15 Nisan 2021, Perşembe 09:07:16

Bağlıkaya: "Mayısta 800 bin turist bekliyorduk"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, uçuş kısıtlamaları nedeniyle tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Rus turistlerin de en az Türkiye’deki turizmciler kadar mağdur olduğunu söyledi.
  • "plan yaparken dönemin cumhurbaşkanına mı sordunuz" derler bu yaz sonunda. Her palavraya balıklama atlayıp yalakalık olsun diye demeç vermekten bıkmadınız. Bilimsel yaşamayan toplumlara turist falan yok o arap beyninize sokun bunu.
  • Rusya kritik bir dönemde 40 bin askeri Ukrayna sınırında ve bu harekatın bedeli 1,5 milyar dolar.Şimdi bu stresli ortamda Rus devleti halkını savaştan ve hastalık belasından koruması normal.Bizimkilerin hayal kırıklığına uğraması anormal
  • RUSYA'nın bu hamlesinin Türkiye'de ki vaka sayısıyla ilgili olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? :) :) Türk siyasetçilerin meşhur bir sözü vardır 'Kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz' diye :) Bakın Rusya'nın kısıtlama hamlesiyle Antalya buz kesti Resmen :) :) :)
  • Rus geleceğine hiç gelmesin. Oturmasını bilmez, kalkmasını bilmez, ucuza yiyip içip doğru düzgün para harcamadan gider. 5 Rus geleceğine 1 İngiliz gelsin yeter
  • Mayis icin Bodruma billet aldim, jippieee. 1.5 yil tatil yapmadim korona yuzunden
  • bu kafayla dahaaa çokkk turist beklersiniz çokkkk...adamlar aptal değiller..her olaya misli ile karşılık verirler...eee böyle enseye böyle traşşşşş
  • ucuza türk turist gelir üzülme:)
  • Hani Türkiye büyümüş,gelişmiş, zenginleşmişti herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ekonomimiz çok iyiydi niye şimdi Ruslardan kararın tekrar gözden geçirilmesini bekliyorsun,oradan turist gelsin diye yırtınıyorsun? İşiniz gücünüz çıkar için takiyye,tribüne oynama,palavra,masal hamdolsun.
  • İktidarın berbat ötesi dış politikaları,Türk otel sahipleriyle turizmcilerin Türk milletini kazıklama,ucuza eleman çalıştırma hevesi ve yabancıya sudan ucuz tatil yaptırma isteğiyle daha çoook turist beklersin.
  • Hala turist bekliyorduk diyor ya. Nasıl bir zihniyet bu. Ülke hastalıktan kırılıyor kardeşim hanerin yok mu

Mayıs başından itibaren Türkiye’de yoğun şekilde Rus misafir ağırlamayı hedeflerken uçuş kısıtlaması geldiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Rus turistlerin de en az Türkiye’deki turizmciler kadar mağdur olduğunu söyledi.

‘’Kararın tekrar gözden geçirilmesini umuyoruz’’

A Para yayınına konuk olan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusların yoğun olarak tatile geldiği mayıs ayının ilk yarısının Türk turizmi için kayıp dönem olacağını kaydetti. Bağlıkaya, ‘’Mayıs ayının ortasında kararın tekrar gözden geçirileceğini umuyoruz. Dışişleri Bakanımızın da belirttiği gibi yerinde incelemeler yapılacağı söyleniyor. Dolayısıyla burada alınmış tedbirleri görünce kararı gözden geçirceklerini düşünüyorum. Hme oteller, hem transfer hem de seyahat acenteleri turizm sezonuna geçen sezondan çok daha fazla hazırlar.’’ dedi.

‘’Mayısta 800 bin turist bekliyorduk’’

Mayıs ayına Rusya’dan 800 bin turist gelmesinin beklendiğini ifade eden Bağlıkaya, ‘’Bunların tamamı elbette iptal etmeyecek ileri tarihlere erteleyecek ama sonuç itibariyle boş geçmiş günü geri getirmek mümkün değil.’’ şeklinde konuştu.

