10 Nisan 2013, Çarşamba 08:45:44

BAKAN AÇIKLADI: 'FAALİYETLERİ DURDURULABİLİR'

Güney Kıbrıs'ta kriz, havayolu taşımacılığına darbe vurdu. Ulaştırma Bakanı Mitsopoulos, "Cyprus Airlines faaliyetlerini durdurabilir" dedi
  • tolga bey yorumunuzda haklısınız ama biz ab ye giremeyiz o konuda sıkıntı yok fakat ab ye giremesekte ryan air gibi oyuncular bizim pazarımıza ellerini kollarını sallayarak ve türkiyedeki iktidarın davullu zurnalı tertibi ile "en geç" 10 yıl içinde girer, binali kalırsa o kalmazsa muadili rekabet ve hizmet getiriyorlar yalanı ile önce küçükler sonra pgs düşer. thy zaten iç hatta esas oyuncu değil. iç piyasayı kaptırırız.
  • zaten halk minnet etmiyordu.her ab ülkesinde olduğu gibi ryanair burayıda işgal etti.cyprus airwyas biletleri fahiş fiyattaydı.devlet desteği bitince havayolu da iflas konumundan başka seçeneği yok.geçen yıl satmak istediler ama kimse almadı.ryan air girdiği her ülkede kısa destinasyonları tamamen alıyor.ab'ye girdiğimiz zaman ryanair istanbuldan uçuşlar başladığında,türk şirketlerinin kar paylarıda ciddi şekilde düşer.
  • AEGEAN Olympic'den sonra Cyprus Aırways'i de satın alsın.

Güney Kıbrıs'taki mali krizin etkisi dalga dalga yayılıyor. Son olarak ülkenin havacılık sektörünün de bitme noktasına geldiği açıklandı. Yolcu sayısında büyük düşüş yaşayan havayolu şirketi Cyprus Airlines (Kıbrıs Hava Yolları), hayli sıkıntılı günler geçiriyor. Kıbrıs Hava Yolları, parasız kalan Rumlar'ın seyahat edemez hale gelmesi ve devletin desteğini çekmesi üzerine, sürekli zarar ediyor. Şirketin her an tüm faaliyetlerini durdurma kararı alabileceği açıklandı. Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tasos Mitsopoulos, son dönemde Kıbrıs Hava Yolları'nın büyük kayıplar verdiğini söyledi. Mitsopoulos, devletin şirkete ekonomik destek vermediğini, bu yüzden faaliyetlerini durdurmasının mümkün olduğunu ifade etti.

'Başka yollar bulunmalı'

MItsopoulos, Güney Kıbrıs'ın söz konusu şirkete verdiği yardım hakkında sorgulandığını da açıkladı. AB'nin Atina hükümetinden şirkete yönelik nakit akışının sonlandırılmasını talep ettiğini söyleyen Mitsopoulos, "Kıbrıs Hava Yolları'nın çalışmalarına devam etmesi konusunda en kısa sürede başka çareler bulmak gerekiyor" şeklinde konuştu. (Sabah)

BAKAN AÇIKLADI: 'FAALİYETLERİ DURDURULABİLİR'

Yorumlar

tyler ~ 11 yıl önce
tolga bey yorumunuzda haklısınız ama biz ab ye giremeyiz o konuda sıkıntı yok fakat ab ye giremesekte ryan air gibi oyuncular bizim pazarımıza ellerini kollarını sallayarak ve türkiyedeki iktidarın davullu zurnalı tertibi ile "en geç" 10 yıl içinde girer, binali kalırsa o kalmazsa muadili rekabet ve hizmet getiriyorlar yalanı ile önce küçükler sonra pgs düşer. thy zaten iç hatta esas oyuncu değil. iç piyasayı kaptırırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
zaten halk minnet etmiyordu.her ab ülkesinde olduğu gibi ryanair burayıda işgal etti.cyprus airwyas biletleri fahiş fiyattaydı.devlet desteği bitince havayolu da iflas konumundan başka seçeneği yok.geçen yıl satmak istediler ama kimse almadı.ryan air girdiği her ülkede kısa destinasyonları tamamen alıyor.ab'ye girdiğimiz zaman ryanair istanbuldan uçuşlar başladığında,türk şirketlerinin kar paylarıda ciddi şekilde düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bker ~ 11 yıl önce
AEGEAN Olympic'den sonra Cyprus Aırways'i de satın alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burasi mi ~ 11 yıl önce
Bu yorumu Aegean Airlines yonetim kuruluna iletirsen belki senin gibi bir otoritenin sözünü dinleyip alırlar:) Burada yorum yazarken "bence o şunu almalı, çünkü..." şeklinde yazarsan bizi güldürmezsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000