25 Kasım 2015, Çarşamba 09:15:24

Bağlıkaya'dan acentelere 'ücretsiz' hizmet

TÜRSAB Yeniden Platformu Ankara’da seyahat acentesi temsilcileri ile bir araya geldi. Platform Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın yenilikçi projelerini sunduğu ve Ankara’da kurulu acentelerin sorunlarının tartışıldığı Bağlıkaya’nın projeleri arasında yer alan ‘ücretsiz’ hizmetler dikkat çekti
  • Sizi sonuna kadar destekliyoruz Sayın Bağlıkaya, dürüst, modern ve şeffaf bir TÜRSAB istiyoruz. Size güvenimiz ve desteğimiz tam.

5-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Genel Kurulu için başkanlık adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya, kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu’yla birlikte yurt gezilerine devam ediyor. Ankara’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya gelen Firuz Bağlıkaya ve Platform üyeleri kurmayı hedefledikleri yeni TÜRSAB modeliyle seyahat acentelerine sunacakları hizmetlerden söz etti.

Başka hiçbir belge alınmadan transfer faaliyeti gerçekleştirilecek
Seyahat acentelerinin yaşadıkları en büyük sıkıntılar arasında transfer sorunları yer alıyor. Havalimanları ya da farklı lokasyonlardan kendi müşterilerini özel araçlarıyla alamayan acenteciler yeniden düzenlenmiş yasalara takılıyor ve yasal düzlemde ‘korsan taksi’ muamelesi görüyor. Firuz Bağlıkaya transfer sorunlarının bitmesi konusunun altını özellikle çiziyor. Bağlıkaya’nın kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu’nun seçim beyannamesinde yer alan madde hiçbir ücret ödemeden ya da farklı bir belgeye ihtiyaç duymadan acentelerin kendi müşterilerini transfer edebilmelerini konu alıyor. Beyannamede yer alan madde şöyle:

“Acentelerin kendilerine kayıtlı araçları ile başka hiçbir belgeye ihtiyaç duymaksızın tur ve transfer faaliyetlerini gerçekleştirmeleri sağlanacak.’’

Acente personeline eğitim
Turizm sektöründe yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de sektör öncüleri dahil olmak üzere tavandan tabana yayılan eğitim eksikliği. Turizmin en önemli koşullarından birinin dünya görüşü olduğunu ifade eden Bağlıkaya “Maalesef bugün TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy dahi İngilizce bilmiyor. Eğitim çok önemli. Dünya görüşü çok önemli. Sadece ülkenizi bilmeniz, ülkeniz insanına kendinizi ifade edebilmenizden ziyade dünya insanının psikolojisini, kaygılarını ve ihtiyaçlarını da anlamanız gerekmektedir. Dünyadaki gelişmeleri yanınızda bir tercüman olmadan takip etmeniz ve kendi filtrenizden kendi algılarınızla geçirmeniz gerekmektedir. Tabi sadece yabancı dil değil, kültür ve sanat, tarih, coğrafya ve halkla ilişkiler gibi konularda da bilgi ve birikim sahibi olmak çalışan kardeşlerimizin işlerini çok daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Kuracağımız TÜRSAB Akademi ile tüm gerekli eğitimi isteyenlere ücretsiz olarak vereceğiz. Gerek duyan yabancı dil, gerek duyan tarih, gerek duyansa ülkesini daha iyi bilecek, öğrenecek. Hem mesleğini daha çok sevecek hem de işinde daha başarılı olacak’’ dedi.

Destek hizmetler
Firuz Bağlıkaya’nın yeni TÜRSAB modelinde verilecek hizmetler arasında acentelerin ihtiyaç duyacağı temel yazılımların ücretsiz sağlanmasından, 24 saat ücretsiz hukuki danışmanlığa, ihtisas standartlarının belirlenip ücretsiz olarak belgelendirilmesinden genişletilecek teknik yardımlara kadar farklı konular yer alıyor. Bağlıkaya’nın yeni modelinde; TÜRSAB üyesi acentelerin taşıt tanıma sistemiyle indirimli yakıt kullanmaları, Telekominikasyon Acente Paketi’yle tüm üyelerin iletişim harcamalarında indirim kazanmaları gibi acenteciye kazanç sağlayacak konular da yer alıyor. Tüketici sözleşmelerindeki Damga Vergisi’nin kaldırılması, havayolları hizmet bedellerinin güncellenmesi, SRS’ler ile hava yollarının kendi sistemleri arasındaki fiyat farklarının ortadan kaldırılması için çalışma başlatılması, havayolları ile yaşanan haksız rekabetin ortadan kaldırılması, Mavi Tur ve Yatçılık Faaliyetlerindeki %18’lik verginin %8’e düşürülmesi, Barter ve miles&miles biletlerini seyahat acentelerinin kesmelerinin sağlanması ve daha pek çok farklı proje TÜRSAB Yeniden Platformu resmi internet sitesi www.tursabyeniden.com da yer alıyor.

“TÜRSAB tarihinde adına kitap basılan ilk kişiyim gurur duydum’’
Firuz Bağlıkaya toplantının sonunda Başaran Ulusoy tarafından bastırılmış TÜRSAB’ın seçim propagandası içerikli kitabını eleştirerek “Sadece bizim eleştirilerimize cevap vermek için kitap basılmış. TÜRSAB tarihinde adına kitap basılan ilk kişi sanıyorum benim. Gurur duydum. Başaran Ulusoy’un bastırdığı bu kitap tamamiyle seçim propagandasıdır. Ancak propaganda olmasına rağmen TÜRSAB logosu ile basılmıştır. Kurumun arkasına saklanmak da tam olarak budur. Bizim eleştirilerimizin hiç biri TÜRSAB’ın kendisine değil, TÜRSAB’ı yönetenleredir. Kurumun arkasından çıkıp şahıs olarak eleştirilerimize cevap vermelisiniz. Keşke TÜRSAB’ın kaynakları başkanın kendi şahsi menfaatlerine hizmet etmek yerine TÜRSAB’a faydası dokunacak, acentelere kâr getirecek işlere harcansa. 184 sayfa birinci kalite kağıda basılmış bir kitap keşke Başaran Bey’in kişisel fihristi değil, acentelerin kârlılık takvimi olsaydı. Biz TÜRSAB adına kurulmuş 1 tane şirketi eleştirmiyoruz, 11 tane şirket kurup niye holdingleşildi, 196 milyon TL borç nasıl yapıldı? Neden hiç ihale yapmadan kendi oğlunuzun eşinizin dostunuzun şirketlerine iş verdiniz? Diye soruyoruz. Bize diyorlar ki bakanlığa acenteleri şikayet ettiniz. Bu tür demogojilerden medet ummasınlar. Biz TÜRSAB’ın kendi resmi sitesinden seyahat acentelerinin adres ve telefonlarını aldık. Onları aradığımızda da karşımıza berber, manav çıktı. TÜRSAB’da onlarca, yüzlerce kişi çalışıyor seyahat acentelerinin daha sicillerini doğru tutamıyorlar. Biz bakanlıktan doğru adresleri istedik, bu mudur şikayet? Kendi hatalarını hala başkalarına mâl etme çabasındalar.’’ dedi.

Bağlıkaya'dan acentelere 'ücretsiz' hizmet

Yorumlar

H Gulay ~ 8 yıl önce
Sizi sonuna kadar destekliyoruz Sayın Bağlıkaya, dürüst, modern ve şeffaf bir TÜRSAB istiyoruz. Size güvenimiz ve desteğimiz tam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000