek. İstanbul yeni havalimanının açıldığı yıl en az 70 milyon yolcu ağırlamasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Arslan, İhlas Haber Ajansına (İHA) havayolu ulaştırmasında gelinen son noktaya dair açıklamalarda bulundu. Arslan, Türkiye’yi dünyanın en önemli ticaret merkezi haline getirmek için son 15 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Son dönemde yapılan yatırımlar ve yasal düzenlemeler ile özellikle havacılık alanında en hızlı büyüyen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Bakan Arslan, Türkiye’nin yakın zamanda bölgenin havacılık merkezi konumuna yükseleceğini ifade etti. 15 yıllık süreçte Türkiye’de 26 olan aktif havaalanı sayısının iki kattan fazla arttırılarak 55’e ulaştığını belirten Arslan, bu kapsamda 2003'te 34 milyon olan yolcu sayısının 2016 yılı sonunda 174 milyona, 2017 yılı sonunda ise 193,3 milyon çıktığını bildirdi. Arslan, “2017 yılında Türkiye geneli havalimanları iç hat yolcu trafiği yüzde 6,9 artışla 109 milyon 600 bine, dış hat yolcu trafiği ise yüzde 17,1 artışla 83 milyon 432 bine çıktı. Böylece söz konusu dönemde transit yolcular ile birlikte toplam yolcu trafiği geçtiğimiz yıla göre yüzde 11 artış ile 193 milyon 318 olarak gerçekleşti. Havacılıkta taşınan yolcu sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11 artış gösterdi" diye konuştu.

"2017’de havalanan uçak sayısı yaklaşık 2 milyon"

Bakan Arslan, havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısının da 2016 yılına göre iç hatlarda yüzde 2,8 artışla 910 bin 684, dış hatlarda ise yüzde 3,8 artışla 588 bin 435 olduğunu belirterek, 2017 yılında havalimanlarını kullanan uçak sayısının toplamda 1 milyon 499 bin 119 olduğunu açıkladı. Aynı dönemde üst geçiş (overflight) trafiğinin ise bir önceki yıla göre yüzde 9,6 artış göstererek 413 bini geçtiğini kaydeden Arslan, “2017’de havalimanlarımızdan havalanan toplam uçak sayısı üst geçişler ile birlikte bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artışla 1 milyon 912 bin 216’ya ulaştı” ifadelerini kullandı.

"E-ticaret, havayolu yük taşımacılığını artırıyor"

Havayolunda taşınan yük miktarının toplamda 3 milyon 385 bin 522 ton olduğunu söyleyen Bakan Arslan, e-ticaretin önemine değindi. Geçen yıla göre havayolu ile taşınan yük miktarının yüzde 10 arttığının altını çizen Arslan, “E-ticaretin büyümesi ile nakliye ve taşımacılık hizmetlerinin gelişmesi birbirini tetikliyor. Bu kapsamda da havayollarının tüm şehirlerimize ulaşması ve nakliye hizmetlerinin hızlanması sayesinde e-ticaret büyüyor. E-ticarette yaşanan büyüme de tüm nakliye sektöründe olduğu gibi havayolları taşımacılığını da büyütüyor” şeklinde konuştu.

Arslan, e-ticarette yaşanan büyüme ile önümüzdeki yıllarda havacılıkta taşınan yük miktarının çok daha hızlı artmasını beklediklerinin altını çizdi.

