02 Haziran 2022, Perşembe 09:02:52

Bakan Akar: "F-16 görüşmeleri olumlu yönde"

Türkiye ve ABD arasındaki F-16 meselesine ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 tedarikine yönelik görüşmelerde olumlu havanın olduğunu belirtti.
  • Akar; ne akar ne kokar…
  • Komedi bu.. sen f35 programından çıkartıl ve daha eski değil çok daha eski teknoloji bir uçağı almak için daha pazarlık değil görüşme yap buna da sevin.. resmen kafa buluyorlar.. ey amariga ne oldu...
  • Akar halk onunde su kalkismayi anlatmali, boyle kurtulamaz, amerikan madalyali bu adam sorguya cekilmeli
  • Seneden beri yolda ne yolmuş be arkadaş...
  • Kiev’de mahsur Kalan iki Adet 110 Milton € değerindeki gıcır gıcır A-400 askeri uçaklarımız ve personeli ne oldu?
  • Eski teknoloji Dinozor ucagi ya Akar?
  • F16 değil de F35 den ne haber ?? Sesiniz soluğunuz kesildi..! Hayırdır hiç konuşmuyorsunuz bu konuda?
  • Bir asker esir alınınca askerliği biter ama silah arkadaşları kumpasla hapse atılırken sadece seyreden ve bir anda başkan yapılan bu kişi hem emekli edildi hem de üstüne bakan yapıldı. Ayrıca abd'nin bize onca kötülüğü varken,pkkya resmen silah ve lojistik yaparken,fetöcüleri koruyorken onlarla hala görüşmeler olumlu yönde diye beyanlar vermek,onlardan medet ummak tam da siyasal islamcı,din tüccarlarına uyacak şeyler hamdolsun!
  • Para nerde Müşteri nerede Uçaklar nerede

Türkiye ve ABD arasındaki F-16 meselesine ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 tedarikine yönelik görüşmelerde olumlu havanın olduğunu belirterek, "Gerek Türkiye'ye gelen ABD heyetleriyle yapılan toplantılarda, gerekse ABD'ye giden heyetin kongre üyeleriyle yaptıkları temaslar olumlu bir havada geçmiş ve temasların devamı için bir zemin oluşmuştur" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin 111'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve beraberindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelini kabul etti. Bakanlıktaki kabulde konuşan Akar, kurulduğu günden bugüne kadar nitelikli personeli, modern teknolojisi ve üstün başarılarıyla asil milletinin daima gurur kaynağı olan Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 111'inci yılını kutladı.

"TSK'NİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİ HAVA KUVVETLERİDİR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini sağlayan en önemli unsurlardan birini hava kuvvetleri olarak nitelendiren Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının semaların korunmasından terörle mücadele harekatına, Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerin savunulmasından insani yardım faaliyetlerine kadar birçok alanda elde edilen başarılarda büyük pay sahibi olduğunu vurguladı.

"TEMASLAR OLUMLU GEÇTİ"

Dünyanın en eski, köklü unsurları arasında yer alan Türk Hava Kuvvetlerinin çağına ayak uyduran önemli bir güç olduğunu belirten Akar, ABD'den tedarik süreci devam eden F-16 uçaklarına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu: "Blok 70 Viper'lerin tedariki ve diğer uçaklarımızın modernizasyonu için belli bir prosedür içinde çalışmalarımızı yaptık. Müttefikimiz ABD'nin de bu konuda Türkiye'nin bu ihtiyacını karşılayacağına inanıyoruz. Kolektif savunma ve birlikte çalışabilirlik bakımından bunun ABD yönetimi tarafından göz ardı edilmeyeceğine inanıyorum. Çünkü bununla ilgili gerek Türkiye'ye gelen ABD heyetleriyle yapılan toplantılarda, gerekse ABD'ye giden heyetin kongre üyeleriyle yaptıkları temaslar olumlu bir havada geçmiş ve temasların devamı için bir zemin de oluşmuştur" ifadelerini kullandı.

"NATO'NUN GÜÇLÜ OLMASI İÇİN ÜYELERİN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM"

Bu konunun sadece Türk Hava Kuvvetlerinin değil aynı zaman NATO'nun, Avrupa'nın da konusu olduğunu belirten Akar, "NATO'nun güçlü olması için üyelerinin tek tek güçlü olması gerekir. Bu güç kavramı içinde de en önemli unsur hava unsuru. Bu hava unsurunun da mutlaka güçlenmesi lazım. Bunun da ABD yönetimi tarafından göz ardı edilmeyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: "F-16 görüşmeleri olumlu yönde"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

MSM ~ 2 yıl önce
Akar; ne akar ne kokar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam olarak ~ 2 yıl önce
Komedi bu.. sen f35 programından çıkartıl ve daha eski değil çok daha eski teknoloji bir uçağı almak için daha pazarlık değil görüşme yap buna da sevin.. resmen kafa buluyorlar.. ey amariga ne oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akar ~ 2 yıl önce
Akar halk onunde su kalkismayi anlatmali, boyle kurtulamaz, amerikan madalyali bu adam sorguya cekilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 ~ 2 yıl önce
Seneden beri yolda ne yolmuş be arkadaş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukrayna ~ 2 yıl önce
Kiev’de mahsur Kalan iki Adet 110 Milton € değerindeki gıcır gıcır A-400 askeri uçaklarımız ve personeli ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yapcan ~ 2 yıl önce
Eski teknoloji Dinozor ucagi ya Akar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
F16 değil de F35 den ne haber ?? Sesiniz soluğunuz kesildi..! Hayırdır hiç konuşmuyorsunuz bu konuda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O ~ 2 yıl önce
Para nerde
…. ~ 2 yıl önce
Aman para heabı sorma bunlara..! Ya terörist olursun ya da terörist..!!!
akar ! ~ 2 yıl önce
Bir asker esir alınınca askerliği biter ama silah arkadaşları kumpasla hapse atılırken sadece seyreden ve bir anda başkan yapılan bu kişi hem emekli edildi hem de üstüne bakan yapıldı. Ayrıca abd'nin bize onca kötülüğü varken,pkkya resmen silah ve lojistik yaparken,fetöcüleri koruyorken onlarla hala görüşmeler olumlu yönde diye beyanlar vermek,onlardan medet ummak tam da siyasal islamcı,din tüccarlarına uyacak şeyler hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ~ 2 yıl önce
Para nerde Müşteri nerede Uçaklar nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000