‘’Uçuşlar aniden kesildi, aniden başlayacaktır’’

Rusya’da uçuşların aniden kesildiğini ve başlamasının da ani olabileceğini söyleyen TÜRSAB Başkanı, ‘’Oradaki tur operatörü arkadaşlarımız bu konularda son derece tecrübeli. Yani açıldıktan 6-8 saat sonra uçuşlar başlar, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ramazan’ın ilk yarısından itibaren hem vaka sayılarımız düşecek hem aşılama sayılarımız artacak. Turistlerin çekinmeyeceği bir destinasyon olarak kayıtlara geçtiğimiz sürece de uçuşların açılacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Avrupa haziranın ortasından itibaren hareketlenir’’

Diğer yurt dışı pazarlarındaki rezervasyonlarla ilgili de değerlendirme yapan Bağlıkaya, ‘’Bizim başından öngörümüz aynıydı; Nisan-mayıs ayında hafif hafif başlar, özellikle Avrupa pazarı haziranın ortasından itibaren hareketlenir ve yükselir diyorduk. Vaka sayıları o tarihe kadar düşerse o öngörülerimiz aynı şekilde devam eder gibi görünüyor.’’ şeklinde konuştu.

‘’Önümüzdeki sene normale yakın bir sezon geçiririz’’

Türkiye’nin 2021 turizm verilerinin aşılama ve vaka sayılarıyla doğru orantılı olarak değişeceğine dikkat çeken Bağlıkaya, yerli aşının da devreye girmesiyle Türkiye’de aşılanma oranlarının yükselceğini belirtti. Bağlıkaya, önümüzdeki sene normale yakın bir sezon geçirilebileceğini belirtti. (Turizmgüncel)

Bağlıkaya: "Mayısta 800 bin turist bekliyorduk"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

afedersin tişört tıkamak sureti ile ~ 3 yıl önce
"plan yaparken dönemin cumhurbaşkanına mı sordunuz" derler bu yaz sonunda. Her palavraya balıklama atlayıp yalakalık olsun diye demeç vermekten bıkmadınız. Bilimsel yaşamayan toplumlara turist falan yok o arap beyninize sokun bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 3 yıl önce
Rusya kritik bir dönemde 40 bin askeri Ukrayna sınırında ve bu harekatın bedeli 1,5 milyar dolar.Şimdi bu stresli ortamda Rus devleti halkını savaştan ve hastalık belasından koruması normal.Bizimkilerin hayal kırıklığına uğraması anormal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Russian ~ 3 yıl önce
RUSYA'nın bu hamlesinin Türkiye'de ki vaka sayısıyla ilgili olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? :) :) Türk siyasetçilerin meşhur bir sözü vardır 'Kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz' diye :) Bakın Rusya'nın kısıtlama hamlesiyle Antalya buz kesti Resmen :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 3 yıl önce
Rus geleceğine hiç gelmesin. Oturmasını bilmez, kalkmasını bilmez, ucuza yiyip içip doğru düzgün para harcamadan gider. 5 Rus geleceğine 1 İngiliz gelsin yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
holidayci ~ 3 yıl önce
Mayis icin Bodruma billet aldim, jippieee. 1.5 yil tatil yapmadim korona yuzunden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gallum ~ 3 yıl önce
bu kafayla dahaaa çokkk turist beklersiniz çokkkk...adamlar aptal değiller..her olaya misli ile karşılık verirler...eee böyle enseye böyle traşşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustehak ~ 3 yıl önce
Hersey bol iken Turkleri otele almiyorlardi. Bugunler en iyi gunleri olsun.
boşver ~ 3 yıl önce
ucuza türk turist gelir üzülme:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 3 yıl önce
Ben gitmem
Başkan ~ 3 yıl önce
Hani Türkiye büyümüş,gelişmiş, zenginleşmişti herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ekonomimiz çok iyiydi niye şimdi Ruslardan kararın tekrar gözden geçirilmesini bekliyorsun,oradan turist gelsin diye yırtınıyorsun? İşiniz gücünüz çıkar için takiyye,tribüne oynama,palavra,masal hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekle ~ 3 yıl önce
İktidarın berbat ötesi dış politikaları,Türk otel sahipleriyle turizmcilerin Türk milletini kazıklama,ucuza eleman çalıştırma hevesi ve yabancıya sudan ucuz tatil yaptırma isteğiyle daha çoook turist beklersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tourist ~ 3 yıl önce
Hala turist bekliyorduk diyor ya. Nasıl bir zihniyet bu. Ülke hastalıktan kırılıyor kardeşim hanerin yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000