23 Ekim 2021, Cumartesi 16:29:49

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin elindeki F-16'ların yenilenmesi gerektiğini belirterek, "ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz" dedi
  • Abd den aldigi madalyanin hakkini veriyor, aferin, tsk diye birsey kalmayacak yakinda
  • F 16 NEO yaparız hatta F 17 MAX yaparız. Yenilenmeye gerek yok. Hatta müteahhitlere yaptırırız atış garantili de yaptık mı ohhh. Kıskananlar catlasın.
  • Düşmandan hala medet umulması böyle bir şey. Bir asker esir alındığında askerliği biter bu kişi hem emekli edildi hem de üstüne bakan yapıldı! F 16'ları ver temele yenilesin nasılsa yerli ve milli Mmu yapıyor onu da yeniler arada !
  • Bizi korumakla gorevli adamlarin yaptiklarina bakin
  • Suriyeden cikin, adamin kemdi topragi
  • Koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz 2023 yılında hangardan çıkacak,2025 yılında uçacak tamamen milli ve yerli MMU yapıyoruz bir F-16 nın yenilenmesini mi yapamayacağız.ABD'ye yalvarıyorsunuz.Biz tamamen milli ve yerli imkanlarımızla F-16 larımızı yenileriz....

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin elindeki F-16'ların yenilenmesi gerektiğini belirterek, "ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında gazetecilerle Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliğinde bir araya geldi.

Türkiye'nin ABD'den F-16 tedarikine ilişkin soru üzerine Akar, "84 milyon nüfusumuzu, 780 bin kilometrekare topraklarımızı ve bu çerçevedeki hak ve hukukumuzun korunması bizim vazifemiz. Bunu nasıl yapacağız? Ordumuzla yapacağız. Ordu ne demek? Personel ve donanım demek. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yani ordumuzu en iyi şekilde teçhiz etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Elimizdeki F16'ların yenilenmesi lazım"

Savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80'lere yaklaştığını dile getiren Akar, "Birçok ihtiyacımızı yerli olarak karşılayabilecek durumdayız. Bunun dışında karşılamamız gereken ihtiyaçlarımız da var. Bu manada elimizdeki F16'ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD'den hem blok 70 Viper F16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye'nin, TSK'nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüşmesinin nasıl geçtiğine yönelik soruya Akar, "30 Ekim'de Roma'da Liderler Zirvesi yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın (Joe) Biden görüşecek. Buradaki temaslarla o zirvenin olumlu, yapıcı, rahat, sorunları çözücü şekilde gerçekleşmesine yönelik elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz." yanıtını verdi.

"İdlib'deki varlığımız rejimin katliamlarını engelliyor"

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere de değinen Akar, şunları söyledi:

ABD'lilerle, Ruslarla yaptığımız mutabakatlar var. Bu mutabakatlarda bize düşen ne varsa en iyi şekilde yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Muhataplarımıza da kendilerine düşen görevleri yapmalarını hatırlatıyoruz. Sağlanan bir ateşkes var. Zaman zaman birtakım ihlaller, çatışmalar, saldırılar olsa da genel anlamda alınan tedbirler çerçevesinde ateşkes ve istikrar sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Sayın (Vladimir) Putin ile yaptıkları görüşmeden sonra ortam daha sakin bir hale gelmişken 20 Ekim'de Şam'da bir saldırı oldu. Bombalı saldırı sonrasında 14 Suriye askeri, daha sonra rejim unsurları tarafından İdlib'de yapılan saldırılar sonucunda 10 masum insan hayatını kaybetti. İdlib'deki insanlar Şam'daki olaylarla hiçbir alakası olmayan masum insanlardı.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Akar, "Bu çalışmalarımızı bazıları 'Buralara yerleşiyorsunuz' diye yanlış yorumluyor. İnsanoğlu su, ekmek, barınma olmadan yaşayamaz. Bizim oradaki çalışmamız bölgedekilerin insani ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. Bunu başka şekilde yorumlamak doğru değil." dedi.

İdlib'deki gelişmelere değinen Akar, "Bizim mevcudiyetimiz önemli. Bizim oradaki varlığımız rejimin katliamlarını engelliyor. Bunun engellenmesi de göç dalgasını ve radikalleşmeyi durduruyor." diye konuştu.

F-16 tartışmaları

Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle ABD'nin F-35 programından çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 satın alacağı yönündeki haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise yaptığı açıklamada Erdoğan'ı doğrulamayarak şnları kaydetmişti:

"Şunu söyleyebilirim ki Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin F-16 taleplerine herhangi bir finansman teklifinde bulunmadı. Savunma Bakanlığı, Türkiye ile F-35 programı, bu anlaşmazlığın nasıl çözüleceği konusunda istişarelerde bulunuyor."