"Aralık’ta havayolunu 14 milyon yolcu kullandı"

Arslan, 2017 yılı Aralık ayında havayollarını kullanan yolcu sayısının 14 milyon 163 bini geçtiğini açıkladı. Söz konusu yolcuların 9 milyon 68 bininin iç hat, 5 milyon 82 bininin ise dış hat yolcularından oluştuğunu aktaran Arslan, “Bir önceki yılın Aralık ayına göre iç hat yolcu trafiği yüzde 18, dış hat yolcu trafiği ise yüzde 17 artış gösterdi” dedi. Söz konusu ayda havalimanlarının toplam uçak trafiğinin ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artışla 143.369’a çıktığını açıklayan Bakan Arslan, Aralık ayında iç hatta uçan uçak sayısının 70 bin 803, dış hatlarda 28 bin 99, üst geçişte ise 34 bin 467 olduğunu bildirdi. Arslan, “Havalimanları yük trafiği ise Aralık ayı itibarıyla iç hatlarda yüzde 12,9 artışla 63 bin 103 ton, dış hatlarda yüzde 8 artışla 188 bin 844 ton, toplamda da yüzde 9,2 artışla 251 bin 948 tona ulaştı” dedi.

"Atatürk Havalimanı 2017’de 63 milyon 700 bin kişi ağırladı"

Arslan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın (AHL) yolcu trafiğinin 2017 yılında bir önceki yıla göre iç hatta yüzde 2, dış hatlarda ise yüzde 7 artış yaşadığını dile getirdi. Bakan Arslan, “Atatürk Havalimanı bir yılda tek başına iç hatlarda 19 milyon 450 bin, dış hatlarda ise 44 milyon 277 bin kişi olmak üzere toplam 63 milyon 727 bin kişi yolcu ağırladı. Bu durum, 29 Ekim’de 90 milyon yolcu kapasiteli olarak ilk etabını açacağımız İstanbul Yeni Havalimanı’nın açıldığı ilk yılında 70 milyonun üzerinde yolcu ağırlayacağını gösteriyor. Hatta yeni havalimanının açılması ile yeni slotlarımız açılacak ve bu sayı çok daha fazla artacak. Bu durum bile İstanbul yeni havalimanının ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne sermekte” diye konuştu.

Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’ndan sonra en fazla yolcunun Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullandığına işaret ederek, havalimanının 2017 yılında 31 milyon 385 bin yolcu ağırladığını anlattı. Ankara Esenboğa Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısının ise 15 milyon 846 bine yaklaştığını kaydeden Arslan, “Esenboğa Havalimanı geçtiğimiz yıl yolcu trafiğinin en fazla artış gösterdiği havalimanlarımızdan oldu ve iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda ise yüzde 33 oranında artış yakaladı” dedi.

