29 Temmuz 2022, Cuma 09:11:51

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: 'Kabul etmeyeceğiz'

Al-Jazeera televizyonuna konuşan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin F-16 satışına ilişkin koyduğu şartlara ilişkin açıklamalarda bulundu
  • Vaybe eeeyyyyyy Amerika.bugun Hollandadan Turkiye geldimde bitmis ve tukenmis bir turkiyele karsilasdim insanlar ac fakat diyorlarkine biz almanya amwrikaya kafa tutuyoruz yani hic acimiyorum allah daha kotu etsin siz bir ekmek icin yalvarin sayin akarda f16 icin yalvarsin sonrada buyuk reis diye bagirin.
  • Milli havayolumuzda yunan pilot calistiralim besleyelim, yunan adalarina giderek yunan ekonomisine katki saglayalim.
  • Sen kimsin, abd ne derse yaparsin seni tanidik
  • Edersin, edersin.
  • Amerikan seref madalyali arkadas, anca gidersin

Al-Jazeera televizyonuna konuşan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin F-16 satışına ilişkin koyduğu şartlara ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Kongresi'nin Yunanistan'ın isteği ile hareket ettiğini belirten Akar, şartların kabul etmeyeceklerini net bir dille söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret çerçevesinde geldiği Letonya’da Al-Jazeera televizyonuna konuk oldu. ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni şartlar koşması, İstanbul'dan duyurulan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ve Rusya-Ukrayna savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Al- Jazeera muhabirinin “F-16 konusunda neticeye varılamadı” sözleri üzerine sürecin devam ettiğini vurgulayan Akar, “Neticeye varılamadı diyemeyiz. Bu süreç devam ediyor. Sizin de bildiğiniz gibi F-35 uçaklarında ortaklık projemiz vardı. Ama durduruldu. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri 40 F-16 Block 70 modeline ihtiyacı var. Bunu Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye ihracını istedik. Aynı zamanda elimizdeki 79 F-16 uçağın modernizasyonunu talep ettik. Bu konuda geçen yıl doğal kanallarla Amerika Birleşik Devletleri’ne ilettik. Komşumuz ve NATO’da ortağımız Yunanistan, bu anlaşmayı durdurmak istiyor ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde bu uçakların Türkiye’ye satmaması için talep yolluyor. Uluslararası anlaşmalarda bu kabul edilemeyecek bir durumdur. Burada güçlenmemize katkı sağlaması gereken müttefik bir devletten bahsediyoruz. Çünkü bizim gücümüz onların gücündendir. Gördük ki Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu uçakların kullanımı ile ilgili kanun ve şartlar yayınladı. Biz de Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, bu uçakları Türkiye’ye satmak için kurumsal davranacaktır. Çünkü biz müttefikiz. Beraber yapacak çok işimiz var. O yüzden Amerika Birleşik Devletleri’nin hatasından geri döneceğini umuyoruz. Sanıyorum ki ne olursa olsun Türkiye’nin bu uçakları elde etmesine engel olan kim olursa alnında bu utanç olacaktır. Biz bu boşluğu doldurmak istiyoruz. Eğer bu bizim için sıkıntı yaratırsa bizim alternatiflerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri güçlüdür. Bize dayatılan şartları kabul etmemiz mümkün değildir. Ukrayna örneğinde gördüğümüz gibi dünyanın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Özellikle müttefik ve dostlarımız ve Avrupalılar. NATO’da önemli bir rolümüz var. Dolayısıyla müttefiklerimizin ve ortaklarımızın bu uçakları satın almamızın önünde durmamaları gerekiyor” diye konuştu.

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: 'Kabul etmeyeceğiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Vaybe eeeyyyyyy Amerika.bugun Hollandadan Turkiye geldimde bitmis ve tukenmis bir turkiyele karsilasdim insanlar ac fakat diyorlarkine biz almanya amwrikaya kafa tutuyoruz yani hic acimiyorum allah daha kotu etsin siz bir ekmek icin yalvarin sayin akarda f16 icin yalvarsin sonrada buyuk reis diye bagirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz de ~ 2 yıl önce
Milli havayolumuzda yunan pilot calistiralim besleyelim, yunan adalarina giderek yunan ekonomisine katki saglayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 2 yıl önce
Sen kimsin, abd ne derse yaparsin seni tanidik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edersin ~ 2 yıl önce
Edersin, edersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Amerikan seref madalyali arkadas, anca gidersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000