28 Eylül 2018, Cuma 10:12:01

Bağlıkaya THY'ye rest çekti: "Yasal yollara başvuracağız!"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya TÜRSAB TV'de katıldığı "Acentalar soruyor" programında seyahat acentalarının THY'den alıp ödemelerini yaptığı biletlerle ilgili yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin soruları cevaplandırdı.
  • Arkadas bunlar ne sacma taleplerdir, isterseniz bedava versin koltuklari size thy
  • Biz acentalarin da kur farki aldiğini, birçok yolcuyu mağdur ettiğini sosyal medyadan, medyadan duyduk, gördük. İnsanlara artan kur artişindan dolayi ödemeniz gereken ücret şu şekilde denildi. Merak ediyorum, bu kur farkindan sadece acentalar mi etkileniyor. Thy etkilenemez mi ? Sayin Başkan, bunlara da cevap versin.
  • Zamla beraber 4. Ikramiye gelecek mi Nurzat bey. Istifalar basladi !!!!
  • Konu müdürlüğümüz uhdesinde değildir.
  • Beyler aklınızı başınıza toplayın yeter artık thy sayesinde dünya bizi taniyor artık gece gündüz dua edin allah zarar ziyan vermesin inşallah ben hep uçuyorum işlerim gereği 20 yolcu varsa turk 300 u yabancı istanbul uzerinden uzakdogu ortadoğu avruppa dünyanın her tarafına gidiyorlar bilginize
  • Hakkaniyet ve vicdandan bahsetmişsiniz , Sayın başkan , efes ören yerlerinde çalışan ve ihale bittimi ile işlerine son verildiğniz asgari ücretli personelin 2 yıl geçmesine rağmen hakları olan tazminatlarını ödenmesi ile ilgili hiç bir çaba harcanmıyor.Bu konuyuda vicdanınıza bırakıyoruz .
  • Üç kuruşa yer kapat bunun için protokol yap sonrada yok ben oynamıyorum. Öde kardeşim uzatma..
  • yedi ulan sen kadınlarla ķızlarla paraları harca sabri abinin kuşunu düşünme arıyorum işim var soruyorum işim var işim var işim var diyorsun..Isın varsa vergi levhan nerde ha ha ibiiiiii
  • acentalara çok fazla yüz veriliyor. Atlas Onur gibi iç hat uçuşları minimuma çekelim.
  • Birşey yapamazsın boşuna uğraşma! Gelir güzelce fotoğraf çektirirsin birileri ile sonra da ofisine geri dönersin.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya TÜRSAB TV'de katıldığı "Acentalar soruyor" programında seyahat acentalarının THY'den alıp ödemelerini yaptığı biletlerle ilgili yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin soruları cevaplandırdı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya bir acentanın "Ödemelerini yaptığımız grup uçak biletleri üzerinden THY'nin bizlerden aldığı kur farkı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Haksız bir kur farkı olduğunu düşünüyorum. THY hakim gücünü iyi niyetli kullanmıyor. Çok net. Seyahat acentalarına yaptığı uygulamalardan hiçbiri hem vicdani hem de hakkaniyete uygun değil. Yarın sabahtan itibaren yeni ihtisas başkanlıklarını açıklıyoruz. Bu ihtisas başkanlıkları vasıtasıyla ilişkilerimizi belli bir süre iyi niyet çerçevesinde götürmeye çalışacağız. Olmadı yasal yollara başvuracağız."

Tahammül sınırımız var

THY'le olan acentalar arasındaki ilişkilerin dengeli yürümediğini ifade eden Bağlıkaya "TÜRSAB’ın bu konudaki muhatabiyeti konusunda da sıkıntı var. Seyahat acentaları bugüne kadar hep free bilet, free kart isteyen konuma gelmiş. Oradaki o konumumuzla ilgili de sıkıntı var. Biz farklı profil çizmek zorundayız. Acentaların haklı olduğunu biliyorum. Buna bir tahammül sınırımız var" diye konuştu.

