01 Aralık 2013, Pazar 08:05:46

BAĞDAT TÜRK UÇAKLARINA HAVA SAHASINI KAPATTI

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında Kuzey Irak petrolünün satış ve transferi konusunda bir anlaşmanın imzalandığının ortaya çıkmasının ardından Bağdat'ın, Kuzey Irak hava sahasını Türkiye'den gelecek özel uçaklara kapattığı ileri sürüldü.
  • ARKADASLAR IRAK HAVA SAHASI KAPALI FALAN DEGILDIR.BU ISLERDEN ANLAYANLAR IRAK FIR NOTAMLARINA BAKABILIR.AGZI OLAN KONUSUYOR.
  • havacılar yaşananaları sadece uçuş saati olarak algılıyor:) Yok hacca kaç saatte gideriz yok onlar kaç saatte avrupaya gider :) arkadaşım ırak hükümeti ülkenin kuzeyinde etnisiteye dayalı devlet oluşuma karşı ülke bütünlüğünü korumaya çalışıyor. bu bölücü etnik temelli oluşum bölede iran, suriye ve türkiyede de hak idda ediyor. sen bu gün bu hak idda edenlere ırakta destek verirsen yarın bunlar iranda da suriyede de türkiyede de hak idda ederler. kuzey ırakta bir kaç milyar dolar kar var diye hem türkiyenin hem bölgenin geleceğini ateşe atmak... adamlar dibimizde devlet kuruyorlar yarın bizde de toprak isteyecekler.
  • 2. Başbakanımız barzaniye soralim niye boyle birsey yapmis
  • Pes ! Bu kadarda olmaz. Yok böyle bir karar ! Nereden çıkarttınız bunu ! Hemende başlamışsınız salvo ya.
  • sadece özel uçaklar için kapandı hava sahası.
  • daha yeni kucaklaşmadık mı bunlarla, ne diye kapatıyorlar şimdi hava sahasını... o kadar düğün yaptık burada, altın taktık gelinlere, şarkılar söyledik, barış nutukları attık ya, devlet protokoluna göre ayaklarına halılar sermedik mi, bando, mızıka ile karşılamadık mı da.. hatta bölgesel yönetime kardeşimiz de dedik, kürdistan da.. çok ayıp şimdi bunların yaptığı. normal da aslında, merkezi yönetimle, bölgesel yönetimi ayıramazsan dış politikada muhataplarını bilemezsen bunlar olacaktır, bi öğrenemeyecekler politika yapmayı bunlar.
  • Biz Kuzey Irak yönetimiyle (!) enerji anlaşması yaptığımızdan oldu bu olay. Ne tezattır ki bir zamana kadar biz bu Kuzey Irak'ı tanımaz, Merkezi Irak Hükümeti'ni muhatap alırdık. Şimdi biz resmi olarak Irakta iki tane otorite olduğunu bizzat onaylamış olduk...
  • Cahil cühela doluşmuş yine. O yazdığınız ülkelerin hepsinin Türkiye'ye eli mahkum. Türkiye geçmişte fransaya yapıldığı gibi hava sahasını kapatırsa görürüm ben onları.
  • Ya biz hava sahamızı kapatırsak nolur
  • Hariciye nazırımız Barzani ile elele gidip halletsin hemen meseleyi :)

Irak'ta merkezi hükümete bağlı Sivil Havacılık Merkezi, Kuzey Irak hava sahasını sadece Türk özel jetleri için uçuşa kapattı. Türk havayolu şirketlerinin alınan karardan etkilenmediği, tüm uçuşların normal olarak devam ettiği belirtildi. Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Kürt yönetimiyle yaptığı petrol anlaşması üzerine böyle bir kara almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Haber, Kürt bölgesinde yayın yapan televizyonlarda altı yazı ile duyurulurken, konu ile ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Merkezi Hükümet sözcüsü Ali Debbağ, Türkiye'yi tehdit eder şeklindeki açıklamasında, Kürt yönetimiyle yapılan petrol anlaşmasının yasal olmadığını ve buna karşı gerekli adımların atılacağını söylemişti. Ardından da Irak hava sahasında meydana gelen radar arızası nedeniyle hava sahası kapatılmıştı.