Bakan Arslan: "En az 70 milyon yolcu bekliyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ESB ~ 6 yıl önce
ESB 3.pist tamamlandı. 2.terminal için fizibilite tamamlanmak üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizeneki ~ 6 yıl önce
Bizene ki sayın bakan D.H.M.İ ve THY deki taşeronlar olarak bizleri taşeron bıraktığınız için size artık su bile yok kaybettiniğiniz günü sabırsızlıkla bekliyoruz.KİT ayagıyla iyi kitlediz bize büyük infiale sebep oldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 6 yıl önce
hangi hizmet kalitenle 70 milyon yolcu bekliyorsun ? ahl'deki düzensizliği,başıbozukluğu,denetimsizliği ve kalitesizliği yeni havalimanına taşırsan havayı alırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
70 ~ 6 yıl önce
Teyyare sayımızla ve uçuş ağımızla.
70 ~ 6 yıl önce
Teyyare değil tayyaredir.
sn bakan ! ~ 6 yıl önce
700 milyon gelse ne olacak ? Sadece inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş? Bunca sene ülkemizde kaç fabrika,sanayi kuruluşu açılmış? İşiniz gücünüz inşaat onları da yabancı finansman ve ekipmanlarla,dış borcu daha da arttırarak,yapan yandaşlara garanti vererek, vatandaşın sırtına daha çok vergi yükü bindirerek yapıyorsunuz. Bırakın bu havalanı,köprü olayını da ülkemiz daha da kötüye gidiyor, herşey ateş pahası,alım gücü düştükçe düşüyor, döviz düşmüyor, ticaret ve ekonomi durma noktasında,suç patlama yapmış,kadın ve çocuklara tecavüz ve şiddette dünya rekorları kırıyoruz,adalet desen hepten bitik, kimsenin ne devlete ne yargıya ne emniyete ne birbirlerine inancı,güveni kalmamış,saygısızlık,kazıkçılık,sahtekarlık,adilik,torpil had safhada, işsizlik % 20 lerde,eğitim kalitesi yerin dibinde,dışa bağımlılık tavan,trafik sorunu çözülemiyor,kaldırımlar otopark olmuş devlet vatandaşa fahiş fiyatlarla hizmet veriyor vs bunlara acil çözüm bulun bırakın şov yapmayı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakamayan ~ 6 yıl önce
İnşaatı,altyapıyı devlet yapar,fabrikayı sanayileşmeyi özel sektör ve yabancı sermaye....Yanlış muhataba terennüm ediyorsunuz...Her şeyi devletten bekleyen,devletçi yaklaşım 12/09/1980 de vefat etti.Havacılık sektörü istihdam bakımından önde gelen sektördür,unutmayalım.
Bakamayan ~ 6 yıl önce
Sizinde durum zor. Okuma yazma yok. Sabah akşam makarna. Dolayısı ile kafa nerelere gidiyor. Herşeyi devletten bekleme ? Kimden bekleyeyim. Özel hastaneye mi gideyim ? Çocuğumu özel okula mı göndereyim ? Yolları ben mi yapayım ? Taşımacılık kimin görevi ? Havacılık gelişti zannedecek kadar da bilgi yoksunuz. Nedir gelişen ? Özel havayolları mı ? Bırakın allah aşkına böyle hatip ağzı ile konuşmayı. Yaşadığınız gerçekleri göremeyecek kadar kör olmuşunuz makarna yüzünden.
Hostesler ~ 6 yıl önce
Sayın Bakanım , uçuşlarna namaz kılıyoruz fakat uçıuşlarda kapalı hostesler göremiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Host ~ 6 yıl önce
Yaw ne gereksiz adamsın, kapalı hostesi ne yapacaksın? Hostese bakacaksan, zaten senin helalin değil. Başı açık hostese baksan ne olur, kapalı hostese baksan ne olur. Bakmayacaksan da önüne bak. Zira uçağın içi yine başı açık onlarca yüzlerce yolcu ile dolu. Sen nereye bakarsan bak, senin için fesat. Toplum için gizli tehlikesin, patlamaya hazır el bombasısın. Utandım erkek olduğuma, senin yüzünden. Umarım "yorum trolü" değilsindir.
host ~ 6 yıl önce
trollendiniz provoke için burada yorum yapmış ayıptır ya
4 sene çaliştım ~ 6 yıl önce
Sadece 1 kere uçakda namaz kılan km gördüm oda feto çuydu .
Neyin peşindesin ~ 6 yıl önce
Benim kapalı bacıma şampanya mı servis ettirecen,biramı açtıracan yoksa viskye buz mu koydurcan
ALLAH RAZI OLSUN ~ 6 yıl önce
Ülkemiz ekonomik açıdan kıskanılan seviyeye geldi.Sağladığınız refah için sağolun.Yeni Türkiye'ye turist akıyor biz binemiyoruz turistlerden,döviz yağıyor maşALLAH. Devletimiz (bu hukumet)varolsun .Durmadan çalışıyorsunuz sağolun.Bu millet bu iyilikleri unutmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen torpilli ~ 6 yıl önce
Devleti yediniz be !!!!2019 yakın oturacaksınız bakalım nereye bu cahillikle
Helal valla ~ 6 yıl önce
6 ay içinde önce yüzde 20 küçüldünüz Antalya onlarca uçak yattı binlerce kişiyi işçisiz bırakdınız , şimdi de yüzde 30 büyücez diyorsunuz;çok mu beceriksiz siniz yoksa çok mu uyanıksınız anlamadım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000