Bağlıkaya daha önceki açıklamalarında da acentaların kur mağduriyetlerine değinmişti. Belli bir turist sayısına göre uçak koltuğu satın alan, yurtdışında rezervasyon yapan seyahat acentalarının zor günler geçirdiğini anlatan Bağlıkaya, “Hava yolları ile görüşmeler sürüyor inşallah herkes birbirine yardımcı olacak. Sonuçta hiç kimsenin beklemediği birtakım olaylar oldu. THY'nin bu konuda acentalara daha esnek, daha anlayışlı davranacağını ümit ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

Başkan Firuz Bağlıkaya, burada acentalar tarafından THY'den rezerve edilen koltukların iptallere rağmen boş kalmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "O gidemeyen yolcunun koltukları, biz biliyoruz ki; THY'de boş gitmedi. Acentaların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Burada cezaları varsa ertelenmesi söz konusu olabilir" ifadelerini kullanmıştı. (Turizm Ajansı)

Bağlıkaya THY'ye rest çekti: "Yasal yollara başvuracağız!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Prtkol ~ 5 yıl önce
Arkadas bunlar ne sacma taleplerdir, isterseniz bedava versin koltuklari size thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kubilay ~ 6 yıl önce
Biz acentalarin da kur farki aldiğini, birçok yolcuyu mağdur ettiğini sosyal medyadan, medyadan duyduk, gördük. İnsanlara artan kur artişindan dolayi ödemeniz gereken ücret şu şekilde denildi. Merak ediyorum, bu kur farkindan sadece acentalar mi etkileniyor. Thy etkilenemez mi ? Sayin Başkan, bunlara da cevap versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 6 yıl önce
Zamla beraber 4. Ikramiye gelecek mi Nurzat bey. Istifalar basladi !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitcoin ~ 6 yıl önce
Konu müdürlüğümüz uhdesinde değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyfiddin iflazoglu ~ 6 yıl önce
Beyler aklınızı başınıza toplayın yeter artık thy sayesinde dünya bizi taniyor artık gece gündüz dua edin allah zarar ziyan vermesin inşallah ben hep uçuyorum işlerim gereği 20 yolcu varsa turk 300 u yabancı istanbul uzerinden uzakdogu ortadoğu avruppa dünyanın her tarafına gidiyorlar bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türsab mağdurları ~ 6 yıl önce
Hakkaniyet ve vicdandan bahsetmişsiniz , Sayın başkan , efes ören yerlerinde çalışan ve ihale bittimi ile işlerine son verildiğniz asgari ücretli personelin 2 yıl geçmesine rağmen hakları olan tazminatlarını ödenmesi ile ilgili hiç bir çaba harcanmıyor.Bu konuyuda vicdanınıza bırakıyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Musagil ~ 6 yıl önce
Üç kuruşa yer kapat bunun için protokol yap sonrada yok ben oynamıyorum. Öde kardeşim uzatma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatar ramazan ~ 6 yıl önce
yedi ulan sen kadınlarla ķızlarla paraları harca sabri abinin kuşunu düşünme arıyorum işim var soruyorum işim var işim var işim var diyorsun..Isın varsa vergi levhan nerde ha ha ibiiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem abi. ~ 6 yıl önce
Evet beyler, benim kumarım biter, hepinize bol şans.. oğlum, çantayı al gel.
acenta ~ 6 yıl önce
acentalara çok fazla yüz veriliyor. Atlas Onur gibi iç hat uçuşları minimuma çekelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak vermek gerekirse ~ 6 yıl önce
Acente konusunda hak verebilirim ama Atlas ve Onur konusunda kesinlikle sizinle aynı görüşte değilim. Atlas ve Onur iç hat uçmasa rekabete aykırı olur ve THY tek el kalacağı için daha kötü sonuçlar doğurur. Atlas ve Onur ne kadar çok iç hat noktaya uçarsa THY de o kadar fiyat düşürmek ve kalitesini arttırmak zorunda kalacaktır.
Bak hele! ~ 6 yıl önce
Birşey yapamazsın boşuna uğraşma! Gelir güzelce fotoğraf çektirirsin birileri ile sonra da ofisine geri dönersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000