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Aferin ~ 2 yıl önce
Abd den aldigi madalyanin hakkini veriyor, aferin, tsk diye birsey kalmayacak yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F 16 mııııı ~ 3 yıl önce
F 16 NEO yaparız hatta F 17 MAX yaparız. Yenilenmeye gerek yok. Hatta müteahhitlere yaptırırız atış garantili de yaptık mı ohhh. Kıskananlar catlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bagis ~ 2 yıl önce
Tugvaya verin bir kac tane
Akar ~ 3 yıl önce
Düşmandan hala medet umulması böyle bir şey. Bir asker esir alındığında askerliği biter bu kişi hem emekli edildi hem de üstüne bakan yapıldı! F 16'ları ver temele yenilesin nasılsa yerli ve milli Mmu yapıyor onu da yeniler arada !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilip bilmeden ~ 3 yıl önce
Konuşmayın.F-16'lara bir çivi çakmak için bile abd izni gerekiyor.Block 30'lara özgür modernizasyonu için (yazılım ile alakalı ) zor izin aldık.Hatta kendi mühimmatlarımızı bile Şu an çok rahat sadece block 30 ve F-4'lerde kullanabiliyoruz.Entegrasyon bile problem oabiliyor.İkincisi Blok 70'lerde gelecek ve modernize edilecek block 50'lerde kullanılacak kendi aesa radarımız henüz hazır değil.Üçüncüsü Blok 30'lara yapısal modernizasyon zaten yapıyor tusaş.Amerikadan istediğimiz aviyonik yazılım vs gibi modernizasyonlar
Aeospace E. ~ 3 yıl önce
4.cüsü Ya amerikadan ya rusyadan yada çin'den alabiliriz anca.Avrupa zaten satmaz satsa bile lojistiği vs ayrı dert.Doğu bloğu ülkerin uçakları dahada beter(çalışma sistemleri,parça değişim aralıkları vs )batı yapımı uçakların yanına yaklaşamaz..Hava kuvvetlerinin doktrinini baştan aşağı değiştirmesi gerekir böyle bir durumda.5.cisi Yeni bir yaptırım tetikleyebilir.
bilip bilmeden'e ~ 2 yıl önce
Sen her şeyi çok biliyorsun git konuşunca mangalda kül bırakmayan temel ve ağababasına konuş bize değil bay hiçbir şey bilmeyen çok bilmiş...
Yazik ~ 3 yıl önce
Bizi korumakla gorevli adamlarin yaptiklarina bakin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cikin ~ 3 yıl önce
Suriyeden cikin, adamin kemdi topragi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikalılar ~ 3 yıl önce
Ruslar ve terör örgütleri çıkarsa bizde çıkarız.Böyle saçma sapan konuşup sonra sonrada sınır şehirlerine saldırı yapılınca herb*kolog gibi eleştirmeyi iyi biliyorsunuz ama
İdlib ~ 3 yıl önce
İdlib'teki bir 1-2 milyon mülteci bize girincede böyle konuşabilecek misin acaba ?
Memur ~ 3 yıl önce
Suriye'den çıkarsak 10 yıla üniter yapımız çöker . Söylemesi kolay tabi çıkalım falan!!!!!
M.K ~ 3 yıl önce
Koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz 2023 yılında hangardan çıkacak,2025 yılında uçacak tamamen milli ve yerli MMU yapıyoruz bir F-16 nın yenilenmesini mi yapamayacağız.ABD'ye yalvarıyorsunuz.Biz tamamen milli ve yerli imkanlarımızla F-16 larımızı yenileriz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bsg ~ 3 yıl önce
İnşalllah trollük yapıyorsundur yoksa ağır cahilsin demektir.1-2025 ilk uçuş yer testlerinde problem çıkmaz ise.2-en az 4-5 yıl uçuş testleri sürecek.3-Yıllık üretim adedi 20 -24 civarı olacak yani anlamlı sayıda uçağın girmesi 2035-2040 civarı testlerde ve motor konusunda sıkıntı yaşamaz isek.Bu zamana kadar ne yapacak hava kuvvetleri.Eldeki uçakların hem modası geçiyor hemde uçuş saatleri artıyor sürekli.Yunanlılar bile aeasa radarlı f-16 b70 alıyor.Artı rafaelller geliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000