DIŞİŞLERİ'NDEN ILIMLI TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla iligli açıklamada ise şöyle denildi:
"IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 27 Kasım'da Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında IKBY ile enerji işbirliği alanında Irak Anayasası'na da uygun bazı ticari sözleşmeler üzerinde mutabık kalınmıştır. Ancak konuyla ilgili süreç henüz tamamlanmamıştır. Bu konunun üçlü bir çerçevede ele alınması ve halklarımızın ortak çıkar ve refahına hizmet edecek şekilde sonuçlandırılması arzu ve tercihimizdir.
Ülkemiz bu işbirliğinin Merkezi Hükümet ile IKBY arasında Irak Anayasası ile uyumlu bir anlayış birliğinin gelişmesine ve pekişmesine de katkı sağlamasını temenni etmektedir. Bu anlayışla, taraflar arasındaki tüm konuların karşılıklı görüşmeler yoluyla ve iyi niyetle Irak'ın toprak bütünlüğü ve birliği zemininde süratle çözüme kavuşturulmasını arzu etmekteyiz."

İLK MAĞDUR ENERJİ BAKANI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 2 Aralık Pazartesi günü Erbil’de petrol ve doğalgazla ilgili bir konferansa gitmesi planlanıyordu. Bu durumda Yıldız’ın Erbil’e havayoluyla gitmesi mümkün olmayacak. Irak, geçen yıl da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine haber vermeden Kerkük’e gitmesini gerekçe göstererek, Taner Yıldız’ın Erbil’e gidişini engellemişti.

BAĞDAT TÜRK UÇAKLARINA HAVA SAHASINI KAPATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

HABERCI ~ 10 yıl önce
ARKADASLAR IRAK HAVA SAHASI KAPALI FALAN DEGILDIR.BU ISLERDEN ANLAYANLAR IRAK FIR NOTAMLARINA BAKABILIR.AGZI OLAN KONUSUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
havacılar yaşananaları sadece uçuş saati olarak algılıyor:) Yok hacca kaç saatte gideriz yok onlar kaç saatte avrupaya gider :) arkadaşım ırak hükümeti ülkenin kuzeyinde etnisiteye dayalı devlet oluşuma karşı ülke bütünlüğünü korumaya çalışıyor. bu bölücü etnik temelli oluşum bölede iran, suriye ve türkiyede de hak idda ediyor. sen bu gün bu hak idda edenlere ırakta destek verirsen yarın bunlar iranda da suriyede de türkiyede de hak idda ederler. kuzey ırakta bir kaç milyar dolar kar var diye hem türkiyenin hem bölgenin geleceğini ateşe atmak... adamlar dibimizde devlet kuruyorlar yarın bizde de toprak isteyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
2. Başbakanımız barzaniye soralim niye boyle birsey yapmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 10 yıl önce
Heycanlanma Sampiyon yasagi koyan Barzani degil BAGDAT :))
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pes ! Bu kadarda olmaz. Yok böyle bir karar ! Nereden çıkarttınız bunu ! Hemende başlamışsınız salvo ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 10 yıl önce
sadece özel uçaklar için kapandı hava sahası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barzani ~ 10 yıl önce
daha yeni kucaklaşmadık mı bunlarla, ne diye kapatıyorlar şimdi hava sahasını... o kadar düğün yaptık burada, altın taktık gelinlere, şarkılar söyledik, barış nutukları attık ya, devlet protokoluna göre ayaklarına halılar sermedik mi, bando, mızıka ile karşılamadık mı da.. hatta bölgesel yönetime kardeşimiz de dedik, kürdistan da.. çok ayıp şimdi bunların yaptığı. normal da aslında, merkezi yönetimle, bölgesel yönetimi ayıramazsan dış politikada muhataplarını bilemezsen bunlar olacaktır, bi öğrenemeyecekler politika yapmayı bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Biz Kuzey Irak yönetimiyle (!) enerji anlaşması yaptığımızdan oldu bu olay. Ne tezattır ki bir zamana kadar biz bu Kuzey Irak'ı tanımaz, Merkezi Irak Hükümeti'ni muhatap alırdık. Şimdi biz resmi olarak Irakta iki tane otorite olduğunu bizzat onaylamış olduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 10 yıl önce
Cahil cühela doluşmuş yine. O yazdığınız ülkelerin hepsinin Türkiye'ye eli mahkum. Türkiye geçmişte fransaya yapıldığı gibi hava sahasını kapatırsa görürüm ben onları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya biz hava sahamızı kapatırsak nolur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm ~ 10 yıl önce
Hariciye nazırımız Barzani ile elele gidip halletsin hemen meseleyi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 10 yıl önce
Saykıl yapma birader

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000